30mm F1.4 DC DN Contemporary

Izjemna optična zmogljivost tega kompaktnega objektiva s F1.4 odprtino zaslonke bi morala biti obvezen dodatek vašega APS-C/MFT fotoaparata:

 • efektivna goriščna razdalja: 45 mm (APS-C), 48mm (Canon EF-Mount), ali 60 mm (Micro Four Thirds)
 • 9 optičnih elementov v 7 skupinah
 • diafragma z 9 rezili za mehak in zaokrožen bokeh
 • premaz Super-Multi Layer zmanjša bleščanje in podvojene slike
 • prstan za ročno ostrenje
 • hiter in natančen AF s koračnim motorjem
 • robusten mount s strukturo, odporno na prah in brizganje (Z Mount, X Mount in L-mount)
 • teža: 280 g (L-mount)
 • najmanjša razdalja fokusa: 30 cm
 • premer sprednjega filtra: 52 mm
 • na voljo v 6 različnih mountov.
SKU: 302965 Categories: , , , ,

Description

SIGMA 30mm F1.4 DC DN: odličen za snemanje videoposnetkov

SIGMA je 30mm F1.4 DC DN | Contemporary razvila kot izjemno kompakten objektiv. Posebna zasnova skupine leč omogoča hitro in gladko delovanje samodejnega ostrenja, ki je še posebej pomembno pri snemanju videoposnetkov. Objektiv združuje kompakten dizajn in prijetno rokovanje ob hkratnem zagotavljanju izjemne kakovosti slik. Z najnovejšimi tehnologijami podjetja SIGMA objektiv digitalno popravlja optične distorzije.

Sprednji element vsebuje steklo z visoko razpršitvijo za večjo moč in manjšo skupno dolžino objektiva. Za doseganje visoke optimiziranosti pri mirorrless fotoaparatih dva asferična elementa prispevata k zagotavljanju izjemne kakovosti slik in celovite kompaktnosti. Ta SIGMA vsebuje tudi tehnologije notranjega ostrenja, medtem ko lažji elementi skupine fokusnih leč omogočajo kompaktnejši zagon. Objektiv nudi tudi izjemno stabilnost ne glede na to, ali fotograf snema ročno ali pa je kamera postavljena na površino. Ustvarjen je, da bi združil izjemne optične zmogljivosti in vrhunsko prenosljivost ter uporabnost.

Hitro in tiho samodejno ostrenje

Z vključenim koračnim motorjem objektiv nudi izjemno hitro in tiho delovanje samodejnega ostrenja. Ta lastnost je še posebej uporabna, ko fotoaparat uporabljate za snemanje videoposnetkov. 30 mm F1.4 DC DN | Contemporary je poleg tega združljiv tudi s Sony E-mountovim Fast Hybrid AF-jem.

SIGMA 30mm F1.4 DC DN | Contemporary vsebuje dele ohišja objektiva in odprtino zaslonke, izdelane iz TSC-ja, ki prispevajo h kompaktnosti leče in neoviranemu delovanju sistema odprtine. TSC (Thermally Stable Composite) pomaga povečati natančnost delov, ki držijo elemente objektiva, ter delov, povezanih s skupino fokusnih leč, s čimer dodatno izboljša delovanje objektiva. Thermally Stable Composite (TSC) nudi lastnosti toplotnega širjenja, podobne tistim, ki jih omogoča aluminij. Ker se deli, izdelani s TSC-jem, zaradi temperaturnih sprememb manj širijo in krčijo, se bolje obnesejo v ekstremnih pogojih in pomagajo ohranjati zmogljivosti objektiva. TSC nudi tudi izjemno prožnost. V primerjavi s polikarbonatom, ki vsebuje 20 % stekla, TSC omogoča približno 70 % večjo prožnost. V primerjavi s polikarbonatom, ki vsebuje 30 % stekla, slednji omogoča približno 25% večjo prožnost.

Izjemna trajnost in kakovost materialov

Mount objektiva je iz medenine in se ponaša z visoko natančnostjo ter robustno konstrukcijo. Posebno obdelane površine in večja trdnost prispevajo k izjemni trajnosti objektiva.

Vključeno senčilo objektiva je izrazito podolgovato in ima premaz proti odsevom za zmanjšanje neželene svetlosti. Na senčilu se nahajata tudi guma in posebna tekstura proti drsenju, ki olajšata držanje med snemanjem.

Additional information

Odprtino objektiva

Mount

, , , , ,

Goriščna razdalja