16mm F1.4 DC DN Contemporary

Priljubljeni širokokotni prime objektiv za brezzrcalne fotoaparate APS-C z veliko odprtino zaslonke F1.4:

 • efektivna goriščna razdalja: 24 mm (APS-C) ali 32 mm (Micro Four Thirds)
 • 16 optičnih elementov v 13 skupinah
 • diafragma z 9 rezili za mehak in zaokrožen bokeh
 • premaz Super-Multi Layer zmanjša bleščanje in podvojene slike
 • prstan za ročno ostrenje
 • hiter in natančen AF s koračnim motorjem
 • robusten mount s strukturo, odporno na prah in brizganje
 • teža: 415 g (L-mount)
 • najmanjša razdalja fokusa: 25 cm
 • premer sprednjega filtra: 67 mm
 • na voljo v 6 različnih mountov.
SKU: 402965 Categories: , , , ,

Description

SIGMA 16mm F1.4 DC DN: širokokotni objektiv z velikim premerom in vrhunsko zmogljivostjo

SIGMA 16mm F1.4 DC DN Contemporary je prvi zamenljiv objektiv na svetu za mirrorless fotoaparate s Sony E-mountom v formatu APS-C, ki nudijo goriščno razdaljo 24 mm (ustreznik 35 mm) in F1.4 odprtino zaslonke. Gre za širokokotni objektiv z velikim premerom, ki so ga mirrorless uporabniki dolgo čakali.

Objektivi SIGMA DN, razviti za zagotavljanje funkcionalnosti v lahkem in kompaktnem ohišju, zagotavljajo vrhunsko zmogljivost ter pokrivajo ključne goriščne razdalje. Ta objektiv je zasnovan na uspehu izdelka SIGMA 30mm F1.4 DC DN Contemporary, ki je bil prvi v novi liniji prime objektivov za mirrorless fotoaparate. Tudi SIGMA 16mm F1.4 DC DN Contemporary kombinira vrhunsko zmogljivost s F1.4 odprtino zaslonke.

Gladko in natančno samodejno ostrenje

Tudi ta objektiv, ki si osnovni koncept deli z izdelkom SIGMA 30mm F1.4 DC DN Contemporary, se ponaša s strukturo leč s 16 elementi v 13 skupinah in vključuje najboljše materiale. Učinkovito minimizira optične aberacije in omogoča vrhunsko ločljivost s povsem odprto zaslonko skozi celoten razpon. Optična zasnova in koračni motor omogočata gladko samodejno ostrenje med snemanjem videoposnetkov, mount pa se ponaša s posebnim tesnjenjem, ki ga ščiti pred prahom in škropljenjem.

SIGMA 16mm F1.4 DC DN Contemporary je poleg tega združljiv tudi s Sony E-mount Fast Hybrid AF-jem, ki zagotavlja natančno samodejno ostrenje. Z uporabo funkcije prepoznavanja obrazov ali fokusiranja na oči se bo fokus vedno nahajal na obrazu ali očeh, tudi če se predmet med snemanjem premika.

Robustna konstrukcija in izjemna trajnost

Senčilo objektiva odpravlja škodljive žarke, ki lahko negativno vplivajo na fotografije, in hkrati minimizira odseve znotraj samega senčila. Na senčilu se nahajata tudi gumijasta konstrukcija in nedrsni utor, ki omogoča lažje držanje objektiva v različnih situacijah.

Držalo odlikuje posebno tesnjenje, zaradi katerega je leča odlična izbira za vrsto pogojev. Nosilec iz medenine združuje visoko natančnost in robustno konstrukcijo. Obdelane površine in večja trdnost prispevajo k izjemni trajnosti leče.

Mount odlikuje posebno tesnjenje, zaradi katerega je objektiv primeren za številne pogoje. Medenina na mountu objektiva omogoča kombiniranje večje natančnosti in robustne konstrukcije. Posebno obdelane površine in večja trdnost prispevajo k izjemni trajnosti objektiva.

Additional information

Odprtino objektiva

Mount

, , , , ,

Goriščna razdalja