24-70mm F2.8 DG DN Art

  • namenjen profesionalcem, ki želijo imeti objektiv s širokim spektrom uporabe ob brezkompromisni kakovosti
  • združljiv z najnovejšimi full-frame mirrorless fotoaparati
  • Super Multi-Layer Coating
  • nanoporozni premaz ki zmanjša bleščanje in ghosting
  • uporablja šest stekel FLD (»F« nizkodisperzivnih) ter dve stekli SLD (posebna nizkodisperzivna) v optičnem dizajnu
  • superiorna optična zmogljivost od središča do robov v celotnem območju razpona zooma
  • ročno izdelan na Japonskem iz najboljših materialov

Description

S sledenjem filozofiji in kakovosti prvega Art zoom objektiva za mirrorless fotoaparate, 14-24mm F2.8 DG DN Art, ki je navdušil fotografsko skupnost s svojimi zmogljivostmi, je bil predstavljen tudi drugi vodilni objektiv iz linije Art, in sicer SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN Art. Odlikuje ga superiorna zasnova: njegove dimenzije in teža so znatno manjše, njegova zmogljivost pa ohranjena skupaj z visoko ločljivostjo od središča do robov skozi celoten razpon zooma. Združljiv je z novimi telesi fotoaparatov in njihovimi funkcionalnostmi, zato se lahko uporablja v različnih fotografskih okoljih. Namenjen je profesionalcem, ki želijo imeti objektiv s širokim spektrom uporabe ob brezkompromisni kakovosti, ter naprednim amaterjem.

Optične zmogljivosti – najboljše v razredu

Celotna vrhunska linija F2.8 Art zoom je bila razvita, da bi ponudila najboljše zmogljivosti v razredu. S tem ciljem v mislih 24–70mm F2.8 DG DN Art uporablja šest stekel FLD (»F« nizkodisperzivnih) ter dve stekli SLD (posebna nizkodisperzivna) v optičnem dizajnu, namenjena mirrorless fotoaparatom. Z uporabo treh asferičnih leč ta zoom objektiv učinkovito nadzira aberacije, kot so aksialne kromatske aberacije ali sagitalne kome, ki jih je težko popraviti z nadaljnjo obdelavo. Hkrati prilagaja ločljivost in omogoča enakomernost slike in superiorno optično zmogljivost od središča do robov v celotnem območju razpona zooma.

Tehnologiji, ki se uporabljata za doseganje brezkompromisne kakovosti, sta Super Multi-Layer Coating in nanoporozni premaz (Nano Porous Coating ali NPC) s porozno siliko, ki zmanjša bleščanje in ghosting. Tako dobimo prepoznavno jasnost slike in visok kontrast na fotografijah, posnetih s tem objektivom.

Združljiv z najnovejšimi full-frame mirrorless fotoaparati

Ker se SIGMA zaveda, kako pomembna je možnost združljivosti z najnovejšimi telesi fotoaparatov, je ta objektiv na voljo z L-mountom ter Sony E-mountom, da bi omogočili uporabo z najsodobnejšimi vodilnimi full-frame mirrorless fotoaparati različnih proizvajalcev.

Ponaša se tudi s tipko AFL, ki se ji lahko dodelijo različne funkcije telesa fotoaparata, kar omogoča večjo svobodo pri fotografiranju. Uporaba koračnega motorja z najnovejšim algoritmom zagotavlja idealno ravnovesje med hitrostjo in tihim načinom delovanja samodejnega ostrenja. Ta objektiv je združljiv tudi s samodejnim ostrenjem Eye-Detection, ki omogoča zelo natančno ostrenje pri fotografiranju portretov.

Kje lahko uporabljam SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN Art?

Najmanjša oddaljenost pri ostrenju s tem objektivom znaša samo 18 centimetrov, zaradi česar se lahko predmetu zelo približate. Poleg njegove odpornosti proti prahu in škropljenju ter mehanizma zaklepa zooma se lahko nanj zanesete v najrazličnejših okoljih in pogojih. Na telesu objektiva boste našli tudi vedno uporabno možnost AF/MF.

Nedvomno boste uživali v podrobnostih, ki jim je bila na 24-70mm F2.8 DG DN Art posvečena posebna pozornost. Tako sta zoom in ročni prstan izdelana tako, da sta prijetna na dotik, medtem ko je celoten objektiv robusten in ročno izdelan na Japonskem iz najboljših materialov.

Additional information

Odprtino objektiva

Mount

,

Goriščna razdalja