Pogoji uporabe in Izjava o zaupnosti

To spletno mesto je last podjetja Solus d.o.o., Hrvatskoselska 1, Lučko, Hrvaška (v nadaljnjem besedilu: Solus) in vam je na voljo samo v informativne namene. Dostop do spletnega mesta in njegova uporaba sta mogoča edino s sprejetjem teh Pogojev uporabe. Z nadaljevanjem uporabe tega spletnega mesta se strinjate s Pogoji uporabe.

Avtorske pravice in lastništvo

Avtorske pravice glede vseh gradiv na tem spletnem mestu pripadajo Solusu ali njegovim ponudnikom licenc, razen če ni drugače navedeno. Prepovedani so uporaba, razmnoževanje in prenos izdelkov, zaščitenih z avtorskimi pravicami, razen tistih, ki so na voljo z namenom prenosa (na primer dokumenti v formatu PDF).

Uporaba gradiv

Gradiva, prikazana na tem spletnem mestu, si lahko ogledujete in jih natisnete samo v nekomercialne, osebne namene, če v celoti zadržite avtorske pravice in ostale obstoječe opombe. Spreminjanje, distribuiranje, prenos ali javno prikazovanje gradiva, prikazanega na tem spletnem mestu, v kateri koli komercialni namen je prepovedano.

Odgovornost

To spletno mesto uporabljate in si ogledujete na lastno odgovornost. Ne Solus ne nobena druga stran, vključena v ustvarjanje, izdelavo ali dostavo spletnega mesta, ni odgovorna za nobene posredno ali posledično škodo, ki izhaja iz vašega dostopa do spletnega mesta ali njegove uporabe.

Vse na tem spletnem mestu vam je zagotovljeno »kakršno je«, brez kakršnih koli zagotovil glede točnosti in natančnosti informacij, razen kjer je to izrecno navedeno. Solus ne bo odgovoren za nobeno škodo ali zlonamerno programsko opremo, ki lahko okuži vašo opremo na podlagi vašega dostopa, uporabe ali ogledovanja spletnega mesta ali uporabe katerega koli gradiva, podatkov, besedil, slik, videoposnetkov ali zvočnih posnetkov, zagotovljenih na spletnem mestu.

Ne prevzemamo odgovornosti in ne moremo zagotoviti točnosti vsebin na spletnem mestu, do katerih dostopate ali so vam na voljo na tem spletnem mestu. Prav tako ne odgovarjamo za vsebino na katerem koli drugem spletnem mestu, ki je povezano s tem spletnim mestom.

Neprimerna in protizakonita vsebina

Ne smete pošiljati nobenih grozilnih, obrekovalnih, nesramnih, razvratnih ali drugače neprimernih ali protizakonitih vsebin prek elektronske pošte ali s katerim koli drugim komunikacijskim sredstvom ter jih dodajati na javne dele tega spletnega mesta. Solus si pridržuje pravico, da brez predhodnega obvestila takšne vsebine izbriše s svojih strežnikov.

Izjava o zaupnosti

Ta Izjava o zaupnosti je sestavni del Pogojev uporabe. Ta Izjava o zaupnosti se nanaša na zaupnost osebnih podatkov na spletnem mestu

  • sigma-foto.hr,

ki so pri uporabi tega spletnega mesta zbrani in shranjeni v podatkovnih bazah podjetja Solus d.o.o.

Podjetje Solus d.o.o. kot ponudnik storitev na omenjenih spletnih mestih upošteva zakonske predpise, da bi zaščitil zasebnost svojih kupcev.

Kupcem na spletnem mestu oziroma uporabnikom, ki prejemajo administrativna sporočila in e-novice (v nadaljnjem besedilu: uporabniki), svetujemo, da preberejo vse, kar je navedeno na tej strani, da bi lažje razumeli, katere podatke podjetje Solus d.o.o. zbira in kako jih uporablja.

Uporabnik, ki ima kakršna koli vprašanja glede zaupnosti podatkov, lahko pošlje e-sporočilo na naslov info@solus.com.hr.

Uporabnikom svetujemo, da skrbno preberejo to Izjavo o zaupnosti podatkov. Z dostopom do tega spletnega mesta ali njegovo uporabo uporabnik potrjuje, da je prebral, razumel in da se strinja z vsemi pogoji zaupnosti podatkov in načini uporabe tega spletnega mesta.

Če se uporabnik ne strinja s to Izjavo o zaupnosti, mu svetujemo, da to spletno mesto zapusti in do njega ne dostopa ter ga ne uporablja.

