AF 50MM F/1.4 DG HSM (A) F/CANON

  • Ultimativna petdesetica za fotoaparate z zelo visoko ločljivostjo
  • Izjemna kakovost slik z napredno optično zasnovo (13 elementov v 8 skupinah)
  • Neverjetna ostrina
  • Svilnato mehak bokeh na območjih zunaj fokusa
  • Idealen par za profesionalne DSLR-je
SKU: 311954 Categories: , , , ,

Description

SIGMA je bila prvi proizvajalec objektivov, ki je predstavil objektiv 50mm F1.4. Za ustvarjanje ultimativnega standardnega objektiva so optično zmogljivost in kakovost slik potisnili do skrajnosti. Rezultat? Popolna uresničitev koncepta linije Art: SIGMA 50mm F1.4 DG HSM Art.

Ikona kakovosti SIGMA

Sigmina linija Art je zasnovana z osredotočenostjo na prefinjeno optično zmogljivost in neverjetno moč umetniškega izražanja, ki osvobodi umetnika v fotografu. SIGMA 50mm F1.4 DG HSM Art je popoln predstavnik svoje linije. Zaradi svoje neverjetne ločljivosti in kakovosti slik je primerna za fotoaparate z izjemno veliko milijoni slikovnih točk, izjemno uravnotežene fotografije s čudovitim učinkom bokeh pa poudarjajo fotografovo individualnost in pristop.

SIGMA 50mm F1.4 DG HSM Art: ultimativna petdesetica

Del razloga, zakaj so 50-mm objektivi zelo priljubljeni, sta njihov kot gledanja, ki je podoben človeškemu očesu, in vsestranskost uporabe. Dolgoletne Sigmine izkušnje v zasnovi in razvoju objektivov z veliko odprtino zaslonke sta kot pri njegovem predhodniku, SIGMA 50mm F1.4 EX DG HSM, vgrajene v razvoj tega resničnega paradnega konja – petdesetice. Vsebuje kar 13 optičnih elementov v 8 skupinah. Aksialna kromatska aberacija, sagitalna koma in druge optične aberacije so minimizirane za vrhunsko kakovost slik.

Vrhunski optična zasnova retrofokalnega tipa proizvede čudovit učinek bokeh ter izjemno periferno svetlobo in minimizira distorzije. Ločljivost na fokusnem območju je zelo visoka, medtem ko sta sprednji in zadnji bokeh svilnato mehka in nadvse naravna. Posledično lahko fotografirate modro nebo brez strahu pred zmanjšano osvetlitvijo ali izostankom bokeha tudi pri povsem odprti zaslonki.

Vrhunske tehnologije za vrhunske rezultate

Nekatere aberacije, kot je aksialna kromatska aberacija, je težko odpraviti naknadno. Za njeno preprečitev je v ta objektiv vgrajeno SLD-steklo (posebno nizkodisperzivno steklo) in za zmanjšanje sagitalne kome dodan natančno oblikovan asferični element v zadnji skupini elementov. Sprednja skupina elementov ima veliko odprtino za povečanje periferne osvetlitve in učinkovitosti zaslonke. Hvaljeno samodejno ostrenje HSM je izjemno tiho in natančno.

To petdesetico lahko prilagajate tudi prek SIGMA USB Docka in programske opreme SIGMA Pro in tako spremenite nastavitve glede na svoje želje in pogoje. Ne dvomimo, da ga boste z veseljem uporabljali za fotografiranje portretov in notranjosti, studijske fotografije in ob številnih drugih profesionalnih priložnostih.

Additional information

Odprtino objektiva

Mount

Goriščna razdalja