Odkrijte nov širokokotni zoom APS-C za pejsaž, potovanja in videoposnetke

Category: Novosti Tags: , , ,

Odkrijte nov širokokotni zoom APS-C za pejsaž, potovanja in videoposnetke

SIGMA je predstavila nov širokokotni zoom objektiv za brezzrcalne fotoaparate APS-C, in to kakšen! Je najmanjši in najlažji ultra široki zoom objektiv s stalno odprtino zaslonke F2.8 za APS-C kamere, ki bo navdušil vse  ki iščejo najboljšo kakovost slike ob izjemni kompaktnosti. Novi SIGMA 10-18mm F2.8 DC DN Contemporary je na voljo v različicah za  Sony E-mount, L-mount in FUJIFILM X, spodaj pa si oglejte, katere nove tehnologije prinaša!

 

Edinstvene optične funkcionalnosti za maksimalno ustvarjalno svobodo

SIGMA 10–18 mm F2.8 DC DN Contemporary pokriva privlačno goriščno razdaljo, ki ustreza 15–27 mm na senzorjih polnega formata, in je zato najbolj podoben drugemu priznanemu zoomu, SIGMI 16–28 mm F2.8 DG DN Contemporary. Zaradi njegovega obsega se idealno ujema z drugim zoomom APS-C z zaslonko F2,8, in sicer SIGMA 18–50 mm F2,8 DC DN Contemporary.

Za doseganje optimalnih optičnih lastnosti z izjemno kompaktnostjo kot prvi element uporablja asferično lečo z visoko ekscentričnostjo in lomnim količnikom. V kombinaciji z drugimi asferičnimi lečami in steklom z nizko disperzijo lahko doseže visoko ločljivost z izjemno majhnimi dimenzijami. Uporablja skupno 13 optičnih elementov v 10 skupinah.

Pri goriščni razdalji 10 mm je najmanjša razdalja ostrenja le 11,6 cm. Tako se lahko subjektu zelo približate, posnamete osupljive bližnje posnetke in najdete nenavadne perspektive. Pri tem največja povečava je 1:4.

 

Neverjetna kompaktnost in nova, edinstvena sončna zaslonka

Dolžina objektiva je le 62 milimetrov, največji premer pa 72,2 milimetra. S težo le 260 gramov je SIGMA 10–18 mm F2.8 DC DN Contemporary najmanjši in najlažji objektiv v svojem razredu ultraširokokotnih zoom objektivov F2.8 za brezzrcalne fotoaparate APS-C. To vam bo omogočilo, da ga boste zlahka vzeli s seboj na katero koli lokacijo, na potovanje ali pa ga preprosto uravnotežili na stabilizatorju.

Posebej za ta objektiv je bil razvit nov, edinstven tip zaslonke, ki zavzame čim manj prostora, hkrati pa zagotavlja ustrezno zaščito pred zunanjimi vplivi. Za razliko od običajnih zaslonki, ki se z vrtenjem namestijo na ohišje objektiva, se ta zaslonka preprosto potisne na objektiv in se zaskoči s sistemom vzmeti in vzvodov. Posebej veliko razliko boste opazili pri zmanjšanju premera objektiva pri uporabi zaslonke.

 

Idealen za potovanja, ulično fotografijo, pejsaže in video

Zaradi širokega kota, majhnih dimenzij, velike zaslonke in tradicionalno visoke ostrine objektivov SIGMA je ta novost izjemno primerna za potovanja, kjer je pomemben vsak gram prihranka, nato ulično fotografijo, kjer s svojo kompaktnostjo in zaslonko F2.8 lahko ujamete vsak trenutek. lažje, ampak tudi pejsaže, zaradi širokega kota in visoke ločljivosti.

In če želite posneti video? Tukaj bo SIGMA 10-18 mm F2.8 DC DN Contemporary odlična izbira zaradi minimaliziranega premikanja slike med ostrenjem (focus breaking) ter hitrega in učinkovitega samodejnega ostrenja, združljivega z različnimi načini sledenja. Poleg tega je tako širok vidni kot uporaben, ko je vklopljena elektronska stabilizacija slike, ki pogosto uporablja določen crop.

Dobro je vedeti, da ima robusten bajonet tega objektiva strukturo, ki ščiti pred prahom in brizgami, zaradi česar je primeren za uporabo v zahtevnih pogojih. Njegova super Multi-Layer prevleka prav tako zmanjša bleščanje in ghosting za vrhunsko kakovost slike v vseh okoliščinah.

 

Kdaj bo nova SIGMA na voljo?

S štirimi osnovnimi objektivi F1.4 z razponi 16mm, 23mm, 30mm in 56 mm in zoomom F2.8 z razponom 18–50 mm nova SIGMA dodaja to skupino vrhunskih objektivov za brezzrcalne fotoaparate APS-C in vrhunski kompaktni zoom v širokokotnem delu. Na voljo bo za naročilo od konca oktobra 2023 pri pooblaščenih prodajalcih SIGMA, po priporočeni maloprodajni ceni 700 evrov.

 

Share this post