To Izjavo o zaupnosti lahko podjetje Solus d.o.o. spremeni kadar koli z objavo spremenjenega besedila Izjave o zaupnosti na tem spletnem mestu. Spremembe Izjave o zaupnosti začnejo veljati takoj po objavi na tem spletnem mestu.

Vsak uporabnik je sam odgovoren in dolžen občasno pregledati to spletno mesto in preučiti kakršne koli spremembe v Izjavi o zaupnosti. Uporabnikova nadaljnja uporaba tega spletnega mesta po veljavnosti takšnih sprememb predpostavlja, da uporabnik potrjuje in sprejema vse pogoje tako spremenjene Izjave o zaupnosti.

Podjetje Solus d.o.o. zbira in obdeluje osebne podatke, da bi varno preveril pristnost uporabnikov, ki dostopajo do tega spletnega mesta. Ko se končni uporabnik vključi v določene aktivnosti na tem spletnem mestu, kot je odprtje uporabniškega računa, naročanje izdelkov ali storitev, izpolnjevanje ankete, objavljanje komentarja, pošiljanje povratnih informacij, bo podjetje Solus d.o.o. od uporabnika zahtevalo posredovanje določenih informacij o sebi, kot so ime in priimek, naslov (vključno s poštno številko), e-naslov, telefonska številka, datum rojstva, davčna številka. Vsi navedeni podatki so podatki, ki se zbirajo in obdelujejo.

Ponudnik storitev distribucije blaga, ki je s podjetjem Solus d.o.o. v trajnem pogodbenem razmerju, lahko od uporabnika zahteva vpogled v njegovo osebno izkaznico oziroma zaprosi za privolitev za skeniranje osebne izkaznice v trenutku dostave paketa pri uporabnikovem osebnem prevzemu blaga, vse z namenom evidentiranja osebe, ki je prevzela paket, in predložitve tega dokumenta v evidenco kupcev kataloške prodaje.

Zbrani podatki so v elektronski obliki in zaščiteni s SSL-certifikatom, ki šifrira podatke in tako zagotavlja, da se komunikacija med računalnikom uporabnika in podjetjem Solus d.o.o. odvija skladno z varnostnim protokolom.

Vključitev v identifikacijske aktivnosti in posredovanje osebnih podatkov je odločitev uporabnika. Če uporabnik ne posreduje teh obveznih informacij za določeno aktivnost, ki so zahtevani, se v takšno aktivnost ne bo mogel vključiti, saj brez teh podatkov aktivnost ne bo tehnično izvedljiva.

Podjetje Solus d.o.o. ne bo delilo osebnih podatkov končnega uporabnika z drugimi stranmi, razen v primerih, navedenih v naslednji točki, in kadar bodo to zahtevali pozitivni predpisi. S sprejetjem Pogojev poslovanja oziroma te Izjave o zaupnosti se predpostavlja, da je končni uporabnik podal privolitev za zbiranje, obdelavo in deljenje osebnih podatkov končnega uporabnika.

Podjetje Solus d.o.o. bo osebne podatke uporabljalo za pošiljanje administrativnih sporočil in e-novic ter analiziranje podatkov. Podjetje Solus d.o.o. lahko osebne podatke končnega uporabnika deli s:

  1. ponudniki storitev distribucije blaga, s katerimi ima trajno razmerje, in v ta namen za izpolnitev naročil, dostavo paketov, pošiljanje navadne pošte in e-pošte;
  2. ponudniki storitev pooblaščenega servisa, če uporabnik vloži pritožbo, reklamira izdelek in je zato potreben pregled izdelka ali zahteva storitev servisiranja izdelka, ki ga je kupil prek spletnega mesta solus.com.hr ali tega spletnega mesta, vse z namenom realizacije storitev popravila, servisiranja ali pregleda izdelka s strani pooblaščenega servisa.

Uporabnik lahko dostopa do osebnih podatkov, ki jih je posredoval podjetju Solus d.o.o., in jih spremeni. Uporabnik lahko katerega koli od svojih osebnih podatkov spremeni s pošiljanjem e-pošte na naslov info@solus.com.hr. V takšnem e-sporočilu mora uporabnik navesti svoje ime in priimek, naslov in e-naslov ter informacije, ki jih želi dopolniti ali spremeniti.

Uporabnik se lahko naroči na e-novice. Če uporabnik ne želi prejemati e-novic, lahko kadar koli prekliče prejemanje e-novic s pošiljanjem e-sporočila na naslov info@solus.com.hr ali z izbiro možnosti odjave od e-novic vsakem e-sporočilu e-novic.

