Prihaja dolgo pričakovani tele-zoom klasik: SIGMA 70–200 mm F2.8 DG DN OS Sports, mojstrovina optične zmogljivosti, mobilnosti in funkcionalnosti

SIGMA 70–200 mm F2.8 DG DN OS Sports
Category: Novosti Tags: , ,

Prihaja dolgo pričakovani tele-zoom klasik: SIGMA 70–200 mm F2.8 DG DN OS Sports, mojstrovina optične zmogljivosti, mobilnosti in funkcionalnosti

Sigma je znova dvignila lestvico profesionalne fotografije z lansiranjem svojega vodilnega objektiva Sigma 70-200 mm F2.8 DG DN OS Sports Series vrhunskih zmogljivosti. Ta objektiv, namenjen brezzrcalnim fotoaparatom z bajonetom L in bajonetom Sony-E, uteleša harmonično zlitje zmogljivosti, zanesljivosti in mobilnosti ter izpolnjuje zahtevne potrebe fotografov različnih strok. Uradna prodaja je predvidena od 07.12.2023. pri pooblaščenih partnerjih.

 

Optično obvladovanje vrhunskih tehnologij

Sigma 70–200 mm F2.8 DG DN OS Sports predstavlja vrhunec optičnega inženiringa in Sigmino zavezanost zagotavljanju vrhunske optične zmogljivosti. Velika zaslonka F2,8 zagotavlja izjemno zmogljivost v vseh obsegih povečave in ostrenja. Sigma uporablja prefinjen dizajn in najsodobnejše steklene materiale, vključno s 6 FLD in 2 SLD elementoma, ki učinkovito zmanjšujejo aberacije in povečujejo jasnost slike. Uporaba treh natančno izdelanih asferičnih leč, izdelanih v Sigmini tovarni Aizu, prispeva k izjemni kakovosti slike od minimalne razdalje ostrenja do neskončnosti.

Novi 70–200 mm F2,8 DG DN OS Sports postane drugi objektiv (po 60–600 mm F4,5–6,3 DG DN OS), katerega ostrenje poganja linearni aktuator z visoko odzivnostjo HLA. Objektiv se ponaša s sistemom hitrega samodejnega ostrenja (AF), ki ga poganja dvojni HLA (High Response Linear Actuator) za hitro in natančno ostrenje. Ta zasnova z dvema fokusnima skupinama, ki se premikata v nasprotnih smereh, omogoča hitro in natančno samodejno ostrenje. To zagotavlja tiho delovanje objektiva, zaradi česar je idealen za snemanje videa brez ogrožanja kakovosti zvoka.

Funkcija optičnega stabilizatorja (OS2) prinaša novo raven zmogljivosti, saj zagotavlja impresivnih 7,5 korakov korekcijskega učinka. Ta inovacija fotografom omogoča zajemanje ostrih in stabilnih slik tudi v zahtevnih pogojih. Objektiv tudi zmanjša dihanje fokusa, kar zagotavlja, da je sprememba zornega kota med premiki fokusa subtilna in naravna, zaradi česar je še posebej dragocena za videografe.

 

Zmogljivost, zanesljivost in mobilnost na najvišji ravni

Sigmina predanost odličnosti je očitna v vrhunski kakovosti izdelave 70–200 mm F2.8 DG DN OS Sports. Obrtniki v tovarni Aizu so dosegli občutljivo ravnovesje med robustno kakovostjo izdelave in prenosljivostjo objektiva. Kljub manjšim dimenzijam in teži v primerjavi s predhodnikom Sigma 70-200 mm F2.8 DG DN OS  Sports ohranja visoke standarde izdelave Sigme. Struktura leče vključuje več materialov; magnezij, CFRP (plastika, ojačana z ogljikovimi vlakni) in TSC (toplotno stabilen kompozit), zaradi česar je trpežno, a lahko telo.

Konstrukcija notranjega mehanizma za povečavo je praktična lastnost, ki zagotavlja, da dolžina leče ostane nespremenjena med operacijami povečave. Ta funkcija poveča stabilnost objektiva pri fotografiranju iz roke in je odlična izbira za uporabo s stabilizatorji. Odpornost na vremenske vplive je značilnost linije Sports, zato se ta objektiv ponaša tudi s specifikacijami, zaradi katerih je odporen na vremenske vplive – ščiti ga pred prahom in brizgami. Vodo in olje odbojni premaz na sprednjem elementu olajša vzdrževanje v neugodnih pogojih. Ohišje objektiva, vključno z bajonetnim nastavkom, obročem za ročno ostrenje, obročem za povečavo, stikali, stikalno ploščo in zunanjimi vrati, je zasnovano tako, da prenese zahtevno fotografiranje tudi v neugodnih pogojih.

 

Bogate funkcije za podporo profesionalnim fotografom

Sigma 70–200 mm F2.8 DG DN OS Sports ni le objektiv; je vsestransko orodje za profesionalne fotografe in navdušence. Poleg svoje optične in strukturne moči izpolnjuje potrebe profesionalnih fotografov s številnimi praktičnimi funkcijami. Objektiv ima obroček zaslonke, prvi pri fotografskih objektivih Sigma z zoomom, ki zagotavlja otipljivo in intuitivno možnost nadzora zaslonke. Obroč zaslonke dopolnjujeta stikala za klik in zaklepanje, ki uporabnikom omogočata prilagajanje delovanja zaslonke glede na vrsto fotografiranja. Poleg tega so bile dodane funkcije prilagajanja dela – stikalo Focus Limiter in trije gumbi AFL, ki fotografom omogočajo hitro in natančno upravljanje nastavitev ostrenja. Objektiv ima tudi na novo razvit nastavek za stativ iz magnezijeve zlitine, ki je združljiv s standardom Arca-Swiss, kar dodaja vsestranskost možnostim namestitve.

Sigma 70–200 mm F2.8 DG DN OS Sports je mojstrovina in vsestranski objektiv, ki združuje vrhunsko optiko, robustno kakovost izdelave in obilico funkcij, prilagojenih zahtevnim zahtevam profesionalnih fotografov in navdušencev. Ta objektiv je dokaz Sigmine predanosti inovacijam in odličnosti v svetu fotografije.

 

“Tri veliki” – izbira za vsako situacijo

Novi SIGMA 70–200 mm F2.8 DG DN OS Sports idealno zaokrožuje »velike tri« zoom objektive F2.8 s konstantno zaslonko za brezzrcalne fotoaparate polnega formata – skupaj s SIGMA 14–24 mm F2.8 DG DN Art in SIGMA 24 -70mm F2.8 DG DN Art.

Veliki trije iz SIGMA so popoln komplet svetlih in ostrih objektivov z veliko zaslonko F2,8, ki lahko pokrivajo goriščne razdalje od 14 mm do 200 mm, kar pomeni širokokotne, standardne in teleobjektive, ki pokažejo največjo zmogljivost v prizorih, ki zahtevajo fotografiranje v različnih pogojih. Ne glede na to, ali greste v naravo, fotografirate čudovite pokrajine, ujamete vso ljubezen na poroki ali hitre gibe in dogajanje med športnim dogodkom – ta trio pokriva vse vaše potrebe.

Share this post