Pomlad je v znamenju objektivov: SIGMA predstavila kar tri prime novosti

Prime objektivi

Pomlad je v znamenju objektivov: SIGMA predstavila kar tri prime novosti

Pomlad nam prinaša veliko novih barv, ur, polnih sonca, in možnosti preživljanja časa v naravi. Da bi lahko zabeležili svoje izkušnje ne glede na to, kam se odpravimo, je SIGMA predstavila kar tri kompaktne novosti. Dve sta namenjeni brezzrcalnim fotoaparatom polnega formata: SIGMA 17mm F4 DG DN Contemporary in SIGMA 50mm F2 DG DN Contemporary, tu pa je tudi dolgo pričakovan dodatek APS-C trojcu z veliko odprtino zaslonke: SIGMA 23mm F1.4 DC DN Contemporary. Preverimo, kaj nam prinašajo novi prime objektivi!

SIGMA 17mm F4 DG DN Contemporary: širok kot, a majhne dimenzije

Odprta obzorja potrebujejo širok pogled, ki jih lahko zajame. Prav zato je bila ustvarjena SIGMA 17mm F4 DG DN Contemporary z izjemno širokim kotom gledanja, ki znaša 103,7 stopinje. Zahvaljujoč izjemno skromnim dimenzijam in teži samo 225 gramov jo boste lahko brez težav vzeli s sabo na svojo naslednjo avanturo. Minimalna fokusna razdalja, ki znaša samo 12 cm, ponuja širok spekter možnosti za fotografiranje od blizu in zanimive perspektive.

Sam objektiv sestavljajo dva SLD-steklena elementa (s posebej nizko distorzijo) in tri asferične leče. Asferične leče se uporabljajo tudi na sprednji in zadnji optiki, kar pomaga zmanjšati dimenzije in popraviti aberacije. Ta objektiv prav zato uporablja majhne filtre premera 55 mm, prav tako kot številni drugi objektivi SIGMA serije I (24mm F3.5, 45mm F2.8 in 90mm F2.8 DG DN Contemporary).

Posebna konstrukcija objektiva pomaga kar najbolj zmanjšati odseve in ghosting, ki so pogosti pri ultra širokih objektivih, in ustvariti jasne fotografije v vseh pogojih. Napredna tehnologija proizvodnje Made in Aizu omogoča najvišje standarde na področju kakovosti izdelave, ki so vidni v povsem aluminijastem telesu objektiva, robustnih gumbih in natančno izdelanem fokusnem prstanu in prstanu za odprtino zaslonke.

SIGMA 17mm F4 DG DN Contemporary je edinstvena v ponudbi, če pa potrebujete nekoliko ožji kot in večjo odprtino zaslonke, vam serija I ponuja tudi SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary. Ta objektiv bo na voljo za brezzrcalne fotoaparate E-mount in L-mount.

SIGMA 50mm F2 DG DN Contemporary: vrhunska kakovost izdelave in majhne dimenzije na novi petdesetici

Najbrž se vam zdi, kot da je SIGMA svojo petdesetico predstavila ravno včeraj, kajne? No, tokrat ne gre za objektiv SIGMA 50mm F1.4 DG DN Art, temveč kompakten SIGMA 50mm F2 DG DN Contemporary. Kakšne so razlike? Predvsem v dimenzijah in največji odprtini zaslonke. Podobni sta si po brezkompromisni kakovosti Made in Aizu in vrhunski optični zasnovi.

Nova SIGMA 50mm F2 DG DN Contemporary ponuja zahvaljujoč diafragmi z devetimi rezili plitvo polje fokusa s F2 odprtino zaslonke in čudovit bokeh učinek. Ta priljubljena, klasična goriščna razdalja je popolna za portrete in vsakodnevno fotografiranje. Velik poudarek v optični zasnovi je zato namenjen mehkobi bokeh učinka in gladkemu prehodu s področja zunaj fokusa proti področjem v fokusu. Prav tako so zmanjšani odsevi in ghosting v pogojih močne osvetlitve ozadja z namenom doseganja zvestega kontrasta.

Povsem aluminijasto telo objektiva in kakovost izdelave zagotavljata, da boste lahko ta objektiv uporabljali vrsto let. Njegov tih koračni motor zagotavlja hitro in zanesljivo samodejno ostrenje za fotografiranje in video. Če želite sliko izostriti ročno, vam je na voljo gumb AF/MF in čudovito izdelan fokusni prstan. Za popoln nadzor je tu tudi prstan za odprtino zaslonke z možnostjo samodejnega načina delovanja.

Ta objektiv bo na voljo za brezzrcalne fotoaparate E-mount in L-mount.

Velika odprtina zaslonke s klasičnim 35-mm videzom za APS-C: SIGMA 23mm F1.4 DC DN Contemporary

Lastniki APS-C fotoaparatov na E-mountu, L-mountu, EF-M mountu in X Mountu zagotovo dobro poznajo Sigmin APS-C trojec objektivov. Zahvaljujoč veliki F1.4 odprtini zaslonke in izjemnim optičnim lastnostim SIGMA 16mm F1.4 DC DN Contemporary, SIGMA 30mm F1.4 DC DN Contemporary in SIGMA 56mm F1.4 DC DN Contemporary omogočajo vrhunsko zmogljivost in odlično razmerje med ceno in kakovostjo za APS-C telesa.

Njihove goriščne razdalje so približno enake standardnim 24-mm, 45-mm in 85-mm goriščnim razdaljam na fotoaparatih polnega formata. Manjkal je samo tisti klasični 35-mm videz, da bi dobili vrhunski kvartet, v katerem se skrivajo prime objektivi za vsako priložnost, in nova SIGMA 23mm F1.4 DC DN Contemporary zapolni prav to praznino.

Njegova optična zasnova je sestavljena iz 13 elementov v 10 skupinah, od katerih so 3 SLD (Special Low Dispersion) stekleni elementi in dve asferični leči. Prav ti so zaslužni za ostre in kontrastne fotografije ter vrhunsko zmogljivost tudi z največjo odprtino zaslonke. Velika F1.4 odprtina zaslonke je skupaj z diafragmo z 9 rezili zaslužna za globok in prijeten bokeh učinek. Uporabljene so tudi SIGMINE tehnologije za zmanjšanje odsevov in ghostinga ter zaščita mounta pred prahom in škropljenjem.

Kljub temu je telo objektiva izjemno kompaktno: teža je zmanjšana na samo 340 gramov, dolžina pa na 76,9 mm. Ergonomija je tako odlična tudi na majhnih in lahkih APS-C brezzrcalnih fotoaparatih. Natančno samodejno ostrenje je zasluga tihega in hitrega koračnega motorja z najsodobnejšim algoritmom za izjemno enostavnost fotografiranja. Kakovost izdelave je znana Made in Aizu: iz edine SIGMINE tovarne na Japonskem. Poleg E-mount in L-mount bo ta objektiv na voljo tudi za FUJIFILM X Mount.

Kdaj bodo ti prime objektivi na voljo in po kakšni ceni?

Ti prime objektivi bodo na voljo za naročilo aprila. SIGMA 23mm F1.4 DC DN Contemporary bo na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 499 evrov. Za objektiv SIGMA 17mm F4 DG DN Contemporary priporočena maloprodajna cena znaša 619 evrov, za SIGMA 50mm F2 DG DN Contemporary pa 699 evrov. Vse tri objektive bo mogoče registrirati tudi za podaljšano garancijo v trajanju dodatnih treh let.

Video s predstavitve, v katerem je novosti predstavil g. Kazuto Yamaki, izvršni direktor, lahko preverite spodaj.

Share this post