Novi, peti objektiv DG DN za brezzrcalne fotoaparate polnega formata je tu: SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN Contemporary

SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS Contemporary

Novi, peti objektiv DG DN za brezzrcalne fotoaparate polnega formata je tu: SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN Contemporary

Novi, peti objektiv DG DN za brezzrcalne fotoaparate polnega formata je tu! Po dveh prime objektivih, 35mm F1.2 Art in 45mm F2.8 Contemporary, ter dveh zoomih, 14-24mm F2.8 Art in 24-70mm F2.8 Art, je SIGMA predstavila tudi 100-400mm F5-6.3 DG DN OS Contemporary. Poznavalci bodo hitro ugotovili, da gre za ultra telefoto objektiv iz kompaktne in optično napredne linije Contemporary za brezzrcalne fotoaparate polnega formata z optično stabilizacijo (OS). Kaj nam prinaša ta vznemirljiva novost in s katerimi fotoaparati je združljiva?

Vrhunska tehnologija za trajnost in manjšo težo

Pravi materiali na pravem mestu: v tem je ključ. Večdesetletne izkušnje, s katerimi se SIGMA ponaša na področju ultra telefoto prime in zoom objektivov, so utelešene v brezkompromisnem telesu objektiva, ki združuje fantastične optične zmogljivosti s kompaktnostjo in majhno težo v svojem razredu. Ta kombinacija ni bila mogoča pri objektivih, zasnovanih za fotoaparate DSLR. Poleg tega močan učinek kompresije in raven bokeh učinka ponujata novo perspektivo pri uporabi vašega brezzrcalnega fotoaparata.

Koračni motor z novim algoritmom je optimiziran za dve vrsti samodejnega ostrenja in se ponaša z zaznavanjem faznega premika in kontrasta. S tem je uporaba video ali eye-tracking samodejnega ostrenja izjemno gladka in natančna. V telesu objektiva se nahaja kar 22 optičnih elementov v 16 skupinah. Vsebujejo 1 FLD- in 4 SLD-nizkodisperzivna stekla za učinkovito korekcijo aberacij in distorzij. Slednje omogoča vrhunske optične značilnosti na vseh goriščnih razdaljah in enakomerno kakovost slike od središča pa vse do robov.

Močna optična stabilizacija v štirih korakih je izjemno uporabna na objektivu takšnega dometa, programirljiva tipka AFL pa prispeva k praktičnosti in enostavnosti uporabe. Na telesu objektiva se nahaja tudi tipka omejevalnika fokusa, ki optimizira razpon samodejnega ostrenja. Zoom je mogoče poleg zoom prstana prilagoditi tudi s podaljšanjem telesa objektiva, kar je lahko uporabno, ko je treba hitro prilagoditi goriščno razdaljo.

Združljivost z dodatki SIGMA za večjo funkcionalnost

SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS Contemporary je združljiva s telekonverterji TC-1411 in TC-2011 (dostopni dodatno, samo za L-mount), s čimer se lahko efektivna goriščna razdalja poveča vse do 800 mm ob ohranitvi funkcije samodejnega ostrenja. Dodatno se lahko naroči tudi z dodatkom za tripod, ki je združljiv z Arca-Swissem. Spoj objektiva s tripodom je izdelan iz magnezijeve legure za izjemno čvrstost in trajnost.

Objektiv je mogoče povezati tudi s SIGMA USB Dockom za L-mount, ki je na novo razvit prav za brezzrcalne fotoaparate. Z njim je mogoče prilagoditi delovanje fokusa in druge nastavitve prek programske opreme SIGMA Optimization Pro, v prihodnosti pa bo mogoče posodobiti tudi vdelano programsko opremo objektiva. Sam objektiv je na voljo v obliki L-mount in E-mount in je združljiv z vrsto fotoaparatov priznanih proizvajalcev, kot so SIGMA, Leica, Panasonic in Sony.

Komu je namenjena SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS Contemporary?

Glede na to, da so imeli lastniki objektivov L-mount in E-mount do zdaj dokaj skromno izbiro, kar zadeva ultra telefoto objektive, je ta zoom razvit prav za njih in izkorišča prednosti brezzrcalnih fotoaparatov polnega formata: visoko ločljivost, manjše dimenzije in nove tehnologije. SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS Contemporary tako odpira nova obzorja in je enako zanimiva fotografskim navdušencem, ki želijo izkusiti učinek kompresije in zmogljivosti te vrste objektiva, kot tudi profesionalcem, ki iščejo rešitve z vrhunskimi optičnimi zmogljivostmi.

Za najnovejšo Sigmo 100-400mm F5-6.3 DG DN OS Contemporary je določena priporočena maloprodajna cena. Cena znaša 999 EUR z DDV-jem.Več podrobnosti bomo objavili kmalu, video s predstavitve pa si lahko ogledate spodaj.

Share this post