18-50mm F2.8 DC DN Contemporary

Vsestranski standardni zoom objektiv za APS-C brezzrcalne fotoaparate z izjemno kompaktnimi dimenzijami in vrhunsko kakovostjo slike.

 • Razpon zooma je enakovreden 27-75 mm na telesih polnega formata
 • 13 elementov v 10 skupinah s tremi posebnimi asferičnimi lečami za zmanjšanje teže
 • Notranji sistem ostrenja
 • Hitro in natančno samodejno ostrenje s koračnim motorjem
 • Diafragma s 7 ploščicami
 • Zmanjša odseve in ghosting
 • Mount, odporen proti prahu in škropljenju
 • Premaz Super-Multi Layer
 • Vključeno senčilo objektiva
 • Velikost filtra: 55 mm
 • Dostopen za E-mount in L-mount
 • Teža: 290 g (za L-mount)

Description

Brez komplikacij, brez odvečne teže, brez kompromisov. Najnovejši SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary je kompakten, standardni zoom s svetlo odprtino zaslonke. Naravna prva izbira za vse lastnike APS-C brezzrcalnega fotoaparata – preverite, zakaj!

Velika odprtina zaslonke za več možnosti

Crop-sensor fotoaparate pogosto spremljajo standardni kit zoom objektivi, ki nimajo velike odprtine zaslonke in ne omogočajo ustrezne kakovosti slik skozi celoten razpon zooma. SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary za razliko od kit objektiva ponuja svetlo odprtino zaslonke F2.8 skozi celoten standardni razpon, enakovredno tisti od 27 mm do 75 mm na telesih polnega formata, s katero je mogoče enostavno ustvariti zamegljeno ozadje – popolno za snemanje atraktivnih portretov ali posnetkov od blizu.

Bokeh učinek je eleganten in privlačen, da nič ne ukrade pozornosti, namenjene subjektu. Vrhunska kakovost slike je omogočena zahvaljujoč trem visokonatančnim asferičnim elementom z zmanjšanjem skupnega števila elementov in odpravo odvečne teže. Z izkoriščanjem korekcij v fotoaparatu je mogoče odpraviti tudi optične nepopolnosti, kot so distorzije ali vinjetiranje, kar omogočajo najsodobnejša optična zasnova in tehnologije, s katerimi se proizvajajo objektivi SIGMA v japonski regiji Aizu.

Popoln za APS-C brezzrcalne fotoaparate

SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary je izjemno kompakten, zaradi česar je popoln za vsakodnevno uporabo. V trenutku predstavitve predstavlja najmanjši APS-C F2.8 zoom objektiv s samodejnim ostrenjem na trgu! Največji premer znaša 65,4 mm, dolžina 74,5 mm, teža pa samo 290 g (za L-mount). Za ohranitev tako majhne teže je SIGMA telo objektiva proizvedla iz skrbno izbranih materialov.

Termalno stabilni kompozit (TSC), katerega toplotne lastnosti so podobne lastnostim aluminija, je uporabljen za zunanji del objektiva, kar zagotavlja stabilno zmogljivost in izvedbo v širokem temperaturnem razponu. V notranji strukturi so uporabljeni kovinski deli, da bi lahko bili mehanizmi in spoji čim tanjši in trdnejši in prenesli vse izzive pogoste uporabe. Zaradi vsega navedenega je dovolj kompakten in robusten za APS-C brezzrcalna telesa, zato ga boste lahko enostavno uporabili in stabilizirali iz roke ne glede na to, kam se boste odpravili.

Njeno drugo ime je vsestranskost: SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary

Zahvaljujoč hitremu in skoraj neslišnemu samodejnemu ostrenju se SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary odlično prilagodi celi vrsti nalog, kot je fotografiranje v tihem okolju, snemanje videov ali športnikov v gibanju, kar omogoča koračni motor kot sprožilec samodejnega ostrenja. Najmanjša goriščna razdalja objektiva znaša samo 12,1 cm, največja povečava pa 1 : 2,8, zaradi česar je uporaben tudi pri posnetkih od blizu ali makro fotografiji. Z majhnim fotoaparatom, kot je SIGMA fp (in uporabo crop načina delovanja), je celoten sestav težek samo 712 gramov, zato boste svojega spremljevalca na svoji naslednji dogodivščini enostavno spravili v vsako fotografsko torbo!

Če ste vloger, snemate iz roke ali s pomočjo ročnega stabilizatorja slike (gimbala) ali pa želite uporabiti lahek sestav za težko dostopne lokacije, ne iščite več! Ta standardni zoom smo zasnovali posebej za vas.

Additional information

Goriščna razdalja

Mount

, ,

Odprtino objektiva