Prvi in edini 10x ultra telefoto zoom za brezzrcalne fotoaparate je tu!

SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS Sports
Category: Novosti Tags: ,

Prvi in edini 10x ultra telefoto zoom za brezzrcalne fotoaparate je tu!

Ljubitelji fotografiranja narave, divjih živali in športa – pozor! SIGMA je razvila zmogljiv objektiv, s katerim boste lahko ovekovečili neverjetne trenutke s pomočjo novega, prvega in edinega 10x ultra telefoto zoom brezzrcalnega objektiva na svetu. Preverite, kaj vam prinaša SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS Sports!

Prvi in edini 10x ultra telefoto brezzrcalni zoom

Nova SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS Sports je zmogljiv ultra telefoto zoom objektiv, zasnovan posebej za brezzrcalne fotoaparate polnega formata, z edinstveno desetkratno goriščno razdaljo: od standardnega 60-mm polja pa vse do ekstremnega telefoto 600-mm roba. S takšno prilagodljivostjo lahko hitro in učinkovito spremenite prizor, ki ga želite zajeti, hkrati pa vam je zagotovljena tudi neverjetna ustvarjalna svoboda.

Nov linearni motor HLA (High-response Linear Actuator) je zaslužen za izjemno hitro in natančno samodejno ostrenje, ključno za fotografiranje subjektov, ki se hitro premikajo, kot so živali, vozila ali športniki v akciji. Pri tako razkošnem razponu zooma je zelo pomembna stabilizacija slike: nov algoritem OS2, ki omogoča 7 korakov stabilizacije na širokem ter 6 korakov na telefoto koncu, vam bo prišel zelo prav.

SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS Sports: en objektiv za vse

Fotografiranje narave, vozil ali športnih dogodkov zahteva prilagodljivost in odpornost proti različnim pogojem, zato je SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS Sports opremljena z zoom mehanizmom z dvojnim delovanjem: prek zoom prstana ali z izvlekom in uvlekom objektiva (Dual Action Zoom). Struktura objektiva je odporna proti prahu in škropljenju, zato ga lahko uporabljate tudi v zahtevnejših vremenskih pogojih.

Na samem objektivu se nahaja vrsta gumbov in stikal, ki omogočajo hitro aktivacijo ključnih funkcionalnosti. Kar trije gumbi AFL se lahko, odvisno od modela telesa fotoaparata, prilagodijo potrebam uporabnikov. Tu so tudi gumb za zaklep zoom mehanizma, stikalo za spremembo načina ostrenja, omejevalnik ostrenja, stikalo za delovanje optičnega stabilizatorja in stikalo za prilagojen način delovanja. Zahvaljujoč vsemu navedenemu lahko na licu mesta izberete tisti sklop funkcionalnosti, ki ga potrebujete za uresničitev svoje ustvarjalne ideje.

Vrhunski materiali in tehnologije

Stabilna in vrhunska optična zmogljivost skozi celoten razpon zooma je bila pri razvoju tega objektiva zelo pomembna, zato je optična zasnova prilagojena, da bi preprečila neželene pojave, kot so kromatske aberacije, ki se lahko pojavijo pri telefoto razdaljah. Kar 27 elementov v 19 skupinah skrbi za optimalno kakovost slike, podobno kot uporaba magnezijevih legur, karbonsko ojačane plastike in toplotno stabilnega kompozita (TSC) zagotavlja robustnost in zmanjšanje teže.

Najmanjša fokusna razdalja je 45 cm na širokem robu razpona, medtem ko maksimalna povečava 1 : 2,4 pri 200 mm hkrati omogoča snemanje makro fotografij, kar vam zagotavlja dodatno prilagodljivost. Inteligentna optična stabilizacija v OS2 načinu delovanja, združena s senzorjem pospešitve, ki zazna smer premikanja, omogoča stabilne fotografije tudi pri panningu, kar je še posebej uporabno pri športni fotografiji.

Ta objektiv je opremljen tudi z robustnim priključkom za tripod TS-121, združljiv pa je tudi s telekonverterjema TC-1411 in TC-2011 (za L-mount). Za E-mount in L-mount brezzrcalne fotoaparate bo na voljo v drugi polovici februarja pri pooblaščenih prodajalcih SIGMA, in sicer po priporočeni maloprodajni ceni 2.349 evrov.

Share this post