Novice iz Sigme: g. Kazuto Yamaki o Sigmi fp, najava novih EF-mountov in konec proizvodnje Pentaxovih objektivov K-mount

Novice iz Sigme
Category: Novosti Tags: , , , ,

Novice iz Sigme: g. Kazuto Yamaki o Sigmi fp, najava novih EF-mountov in konec proizvodnje Pentaxovih objektivov K-mount

Iz prejšnjega meseca izpostavljamo novice iz Sigme za vse navdušence nad fotografijo in profesionalce. Te zadevajo predvsem nov SIGMIN fp fotoaparat, ki je na letošnji predstavitvi presenetil in vzbudil zanimanje v fotografskem svetu, pa tudi nekaj sprememb v dostopnih objektivih oziroma mountih.

SIGMA fp: kako zelo blizu smo?

Na sejmu IBC 2019, ki je potekal pred kratkim, je g. Kazuto Yamaki, direktor Sigme, dal intervju Johnnieju Behiriju iz Cinema 5D. Najprej je opisal trenutno fazo razvoja Sigme fp: »Zaključili smo razvoj celotne strojne opreme in že začeli proizvodnjo, še vedno pa delamo na programski opremi in vdelani programski opremi. Smo zelo blizu beta različice, po tem pa bomo lahko zaključili tudi z razvojem vdelane programske opreme.«

Na vprašanje, kdaj lahko pričakujemo prvo dobavo SIGMINIH fp fotoaparatov, je g. Yamaki odgovoril: »Ciljamo na to, da jih bomo na trgovske police postavili to jesen.« Priporočamo vam, da si ogledate celoten video, v katerem je g. Behiri postavil tudi veliko drugih, zanimivih vprašanj, povezanih s Sigmo fp, in v katerem g. Yamaki deli z nami tudi nekaj več podrobnosti o tem, kako je prišlo do ideje za razvoj tega zanimivega fotoaparata.

Na našem spletnem mestu lahko spremljate vse pomembne novice iz Sigme, izvedeli pa boste tudi to, kdaj bo SIGMA fp dostopna v trgovinah.

Prihajajo objektivi DC DN za EF-M mount

V prihajajočem obdobju se bo Sigma osredotočila na ponudbo večjega števila objektivov za mirrorless fotoaparate. V ponudbi bodo tako kmalu tudi Sigmini objektivi DC DN za Canon EF-M mount. Najprej bodo to trije vrhunski objektivi: 16 mm, 30 mm in 56 mm. Njihova največja odprtost zaslonke znaša f/1,4, njihove žariščne dolžine pa so, po vrsti, 16 mm (ustreznik 24 mm za full-frame), 30 mm (ustreznik 24 mm za full-frame) in 56 mm (ustreznik 84 mm za full-frame).

Vsi trije objektivi so del Sigmine linije Contemporary, ki vključuje najnovejšo tehnologijo in ohranja majhne dimenzije, težo, napredno optično zmogljivost, široko uporabnost in prenosljivost. Objektivi v liniji Contemporary se pogosto uporabljajo za fotografiranje pejsažev na potovanjih, sproščenih fotografij v prostem času, družinskih fotografij in fotografij ob drugih priložnostih. Zdaj so svojo vsestranskost in uporabnost samo še razširili in v svojo ponudbo dodali tudi Canonov EF-M mount.

Novice iz SigmeKonec proizvodnje objektivov Pentax K-mount

Uporabnike objektivov Pentax K-mount obveščamo, da se je Sigma odločila nehati proizvajati svoje objektive s K-mountom. Glede na zahteve na področju kakovosti, ki Sigmo čakajo, in vse manj uporabnikov objektivov s Pentax K-mountom bodo ti objektivi letos jeseni odšli v zasluženi pokoj. Zainteresirani fotografi bodo lahko še nekaj časa kupovali objektive Pentax K-mount, in sicer do razprodaje zalog.

Kupci lahko še naprej računajo na redno možnost servisiranja, za objektive, kupljene pri pooblaščenih trgovcih na območju, ki ga pokriva pooblaščeni distributer Solus d.o.o. (Hrvaška, Slovenija, Srbija, BiH, Severna Makedonija, Albanija, Črna gora, Kosovo), pa bo mogoče uveljavljati tudi pravico do podaljšane garancije.

Share this post