Podjetje Solus d.o.o. jemlje varstvo podatkov resno in izvaja različne previdnostne ukrepe, da bi osebne podatke zaščitilo. Žal noben prenos podatkov prek spleta ali katerega koli brezžičnega omrežja ne more biti 100-% varen. Čeprav podjetje Solus d.o.o. izvaja komercialno razumne zaščitne ukrepe za varstvo podatkov, ne more zagotavljati zaščite katere koli informacije, prenesene na to spletno mesto ali z njega, in ni odgovorno za dejanja katerih koli tretjih strani, ki takšne informacije prejmejo.

Podjetje Solus d.o.o. obvešča končne uporabnike, da se pri registraciji novega uporabnika na tem spletnem mestu od novega uporabnika zahtevajo e-naslov ter želeno uporabniško ime in geslo. Ob tej priložnosti podjetje Solus d.o.o. pošlje e-sporočilo o novi registraciji na e-naslov, s katerega je prijava prispela, da bi uporabnik lahko aktiviral svoj profil z uporabo spletne povezave v e-sporočilu. Poleg registracije obstaja tudi možnost enostavne prijave za prejemanje e-novic z vnosom e-naslova, na katerega naj se e-novice pošiljajo. Če že prijavljen uporabnik prijavi svoje prijatelje, sorodnike, znance s posredovanjem njihovega e-naslova (včasih tudi drugih osebnih podatkov), ne da bi o tem predhodno obvestil podjetje Solus d.o.o. oziroma prihodnjega registriranega uporabnika, ker je zadovoljen s storitvijo tega spletnega mesta ali pa jih prijavi na primer za nagradno igro, podjetje Solus d.o.o., takšnih osebnih podatkov ne bo uporabilo ali obdelovalo, če takšen osebni podatek ni povezan z osebnim podatkom registriranega uporabnika. Podjetje Solus d.o.o. si pridržuje pravico, da zaradi tehničnih težav ne pošlje e-novic, administrativnih obvestil, obvestil o prijavi na e-novice in ostalih sporočil. Če prejmete obvestilo, o katerem smo prej govorili, ali e-novice, ne da bi se registrirali na tem spletnem mestu, se lahko odjavite s tega spletnega mesta ali seznama uporabnikov, ki prejemajo e-novice. Zaradi učinkovitejše izpolnitve vaših zahtev in drugih postopkov lahko ta primer prijavite tudi prek naslova info@solus.com.hr.

Osebe, mlajše od 14 let, tega spletnega mesta ne smejo uporabljati. Podjetje Solus d.o.o. ne zbira ali hrani informacij oseb, ki so mlajše od 14 let, zato noben del tega spletnega mesta ni zasnovan tako, da bi pritegnil takšne osebe.

Piškotki

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletno mesto shrani na računalnik. Piškotki se lahko običajno shranjujejo za namen delovanja spletnega mesta, merjenje prometa na spletnem mestu, analitike interesov uporabnikov in marketinga. Piškotki so lahko trajni ali sejni.

Trajni piškotek je sestavljen iz besedilne datoteke, ki jo spletni strežnik pošlje v spletni brskalnik, ta pa jo shrani in ohrani veljavno do poteka roka trajanja, razen če je uporabnik prej ne izbriše. Sejmi piškotek poteče ob koncu uporabnikove seje, po zaprtju brskalnika.

Podjetje Solus d.o.o. kot lastnik tega spletnega mesta uporablja naslednje vrste piškotkov:

  • Piškotke, nastale z ogledom in uporabo spletnega mesta (browsing cookies, session cookies), ki so nujni za pravilno delovanje spletnega mesta in se uporabljajo neodvisno od vaših nastavitev. V svojem brskalniku jih lahko izbrišete kadar koli.
  • Piškotke za analitiko, ki se uporabljajo za namen zbiranja podatkov o uporabi spletnega mesta. Ti ne shranjujejo osebnih podatkov, temveč zbirajo anonimne podatke, npr. glede vrste brskalnika, ki ga uporabljate, ali strani, ki jo najpogosteje obiščete. S tem lahko naše spletno mesto prilagodimo in vam ponudimo najboljšo uporabniško izkušnjo.
  • Piškotke tretjih strani. Te uporabljamo, kadar delite določeno vsebino prek družbenih omrežij z uporabo ikone na dnu članka ali se na nas obrnete prek klepeta za pomoč uporabnikom. Takšne integracije lahko uporabljajo vaše osebne podatke, če jih z njimi delite, ne bodo pa jih uporabljale, če jih ne vnesete sami ali po lastni izbiri. Piškotki tretjih strani se lahko kadar koli spremenijo tudi brez predhodnega obvestila tretje strani, saj so ti subjekti hkrati tudi ponudniki storitve.