SIGMA fp: preverite, kaj prinaša najnovejša posodobitev vdelane programske opreme 3.0

SIGMA fp
Category: Novosti Tags: , , , , ,

SIGMA fp: preverite, kaj prinaša najnovejša posodobitev vdelane programske opreme 3.0

Kot je bilo sporočeno pri predstavitvi sestrskega modela SIGMA fp L, bo tudi SIGMA fp deležna posodobitve vdelane programske opreme s številnimi izboljšavami, s katerimi bo ta fotoaparat postal še privlačnejša izbira. Lanskoletna posodobitev vdelane programske opreme 2.0 je prinesla številne nove možnosti za snemanje videov, posodobitev 3.0 pa omogoča nekatere pomembne funkcije, že prisotne pri sestrskem fotoaparatu SIGMA fp L.

Združljivost z elektronskim viewfinderjem SIGMA EVF-11

Najnovejši elektronski viewdfinder EVF-11 je ustvarjen ekskluzivno za serijo SIGMA fp. S svojim iskalnikom z ločljivostjo 3,68 milijona pikslov in možnostjo prilagoditve kota od 0 do 90 stopinj zagotavlja izjemno vidljivost in podrobnosti. In medtem ko je bil sprav dostopen za fotoaparat SIGMA fp L, ga je mogoče zdaj uporabljati tudi s Sigmo fp.

Pri zasnovi tega viewfinderja so bile na prvem mestu potrebe uporabnikov. Na bočni strani se na primer nahaja priključek za slušalke, s katerim je mogoče nadzirati zvok med snemanjem videov in ki je zasnovan tako, da ne ovira priključka za mikrofon. Z njegovo pomočjo lahko hkrati uporabljate zunanji mikrofon in slušalke ali USB-priključek za zunanji SSD-disk.

Nova načina barv »Powder Blue« in »Duetone« ter deljenje nastavitev s pomočjo kode QR

Po priljubljenem video načinu barv Teal&Orange je SIGMA fp z novo posodobitvijo vdelane programske opreme dobila še dva! In oba njene ustvarjalne možnosti še razširita. Način Powder Blue omogoča občutek jasnosti in svetlobe z osvežujočimi odtenki modre, medtem ko Duotone po drugi strani spremeni barve na fotografiji v zapomnljiv dvobarvni gradient, s čimer ustvari močan grafični videz, ki je videti kot plakat.

Od zdaj je mogoče nastavitve fotoaparata shraniti tudi v obliki kode QR. Tako lahko naložite, delite in razpolagate z različnimi nastavitvami hitro in enostavno. Posebej zanimivo je lahko deljenje nastavitev prek kode QR na družbenih omrežjih ali spletnih straneh. Fotografi ali ustvarjalni snemalci videov lahko tako pokažejo, kako so ustvarili določen posnetek, ter te nastavitve hkrati uporabijo pri učenju drugih fotografov ali snemalcev.

Naprednejše samodejno ostrenje, boljša kakovost JPEG-ov in večji nadzor

Poleg ostalih izboljšav, ki so na voljo, je tu tudi naprednejše samodejno ostrenje, ki omogoča večjo stabilnost, izboljšana pa je tudi kakovost fotografij v formatu JPEG. Med drugim je dodana edinstvena funkcija »Quick Focus Frame Shift«, prilagojenim gumbom na kameri pa je mogoče zdaj dodati več različnih funkcij. Funkcija »Flicker Control« je še dodatno izboljšana, na voljo pa vam je tudi možnost »Custom Frame« za prilagojen okvir v vodiču za okvirje (Frame Guide).

Ta posodobitev vdelane programske opreme bo vsem uporabnikom izdelkov SIGMA fp na voljo od 3. junija 2021. Prenesli jo boste lahko na globalnih spletnih mestih podjetja SIGMA, povezava pa bo na voljo tudi na spletnem mestu sigma-foto, ki jo ureja Solus, pooblaščen distributer za znamko SIGMA. S tem bo najmanjši in najlažji brezzrcalni fotoaparat polnega formata postal še vabljivejši. SIGMA z vloženim trudom tako znova potrjuje, kako pomembne so ji optimalne izkušnje njenih uporabnikov.

Share this post