Kompaktni zoom, ki ga ne boste odstranili s fotoaparata: nova SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN

SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary
Category: Novosti Tags: , , ,

Kompaktni zoom, ki ga ne boste odstranili s fotoaparata: nova SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN

Če ste morda pomislili, da je SIGMA s postavitvijo vrste vrhunskih prime in zoom objektivov za brezzrcalne fotoaparate polnega formata na trg pozabila na svoje APS-C (crop sensor) uporabnike, vas bo najnovejša 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary nedvomno prepričala v nasprotno! Ta kompakten standardni zoom s svetlo odprtino zaslonke bo prva izbira za vse lastnike APS-C brezzrcalnih fotoaparatov – brez komplikacij, brez odvečne teže, brez kompromisov. Preverite, kaj vse vam ponuja nova SIGMA!

Velika odprtina zaslonke in vrhunska kakovost slike

Crop-sensor fotoaparate pogosto spremljajo standardni kit zoom objektivi, ki nimajo velike odprtine zaslonke in ne omogočajo ustrezne kakovosti slik skozi celoten razpon zooma, zato je možnost uporabe samo enega objektiva za celo vrsto situacij zaradi svoje praktičnosti zelo vabljiva tako za navdušence kot profesionalce. SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary za razliko od kit objektivov ponuja svetlo odprtino zaslonke F2.8 skozi celoten standardni razpon, enakovredno tisti od 27 mm do 75 mm na telesih polnega formata, s katero je mogoče enostavno ustvariti zamegljeno ozadje – popolno za snemanje atraktivnih portretov ali posnetkov od blizu.

Bokeh učinek je eleganten in privlačen, da nič ne ukrade pozornosti, namenjene subjektu. Vrhunska kakovost slike je omogočena zahvaljujoč trem visokonatančnim asferičnim elementom z zmanjšanjem skupnega števila elementov in odpravo odvečne teže. Z izkoriščanjem korekcij v fotoaparatu je mogoče odpraviti tudi optične nepopolnosti, kot so distorzije ali vinjetiranje, kar omogočajo najsodobnejša optična zasnova in tehnologije, s katerimi se proizvajajo objektivi SIGMA v japonski regiji Aizu.

Popoln za brezzrcalne fotoaparate

SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary je izjemno kompakten objektiv, popoln za vsakodnevno uporabo. Gre za trenutno najmanjšega med APS-C F2.8 zoom objektivi s samodejnim ostrenjem na trgu! Največji premer znaša 65,4 mm, dolžina 74,5 mm, teža pa samo 290 g (za L-mount). Za ohranitev tako majhne teže je SIGMA telo objektiva proizvedla iz skrbno izbranih materialov.

Termalno stabilni kompozit (TSC), katerega lastnosti so podobne lastnostim aluminija, je uporabljen za zunanji del objektiva, kar zagotavlja stabilno zmogljivost in izvedbo v širokem temperaturnem razponu. V notranji strukturi so uporabljeni kovinski deli, da bi lahko bili mehanizmi in spoji čim tanjši in trdnejši in prenesli vse izzive pogoste uporabe.

Njeno drugo ime je vsestranskost: SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary

Zahvaljujoč hitremu in skoraj neslišnemu samodejnemu ostrenju se SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary odlično prilagodi celi vrsti nalog, kot je fotografiranje v tihem okolju, snemanje videov ali športnih dogodkov, kar omogoča koračni motor kot sprožilec samodejnega ostrenja. Tako majhen objektiv se lahko enostavno uporablja tudi pri snemanju iz roke ali vloganju ali pa se preprosto namesti na ročni stabilizator slike (gimbal).

Najmanjša goriščna razdalja objektiva znaša samo 12,1 cm, največja povečava pa 1 : 2,8, zaradi česar je ta objektiv uporaben tudi pri posnetkih od blizu ali makro fotografiji. Z majhnim fotoaparatom, kot je SIGMA fp (in uporabo crop načina delovanja), je celoten sestav težek samo 712 gramov, zato boste svojega spremljevalca na svoji naslednji dogodivščini enostavno spravili v vsako fotografsko torbo!

Objektiv bo mogoče za E-mount in L-mount fotoaparate naročiti že konec oktobra, in sicer po priporočeni maloprodajni ceni 499 EUR. Video s predstavitve, ki jo je vodil karizmatični izvršni direktor Sigme, g. Kazutom Yamakijem, si lahko ogledate spodaj.

Share this post