X Mount zoom za vsak dan: SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary

X Mount zoom
Category: Novosti Tags: , , ,

X Mount zoom za vsak dan: SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary

Prvi APS-C zoom objektiv za brezzrcalne fotoaparate, ki ga je proizvedla SIGMA, 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary, je zdaj na voljo za Fujifilm X Mount! To je hkrati tudi četrti objektiv SIGMA, ki je na voljo za X Mount, ter prvi X Mount zoom za tem, ko je bil v začetku leta predstavljen APS-C prime trojec. Sestavljajo ga SIGMA 16mm F1.4 DC DN Contemporary, SIGMA 30mm F1.4 DC DN Contemporary in SIGMA 56mm F1.4 DC DN Contemporary, zdaj pa se jim je pridružil tudi ta vsestranski zoom: preverite, zakaj je odlična izbira za vse lastnike X Mount fotoaparatov!

Velika stalna F2.8 odprtina zaslonke in vrhunska kakovost slike

Za trenutke, ko potrebujete en objektiv za različne situacije in kadre, ni boljše izbire od standardnega zoom objektiva. Najnovejša SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary ima svetlo F2.8 odprtino zaslonke skozi celoten zoom razpon, ki se efektivno razteza od 27 do 75 mm, preračunano v full-frame format. Z njegovo pomočjo je enostavno ustvariti zamegljeno ozadje, kar je odlično za atraktivne portrete ali posnetke od blizu.

Najnovejše optične rešitve zagotavljajo vrhunsko ostrino slike in privlačen bokeh učinek. Minimalna fokusna razdalja znaša samo 12,1 cm, združena z maksimalnim povečanjem 1 : 2,8 pa omogoča delanje posnetkov od blizu. Algoritem samodejnega ostrenja je posebej nastavljen za X Mount, zato omogoča hitrost, natančnost, podporo za AF-C ter popravljanje aberacij v telesu fotoaparata (odvisno od fotoaparata).

Kompakten in vsestranski X Mount zoom

Glavni prednosti SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary objektiva sta njegova kompaktnost in majhna teža. Zaradi tega je enostavno prenosljiv in prilagodljiv, zato ga boste redko odstranili s fotoaparata. Kljub vrhunskim zmogljivostim je najmanjši in najlažji med standardnimi APS-C zoomi s stalno F2.8 odprtino zaslonke. Največji premer telesa objektiva znaša samo 61,6 mm, dolžina 76,8 mm, teža pa samo 285 gramov.

Poleg vsega tega omogoča tudi zaščito pred prahom in škropljenjem na mountu, zaradi česar je primeren za uporabo v različnih vremenskih pogojih. Zahvaljujoč uporabi termalno stabilnega kompozita z lastnostmi, podobnimi aluminiju, so njegove zmogljivosti stabilne v širokem temperaturnem razponu. Da bi bili mehanizmi in spoji čim tanjši in čvrsti ter prenesli vse izzive pogoste uporabe, so v notranji strukturi uporabljeni kovinski deli.

Kaj pa, če raje uporabljam svetel prime objektiv?

V tem primeru lahko izbirate med tremi različnimi goriščnimi razdaljami SIGMA prime objektivov s F1.4 odprtino zaslonke za X Mount z efektivnih 24, 45 ali 84 mm, preračunano v full-frame format. Gre za prej omenjene SIGMA 16mm F1.4 DC DN Contemporary, SIGMA 30mm F1.4 DC DN Contemporary in SIGMA 56mm F1.4 DC DN Contemporary.

Ta SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary standardni zoom obsega skoraj vse njegove goriščne razdalje ter je popolna izbira za fotografe in snemalce, ki iščejo vsestranskost in kompaktnost. Na voljo bo od decembra letos s priporočeno maloprodajno ceno 500 EUR.

Share this post