Dva nova objektiva ob 60. obletnici družbe SIGMA!

SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary i SIGMA 24mm F2 DG DN Contemporary

Dva nova objektiva ob 60. obletnici družbe SIGMA!

SIGMA te dni obeležuje 60. obletnico obstoja in v tem dolgem obdobju ni ustvarila samo vrste tehničnih inovacij in vrhunskih izdelkov, temveč je svojim zvestim uporabnikom omogočila tudi ustvarjanje dragocenih spominov. Ob praznovanju te pomembne obletnice SIGMA predstavlja dva nova objektiva, ki obljubljata odlično optično zmogljivost, kompaktno velikost in brezkompromisno kakovost izdelave. Dva nova člana serije I sta: SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary in SIGMA 24mm F2 DG DN Contemporary!

SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary: popoln prime objektiv za portrete

Kot del serije I tudi nova SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary fotografom ponuja vrsto poslastic. Tu so tudi vrhunska optična zmogljivost, svetla zaslonka F2.8, povsem kovinsko ohišje in ročni prstan za uravnavanje odprtine zaslonke. Ker je zasnovan posebej za sodobne brezzrcalne fotoaparate polnega formata, kompakten, dobro uravnotežen objektiv omogoča uporabo tudi najmočnejših senzorjev z visoko ločljivostjo.

Njegova goriščna razdalja se nahaja v srednjem telefoto segmentu, a je objektiv kljub temu kompakten in lahek ter primeren za vsakodnevno uporabo, potovanja ali ulično fotografijo. V celoti je optimiziran za delo s hitrimi in natančnimi sistemi za samodejno ostrenje in zagotavlja bogat ter eleganten bokeh učinek. Najmanjša fokusna oddaljenost je samo 50 cm, zaradi česar se lahko uporablja tudi za posnetke od blizu. Zahvaljujoč razmerju reprodukcije 1 : 5 omogoča tudi makro stil fotografiranja.

Popoln za kompaktni trio serije I: 24mm, 45mm in 90mm

Sam objektiv je izdelan s pomočjo najnovejše tehnologije, ki vključuje kar pet posebnih nizkodisperzivnih elementov, s čimer je zmanjšana aksialna kromatska aberacija, ki je ni mogoče popraviti v telesu fotoaparata, omogočena pa je tudi izjemno visoka ločljivost brez poslabšanja barv. Asferična leča v telesu objektiva dodatno pomaga pri doseganju ločljivosti in čudovitega bokeha. Zahvaljujoč zanašanju na optične korekcije v fotoaparatu so se lahko oblikovalci optičnih elementov osredotočili samo na tiste vrste aberacij, ki jih ni mogoče popraviti digitalno, kar je zmanjšalo tudi težo in velikost tega objektiva.

Za navdušence nad snemanjem videov in profesionalce s tega področja bo pomemben njegov sistem samodejnega ostrenja s tihim in hitrim koračnim motorjem. Telo objektiva je izdelano iz kovine, medtem ko natančni aluminijasti deli zagotavljajo izjemno trpežnost in robustnost. Dolgoletne izkušnje v proizvodnji ekskluzivnih Cine objektivov znamke SIGMA za filmsko produkcijo so prelite v standarde izdelave objektivov v seriji I. Taktilnost in čvrstost prstanov ter gumbov na tem objektivu sta na najvišji ravni. SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary uporablja filtre velikosti 55 milimetrov, podobno kot SIGMA 24mm F3.5 DG DN Contemporary in SIGMA 45mm F2.8 DG DN Contemporary. Slednji jih naravno povezuje v odličen komplet objektivov, ki še posebej navdušijo filmografe. Skupaj so težki samo 735 gramov in ponujajo širok, standardni in srednji telefoto kot snemanja. Njihovi prilagodljivost in kompaktnost sta primerni za vse, pri katerih štejeta vsak gram in visoka optična kakovost. Vsi trije so na voljo za E-mount in L-mount.

SIGMA 24mm F2 DG DN Contemporary: hiter, lahek in robusten širokokotni objektiv

Kot eden od treh F2 objektivov v seriji I znamke SIGMA je SIGMA 24mm F2 DG DN Contemporary širokokotna rešitev in zadnji dodatek k rastočemu številu objektivov s to oznako, ki tako kot SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary ponuja vrhunsko optično zmogljivost in brezkompromisno kakovost izdelave v kompaktni preobleki. Izdelan je posebej za najsodobnejša brezzrcalna telesa polnega formata ter omogoča uporabo najnaprednejših senzorjev z visoko ločljivostjo.

Ustvarja ostre in visokokontrastne fotografije vse od sredine pa do robov. Skupaj s svetlo zaslonko F2 in širokim poljem je popoln za ljubitelje nočnega neba, dogodkov in notranjosti. Kompaktne dimenzije in majhna teža objektiva so popolne za vsakodnevno uporabo, natančna izdelava in taktilno rokovanje pa bosta zagotovila pravi užitek in zadovoljstvo vsakemu fotografskemu sladokuscu.

Odlična izbira za fotografiranje zvezdnega neba

Ta objektiv uporablja dva posebna nizkodisperzivna elementa in en izjemno nizkodisperzivni FLD-element za preprečevanje aksialne kromatske aberacije, ki je pogost izziv prav pri objektivih s svetlo zaslonko. Poleg tega vključuje tudi dva visokonatančna asferična elementa iz tovarne SIGMA v regiji Aizu, s čimer je zmanjšamo število elementov in teža objektiva brez vplivanja na vrhunsko optično zasnovo. Sigmini oblikovalci optičnih elementov so poskrbeli za zelo visoko ločljivost objektiva in njeno enakomernost od središča pa do robov slike. Preprečena je tudi sagitalna koma, kar je še posebej pomembno pri fotografiranju zvezdnega neba.

Širokokotni objektiv s svetlo zaslonko je pogosta izbira tudi navdušencev nad snemanjem videov in profesionalcev s tega področja. SIGMA 24mm F2 DG DN Contemporary uporablja tih in hiter koračni motor, izjemno uporaben tako za fotografe kot snemalce. Slednji bodo cenili tudi prstan za ročni nadzor odprtine zaslonke, ki omogoča natančno in tekoče rokovanje.

SIGMA 24mm F2 DG DN Contemporary bo tako kot SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary na voljo konec tega meseca za E-mount in L-mount telesa po priporočeni ceni 619 evrov. Poseben video s predstavitve teh dveh objektivov z direktorjem družbe SIGMA, g. Kazutom Yamakijem, si lahko ogledate spodaj.

Share this post