SIGMA 23mm F1.4 DC DN (C): klasični 35mm look za X mount

SIGMA 23mm F1.4 DC DN Contemporary X Mount

SIGMA 23mm F1.4 DC DN (C): klasični 35mm look za X mount

V začetku prejšnjega leta je SIGMA predstavila prve objektive, namenjene FUJIFILM X Mountu. Šlo je za znan trojec APS-C, ki pokriva osnovne goriščne razdalje: 16mm F1.4 DC DN Contemporary, 30mm F1.4 DC DN Contemporary in 56mm F1.4 DC DN Contemporary. Za tem je bil predstavljen tudi standardni zoom 18-50mm F2.8 zoom, popolna izbira, ko potrebujete en objektiv za različne situacije in kadre. Zdaj prihaja dolgo pričakovan četrti prime: SIGMA 23mm F1.4 DC DN Contemporary.

Klasični 35mm look: SIGMA 23mm F1.4 DC DN Contemporary

Predhodno predstavljen trojec SIGMA APS-C je pokrival goriščne razdalje, približno enake standardnim 24-mm, 45-mm in 85-mm goriščnim razdaljam na fotoaparatih polnega formata. Videti je, da je manjkalo samo eno: klasični 35mm look, ki bi nadgradil ultimativni kvartet s po enim prime objektivom za vsako priložnost. Nova SIGMA 23mm F1.4 DC DN Contemporary zapolnjuje prav to praznino.

Optična zasnova tega objektiva ne dovoljuje kompromisov. Sestavlja jo 13 elementov v 10 skupinah, od tega 3 SLD (Special Low Dispersion) stekleni elementi in dve asferični leči. Slednji so zadolženi za ostre in kontrastne fotografije ter vrhunsko zmogljivost tudi z največjo odprtino zaslonke. Ta velika odprtina zaslonke omogoča globok in očesu prijazen bokeh učinek z diafragmo z 9 rezili za optimalno zaokroženost.

Obstojni rezultati v vseh priložnostih

Mnogi so že pohvalili rezultate SIGMINIH tehnologij proti bleščanju in ghostingu, ki zagotavljajo izjemno obstojne rezultate v vseh priložnostih, tudi pogojih močnih kontrastov ali nočnih prizorov. Ko smo že pri nočnih pejsažih: njihovi ljubitelji bodo navdušeni nad močno izraženim zvezdnim učinkom pri bolj zaprti zaslonki.

Telo objektiva je izjemno kompaktno, dolgo samo 79,2 mm in s premerom 65,8 mm. Teža znaša le 340 gramov. Te dimenzije zagotavljajo odlično ergonomijo, tudi na lahkih in majhnih APS-C X Mount fotoaparatih. Velik prstan za ročno fokusiranje lahko upravljate enostavno in natančno.

Dostopen že to jesen

Zahvaljujoč tihemu in hitremu koračnemu motorju ter najsodobnejšemu algoritmu je samodejno ostrenje hitro, tiho in natančno. Najmanjša goriščna razdalja znaša samo 25 cm, kar omogoča zanimive perspektive pri portretih in pejsažih ter fotografiranju od blizu. Ta objektiv uporablja 52-mm sprednje filtre, enako kot 30mm F1.4 DC DN Contemporary. Veliko senčilo spada pod standardno opremo objektiva in pomaga preprečiti močne bočne vire svetlobe ter med uporabo zaščititi lečo.

SIGMA 23mm F1.4 DC DN Contemporary je že dostopna za E-mount in L-mount. V FUJIFILM X Mountu ga boste lahko naročili že to jesen.

Share this post