Velika okrepitev v brezzrcalni liniji Art: vrnitev petdesetice

SIGMA 50mm F1.4 DG DN Art

Velika okrepitev v brezzrcalni liniji Art: vrnitev petdesetice

Predstavljajte si, da bi lahko združili največjo optično zmogljivost, izjemno hitro samodejno ostrenje in kompaktne dimenzije v enem objektivu. SIGMA si je predstavljala prav navedeno, ko je razvijala zadnjo novost v liniji Art! Gre za objektiv, brez katerega si večina fotografov ne more predstavljati svojega dela, posebej zaradi njegove podobnosti s tistim, kar vidi človeško oko. Tako je bila po širokokotnih 20mm, 24mm in 35mm F1.4 Art objektivih za brezzrcalne fotoaparate polnega formata ter hvaljenem kratkem 85mm telefotu z enako odprtino zaslonke linija Art dopolnjena še s standardno petdesetico. Spoznajte novo SIGMA 50mm F1.4 DG DN Art!

Najvišji Art F1.4 standardi od zdaj tudi pri standardni petdesetici

Serija Art je bila razvita leta 2012 in je tako že več kot desetletje oznaka za najvišje standarde optične kakovosti: nova SIGMA 50mm F1.4 DG DN Art ni izjema. Njen objektiv v sebi skriva kar 14 optičnih elementov, skrbno razporejenih v 11 skupin, med katerimi najdete 3 asferične leče in 1 SLD-stekleni element nizke disperzije. Zasnova objektiva tako učinkovito preprečuje različne aberacije, ki jih ni mogoče odpraviti znotraj fotoaparata, kot je astigmatizem ali ukrivljenost polja.

Kljub veliki odprtini zaslonke F1.4 je sagitalna koma kar najbolj zmanjšana, zato je največja zmogljivost omogočena tudi na robovih slike – objektiv lahko tako ostro prikaže tudi najzahtevnejše nočne ali zvezdnate prizore, in to s povsem odprto zaslonko. Ljubiteljem portretov bo pomembno, da je bokeh učinek na tem objektivu izrazito prijeten, barve pa naravne, mehke in zvesto prikazane.

Izjemno hitro samodejno ostrenje: izkoristite vsako priložnost

SIGMA 50mm F1.4 DG DN Art je prvi objektiv v liniji Art, ki uporablja najnovejši, izjemno hiter HLA linearni motor za samodejno ostrenje. Zveni znano? Omenjena tehnologija je svojo premiero doživela z nedavno predstavljenim objektivom SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS Sports, ki se ponaša z izjemno zahtevnim razponom zooma – kar 10-kratnim!

Posledično ste lahko prepričani, da bo svojo hitrost in natančnost dokazal tudi na najnovejšem prime Art objektivu, kjer je fokusni element ena in edina dvostranska asferična leča. Zahvaljujoč vsemu navedenemu je samodejno ostrenje izjemno tiho, kar bodo cenili tisti, ki nameravajo petdesetico uporabljati za snemanje videov ali fotografiranje dogodkov.

SIGMA 50mm F1.4 DG DN Art – manjša in lažja od predhodnika

Ena od prioritet v razvoju tega objektiva je bilo zmanjšanje velikosti telesa objektiva, kar je bilo doseženo z zmanjšanjem teže fokusne leče ter optimizacijo notranjega mehanizma, in to brez sklepanja kompromisov glede »največjega poudarka na optični zmogljivosti«, ki krasi celotno linijo SIGMA Art. Sigmini inženirji so uspeli dodatno izboljšati zmogljivost in hkrati zmanjšati dimenzije objektiva, zahvaljujoč čemur slednji izkorišča vse prednosti in možnosti najsodobnejših brezzrcalnih fotoaparatov polnega formata z visoko ločljivostjo.

Široka paleta funkcionalnosti z vrhunsko kakovostjo izdelave

Že na prvi pogled najnovejši SIGMA 50mm F1.4 DG DN Art daje slutiti, da je namenjen najzahtevnejšim fotografom, ki visoko cenijo dobro ergonomijo in prilagodljivost. S standardnim stikalom za spremembo načina ostrenja (AF/MF) je tu tudi stikalo za vklop klika prstana za odprtino zaslonke ter stikalo za zaklep tega prstana v določenem položaju. Dodatnemu AFL gumbu se lahko doda katera koli funkcija s telesa fotoaparata.

Fokusni prstan se obrača s primerno odzivnostjo, prstan za odprtino zaslonke pa ima enakomerne razmike med oznakami za intuitivno uporabo. Struktura objektiva je odporna proti prahu in škropljenju, medtem ko ima sprednji element premaz, ki odbija vodo in maščobo. Poleg njegove lahke prenosljivosti in majhnih dimenzij je zato primeren za najrazličnejša okolja. Končno je za ta objektiv značilna tudi vrhunska Made in Aizu kakovost izdelave. Vsaka SIGMA je zasnovana, izdelana in preizkušena v Sigmini edini tovarni na Japonskem.

Kako lahko postane SIGMA 50mm F1.4 DG DN Art del mojega fotografskega arzenala?

Ta objektiv bo na voljo od konca februarja, in to po priporočeni maloprodajni ceni 979 evra pri pooblaščenih trgovcih SIGMA. Več podrobnosti o objektivu lahko izveste od izvršnega direktorja Sigme, g. Kazuta Yamakija, v spodnji video predstavitvi.

Share this post