14-24mm F2.8 DG DN Art

14-24mm F2.8 DG DN Art je izjemno širokokoten zoom objektiv s stalno odprtino zaslonke 2.8.

Zasnovan je posebej za brezzrcalne fotoaparate polnega formata in zagotavlja izjemno ločljivost.

Njegov nanoporozni premaz omogoča manjšo občutljivost na močno udarno svetlobo, kot je osvetlitev v ozadju, zaradi česar je popoln za astrofotografijo.

Oprema:
– programabilni gumb AFL;
– vodoodporni premaz na sprednjem steklu;
– zadnje držalo filtra z zaščito pred padci.

Description

Objektiv prihodnosti

Sigma 14-24mm F2.8 DG DN Art se ponaša z izjemno širokim zoom objektivom s stalno odprtino zaslonke 2.8. Ustvarjen je posebej za brezzrcalne fotoaparate polnega formata in s svojo izjemno ločljivostjo spada v kategorijo objektivov, ki jih imenujemo objektivi prihodnosti.
En FLD- in pet SLD-steklenih elementov je ustrezno razporejenih za preprečevanje kromatske aberacije na robu slike. Tri asferične leče, vključno z asferično lečo velikega premera na sprednji površini, učinkovito preprečujejo bleščanje svetlobe in omogočajo neverjetno ločljivost. Izjemen večslojni premaz je kombiniran z novorazvitim NPC-premazom (nano poroznim premazom) in je zasnovan tako, da je manj občutljiv na močno udarno svetlobo, kot je osvetlitev v ozadju.

Popoln za astrofotografijo

Koračni motor omogoča veliko hitrost in tiho AF-delovanje. Fotografiranje je poenostavljeno tudi pri samodejnem ostrenju z zaznavanjem obraza/oči in snemanju videoposnetkov. Gumb AFL je mogoče dodeliti različnim funkcijam, kar poveča spekter postopkov, dostopnih na objektivu. Struktura leče je odporna proti prahu in škropljenju, vodoodporni premaz na sprednjem steklu pa dodatno olajša snemanje v različnih okoljih.

Objektiv ima za prijetno snemanje zvezdnatega neba zadnje držalo filtra z zaščito, ki preprečuje padce. Zaradi zelo visoke ločljivosti in kompaktnih dimenzij je Sigma 14-24mm F2.8 DG DN Art idealna za astrofotografijo.

SIGMA 14-24mm F2.8: za vse vremenske pogoje

Tako kot Sigmini objektivi iz linije Sports ima tudi 14-24mm F2.8 DG DN Art strukturo, odporno proti prahu in škropljenju, s posebnim tesnjenjem na spojih mounta, kolescu za ročno ostrenje, zoom kolescu in spoju senčila. Poleg tega je sprednji del objektiva zaščiten s premazom, ki odbija vodo in maščobo, kar olajša njegovo čiščenje. Objektiv je tako varen za uporabo tudi v najzahtevnejših pogojih. Mount je izjemno natančno in robustno izdelan iz medenine, njegove posebno obdelane površine in večja trdnost pa prispevajo k izjemni trajnosti objektiva.

Združljivost

Mount Converter MC-11 omogoča uporabo mountov SIGMA SA ter mount objektivov SIGMA EOS (združljive s Canonom) z ohišjem fotoaparatov Sony E-mount. Uporaba SIGMA USB Docka omogoča posodobitev vdelane programske opreme in prilagoditev različnih parametrov objektiva. Poleg tega je ta objektiv združljiv z novo možnostjo SIGMA Front Conversion Service, zaradi česar se lahko uporablja za videografijo VR z več kamerami brez posledic za garancijo.

Additional information

Goriščna razdalja

Mount

,

Odprtino objektiva