NOVO: predstavljeni SIGMA fp in trije novi objektivi za full-frame mirrorless fotoaparate


NOVO: predstavljeni SIGMA fp in trije novi objektivi za full-frame mirrorless fotoaparate

SIGMA je 11. julija predstavila kar štiri nove izdelke, od tega en fotoaparat, SIGMA fp, in tri objektive: 14–24 mm F2,8 DG DN Art, 35 mm F1,2 DG DN Art in 45 mm F2,8 DG DN Contemporary. Na kratko bomo predstavili vse vznemirljive novosti, ki jih ti skrbno zasnovani izdelki nudijo vsem profesionalcem in amaterjem.

SIGMA fp – najmanjši in najlažji mirrorless full-frame fotoaparat na svetu

V svetu snemanja in umetniškega ustvarjanja se dogajajo radikalne spremembe, zato se je SIGMA vprašala: kakšna je inherentna vrednost digitalnega fotoaparata? Odgovor na to vprašanje predstavlja nov fp fotoaparat, ki pod vprašaj postavlja ustaljene dogme in je v celoti prilagojen uporabniku. Pri razvoju fotoaparatov se je SIGMA osredotočila na tri pomembne lastnosti: enostavno prenosljivost, nadgradljivost pri kombiniranju z različnimi objektivi in dodatki ter enostavno spreminjanje med fotografiranjem in snemanjem prek zelo intuitivnega uporabniškega vmesnika.

Nov fp fotoaparat je brez baterije in kartic težak samo 370 gramov, njegove dimenzije pa so 112,6 × 69,9 × 45,3 mm. Uporablja 35-mm full-frame Bayer senzor z efektivnih 24,6 megapiksla, ki zagotavlja visokokakovostne fotografije. Z leguro litega aluminija je prevlečen spredaj in zadaj ter je primeren za različna okolja. Ponaša se tudi z odpornostjo proti prahu in škropljenju. Uporabnik ima pri njegovi uporabi veliko svobode ne glede na to, kam se odpravi ali kako dolgo snema. Nov SIGMA fp bo na voljo jeseni, podrobne informacije sledijo.

SIGMA 14–24mm F2,8 DG DN Art – širokokotni zoom objektiv za full-frame mirrorless fotoaparate

SIGMA 14-24mm F2.8 ArtTa objektiv bo preprosto najljubša izbira astrofotografov. Omogoča fotografije izjemno visoke ločljivosti in vsebuje steklene elemente nizkega odseva z NPC-jem (Nano Porous Coating – nanoporozni premaz). Številni fotografi radi majhno občutljivost izkoristijo za kar največjo minimiziranje šuma. Svetli širokokotni objektivi so pogosta izbira še posebej pri fotografiranju zvezdnega neba, saj lahko kopičijo šibko svetlobo. SIGMA 14–24 mm F2,8 DG DN Art je razvit kot ultimativen širokokotni zoom objektiv velikega premera prek optimizacije standardnih specifikacij za fotografiranje zvezdnega neba, posebej za full-frame mirrorless fotoaparate.

Pri tem objektivu je uporabljen en FLD-stekleni element in pet SLD-steklenih elementov za odpravljanje kromatske aberacije proti robovom okvirja. Objektiv je zasnovan tako, da je manj občutljiv na močno vstopno svetlobo, npr. svetlobo v ozadju. Tri asferične leče, vključno s tisto pri površini, se uporabljajo za minimiziranje kome in doseganje izjemnih rezultatov.

Poseben večslojni premaz je kombiniran z novorazvitim nanoporoznim premazom. Ta Sigmina nova tehnologija premaza se imenuje NPC (nanoporozni premaz) in vsebuje porozno siliko kot material za premazovanje. Sloj porozne silike ima nanoluknjice z zrakom, kar omogoča veliko zmanjšanje indeksa refrakcije. S tem se odsev zmanjša precej bolj kot pri konvencionalnih premazih proti odsevu. Slike so tako precej bolj kakovostne in jasne.

SIGMA 35mm F1,2 DG DN Art – vrhunska kakovost slike ne glede na to, ali snemate ali fotografirate

SIGMA 35mm F1.2 ArtZ vse več mirrorless fotoaparati se povečujejo tudi pričakovanja glede objektivov, ki se lahko uporabljajo s full-frame mirrorless fotoaparati z visoko zmogljivostjo. Zato je tu prvi 35 mm F1,2 objektiv s samodejnim ostrenjem na svetu, z L-mountom in Sony E-mountom. Trije SLD-stekleni elementi in tri asferične leče, vključno z dvostransko, so optimalno razporejeni v objektivu s 17 elementi v 12 skupinah. Tako se izkoristi funkcija korekcije v fotoaparatu za odpravljanje distorzij in periferno osvetlitev. Uporabljene tehnologije omogočajo korekcijo različnih aberacij, ki se težko naknadno popravijo, in omogočajo neverjetno ločljivost, ki lahko presega 50 milijonov pikslov.

Pri fotografiranju s samodejnim ostrenjem velik HSM (Hyper Sonic Motor) omogoča prijetno uporabo pri F1,2 objektivu velikega premera. HSM omogoča želeni vrtilni moment, potreben za zagon skupine leč. Pri ročnem ostrenju se fokusni obroček upravlja prek sistema focus-by-wire z optimiziranim nastavljanjem momenta, ki se odziva na majhne premike fotografa. Funkcija za odpravljanje klikov omogoča neovirano uporabo, ki je posebej primerna za snemanje videov. Poleg vsega tega je struktura objektiva odporna proti prahu in škropljenju in na sprednji površini vključuje premaz, ki odbija vodo in maščobo, kar omogoča enostavnejšo uporabo v različnih pogojih.

SIGMA 45mm F2,8 DG DN Contemporary – vrhunski objektiv s čudovitim bokehom in natančnim hitrim samodejnim ostrenjem

SIGMA 45mm F2.8 ContemporaryObjektivi za vsakodnevno uporabo linije Contemporary se ponašajo z najboljšim ravnovesjem: 45 mm F2,8 DG DN je enostavno prenosljiv, se ponaša z visoko optično zmogljivostjo in je prvi objektiv v liniji, namenjen vse bolj priljubljenim full-frame mirrorless fotoaparatom.

Sferna aberacija se nadzira tako, da ne zagotavlja samo velikega bokeha pred in za fotografiranim subjektom, temveč tudi zadnji bokeh blizu območja ostrenja, da se ustvari gradient proti mehki zamegljenosti. Ta objektiv zmanjša periferijo zamegljenih fotografij s preprečevanjem t. i. double-line bokeha in povečanjem tridimenzionalnega vtisa subjekta. Poleg tega minimalna 24-cm goriščna razdalja omogoča hitre fotografije »iz roke« z uporabo prednosti kota gledanja.

Ta objektiv se ponaša s hitrim, tihim in prijetnim samodejnim ostrenjem in podpira prepoznavanje oči/obraza ter samodejno ostrenje pri snemanju videov. Zasnova upošteva potrebo po ročnem ostrenju z obročkom, ki ima ustrezen moment za enostavno uporabo. Uporabljeni materiali so trpežni in trajni, medtem ko je struktura mounta zaščitena pred prahom in škropljenjem. Vse na tem objektivu je podrejeno olajšani vsakodnevni uporabi v najrazličnejših pogojih ob neprekosljivi japonski kakovosti – Made in Aizu.

Share this post