Zmagovalci natečaja SIGMA Winter Wonderland: oglejte si naše lavreate!

zmagovalci natečaja SIGMA Winter Wonderland
Category: Novosti Tags: , ,

Zmagovalci natečaja SIGMA Winter Wonderland: oglejte si naše lavreate!

Letošnjo zimo snežnih radosti morda ni res ni bilo veliko, smo pa se zato naučili, kako drug drugemu izkazati bližino, tudi v najtežjih trenutkih, in, kot pričajo vaše fotografije, znova odkriti naravne lepote. Da bi vas še dodatno spodbudili, da zabeležite te trenutke, za katere smo prepričani, da jih boste vedno znova delili tudi z naslednjimi generacijami, smo ustvarili natečaj »SIGMA Winter Wonderland«, v okviru katerega ste lahko prikazali vse čare tega neverjetnega letnega časa in hkrati še osvojili kakšno od naših odličnih nagrad. Glavna med njimi je bila kraljica med brezzrcalnimi fotoaparati polnega formata: SIGMA fp.

Vsi čari zime: pokazali ste nam, zakaj je ta letni čas tako poseben

Pravila sodelovanje v nagradnem natečaju so bila enostavna. Najpomembneje je bilo biti ustvarjalen s svojim fotoaparatom ali objektivom SIGMA in svoje navdihujoče izdelke objaviti na Instagramu s ključnikom #sigmawinterwonderland. Pokazali ste nam, zakaj je ta letni čas tako poseben in vsem, ki uporabljajo objektive in fotoaparate SIGMA, smo se zahvaljujoč slednjemu počutili veliko bližje. S svojimi izdelki ste nam polepšali številne trenutke in zagotovili veliko užitkov.

V ožji izbor za nagrado so se uvrstile fotografije, ki so zbrale več kot 100 srčkov (všečkov) pri objavi na Instagramu oziroma 50 v Facebook skupini SIGMA Inspiration. Upoštevali smo samo objave, objavljene do zaključka natečaja, ki smo ga podaljšali do 10. januarja. Opozarjamo, da skladno s pravili nismo mogli upoštevati:

  • objav z več fotografijami;
  • objav, ki so bile objavljene pred 1. decembrom 2020;
  • objav, ki jih nismo mogli povezati s temo natečaja (ki niso imele vsaj enega zimskega motiva).

Našo strokovno žirijo so sestavljali priznani fotografi in umetniki: Goran Jović, Urška Košir, Petar Sabol in Jovana Rikalo in en član iz vrst našega distributerja. Skrbno so pregledali vse poslane izdelke in ugotovili, da jih čaka težka naloga – izbrati najboljše, predvsem glede na splošno kakovost fotografij. Med številnimi prejetimi izdelki so se na koncu strinjali glede treh, ki so na njih naredili največji vtis.

Zmagovalci natečaja SIGMA Winter Wonderland

Zmagovalec natečaja bo dobil pogodbo o sodelovanju v vlogi ambasadorja podjetja SIGMA in omenjeno glavno nagrado, najlažji in najmanjši brezzrcalni fotoaparat polnega formata na svetu, SIGMA fp. Obožujejo ga popotniki, ulični fotografi, fotografski novinarji in neodvisni filmarji, enako priljubljen pa je med vsemi tistimi, ki so zaljubljeni v napredne možnosti in vrhunsko zasnovo. Nedavna posodobitev vdelane programske opreme z zanimivimi možnosti, kot je ustvarjanje cimegrafov v fotoaparatu ali snemanje ProRes Raw in BlackMagic Raw preko HDMI-ja, je samo še povečala njegovo atraktivnost. Več o njem lahko izveste tukaj.

Zmagovalno fotografijo, posneto s klasično petdesetico, SIGMA 50mm F1.4 DG HSM Art, si lahko ogledate tu:

zmagovalci SIGMA Winter Wonderland

Tudi drugouvrščena pokrajina, posneta z novo Sigmo 100-400mm F5-6.3 DG DN Contemporary, je očarala številno občinstvo:

zmagovalci SIGMA Winter Wonderland

Tretjo nagrado je osvojil polarni sij daljne Norveške, posnet s Sigmo 14mm F1.8 DG HSM Art in njeno svetlo zaslonko F1.8:

SIGMA Winter Wonderland

Tokrat smo izjemoma podelili še eno, dodatno nagrado občinstva za fotografijo, ki je osvojila največ vaših všečkov. Neobičajno in ustvarjalno gozdno perspektivo, posneto s Sigmo 24mm F1.4 DG HSM Art, si lahko ogledate tu:

Vsem, ki so sodelovali v našem natečaju, se najlepše zahvaljujemo! Za več informacij o novih nagradnih natečajih nas spremljajte še naprej, če pa vas medtem zanima, kako objaviti svojo fotografijo ali zgodbo na kanalih SIGMA Adria ali straneh sigma-foto, se nam oglasite tukaj.

Čestitke zmagovalcem!

Share this post