Nova SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary: odkrijte nova obzorja

SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary

Nova SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary: odkrijte nova obzorja

I serija je dobila novo perspektivo! Njen nov član je namreč ultra širokokotna SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary. Ob že obstoječih 24mm, 35mm in 65mm gre za četrto dostopno razdaljo v tej seriji, ki jo odlikuje velika F2 odprtina zaslonke, ki razširja obzorja vsem ljubiteljem fotografiranja pokrajin, širokokotnih portretov, arhitekturne ali poročne fotografije. Nova SIGMA bo na voljo v različicah za E-mount in L-mount brezzrcalne fotoaparate.

Brezhibna kakovost izdelave

Tako kot preostanek I serije je tudi SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary v celoti izdelana iz kovinske legure. Poudarek ni namenjen samo trajnosti in trpežnosti, temveč tudi ergonomiji. Vsak detajl na telesu objektiva je z namenom izboljšanja občutka pri uporabi skrbno premišljen, obročki za odprtino zaslonke in obroček za ostrenje pa uporabljajo tehnologijo prestižnih SIGMA CINE objektivov in so večkrat preizkušeni, da bi zagotovili optimalno taktilnost.

Sam objektiv je kljub vsem prednostim težak samo 370 gramov in v dolžino meri samo 72,4 mm, zaradi česar je zelo primeren za vsakodnevno uporabo in dovolj lahek tudi za zelo kompaktna telesa polnega formata, kot je SIGMA fp. Priloženo mu je povsem kovinsko senčilo objektiva, uporabiti pa je mogoče tudi praktičen kovinski pokrovček, podobno kot na večini drugih objektivov iz I serije. Del pri spoju objektiva s telesom fotoaparata se ponaša s strukturo, odporno proti prahu in škropljenju.

Vrhunska optična zmogljivost

Nova SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary je ustvarjena, da zagotovi najvišjo stopnjo optične zmogljivosti, tudi pri največji odprtini zaslonke, in to od središča slike do robov. Za preprečevanje optičnih aberacij uporablja tri visokonatančne asferične elemente, en SLD- ter en FLD-element. Rezultat? Ostra in jasna slika – tudi na skrajnih robovih okvirja.

Z upoštevanjem dejstva, da bo objektiv s takšno goriščno razdaljo priljubljen pri astrofotografih, je bilo veliko pozornosti namenjene preprečevanju sagitalne kome, ki jo je med obdelavo zelo težko naknadno popraviti. Ta SIGMA z vsem navedenim tako omogoča natančno reprodukcijo zelo svetlih točk, kot so zvezde na nočnem nebu. Z uporabo tradicionalnega premaza SIGMA Super Multi-Layer in nanoporoznega premaza so zmanjšani odsevi in ghosting, zato je fotografiranje subjektov s svetlobo v ozadju močno olajšano brez vplivanja na kontrast.

Komu je namenjena nova SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary in kako jo nabaviti?

Nova SIGMA z ultra širokim kotom je namenjena vsem, ki želijo ustvariti drugačno perspektivo lastnih fotografij, hkrati pa ne želijo sprejemati kompromisov glede kakovosti izdelave. Zahvaljujoč svojim kompaktnim dimenzijam in majhni teži je popolna za potovanja, poroke, fotografiranje pokrajine, astrofotografijo in portrete z drugačno perspektivo. Povsem kovinska konstrukcija zagotavlja večletno trajnost, prepoznaven premium videz I serije ter brezhiben imidž ter omogoča popolno kombiniranje z različnimi brezzrcalnimi L-mount in E-mount telesi visoke ločljivosti.

Če že uporabljate katerega od objektivov iz I serije, bo ta SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary odličen dodatek obstoječim prime objektivom, kot sta 35mm F2 DG DN Contemporary in 65mm F2 DG DN Contemporary. V prodaji bo od konca februarja, in sicer po priporočeni maloprodajni ceni 699,00 EUR. Priporočamo vam, da si ogledate video s predstavitve, ki ga najdete pod tem člankom, v katerem nastopa generalni direktor Sigme, g. Kazuto Yamaki.

Share this post