Zmagovalci nagradnega natečaja SIGMA Spring Spectrum

SIGMA Spring Spectrum
Category: Novosti Tags: , ,

Zmagovalci nagradnega natečaja SIGMA Spring Spectrum

Dolgo, toplo poletje je tukaj! In to po muhasti in raznoliki pomladi, v kateri smo lahko izkusili cel spekter sprememb: od aprilskega snega do izjemno vročega junija. V tem obdobju ste lahko prav tako sodelovali v našem nagradnem natečaju, predstavili vse radosti tega letnega časa in osvojili dragocene nagrade. Glavna med njimi je bil vrhunski cine fotoaparat, SIGMA fp. Preverite kriterije in zmagovalce natečaja SIGMA Spring Spectrum!

Širok spekter prispelih izdelkov in težka naloga za žirijo

Da bi omogočili sodelovanje kar največ navdušencem nad izdelki SIGMA in profesionalcem, so bila pravila sodelovanja enostavna. Najpomembneje je bilo biti ustvarjalen s fotoaparatom ali objektivom SIGMA in svoje navdihujoče izdelke objaviti na Instagramu s ključnikom #SigmaSpringSpectrum. Nad številnimi objavljenimi izdelki smo bili navdušeni in pravi izziv je bil izbrati najboljše!

Naj vas spomnimo, da so se v ožji izbor uvrstile fotografije, objavljene med trajanjem natečaja, oziroma od 15. maja do 21. junija. Te so hkrati morale na Instagram objavi zbrati več kot 100 srčkov. Skladno s pravili tako nismo mogli upoštevati:

  • objav z več fotografijami;
  • objav, objavljenih pred 15. majem 2021 ali po 21. juniju 2021;
  • objav, ki jih nismo mogli povezati s temo natečaja (ki niso imele vsaj enega spomladanskega motiva);
  • objav, ki do vključno s 25. junijem 2021 niso zbrale potrebno število srčkov (všečkov).

Našo strokovno žirijo so sestavljali priznani fotografi in umetniki, med njimi Goran Jović, Uroš Podlogar in Jovana Rikalo, ter strokovnjaki iz vrst Solusa, pooblaščenega distributerja izdelkov SIGMA. Žirija je vse prispele izdelke skrbno pregledala, kar pa je hkrati predstavljalo razlog za prav poseben glavobol: med toliko odličnimi izdelki je bilo namreč treba izbrati najboljše! Prvi kriterij je bila splošna kakovost fotografije. Na koncu so se člani žirije vendarle strinjali glede treh fotografij, ki so na njih naredile največji vtis.

Zmagovalci natečaja SIGMA Spring Spectrum

Zmagovalec natečaja je prejel pogodbo o sodelovanju za ambasadorja znamke SIGMA z že omenjeno glavno nagrado, najlažjim in najmanjšim brezzrcalnim fotoaparatom polnega formata na svetu, SIGMA fp, ki je del prilagodljive in zmogljive serije SIGMA fp, priljubljene med neodvisnimi filmarji, popotniki, fotografskimi novinarji in vsemi zaljubljenci v vrhunsko oblikovanje. Stalne posodobitve vdelane programske opreme zagotavljajo nenehno vrednost in relevantnost izdelkov omenjene serije. Najnovejša med njimi, posodobitev 3.0, je dodala združljivost z elektronskim viewfinderjem EVF-11, nove načine barv, izboljšano samodejno ostrenje in številne druge prednosti, ki si jih lahko ogledate tukaj.

SIGMA fp potuje v roke avtorja, znanega pod vzdevkom sedmogjula10, ki je ta za nevsakdanji, vendar zapomnljiv ulični portret izkoristil nov zmogljiv SIGMA 85mm F1.4 DG DN Art. Zmagovalno fotografijo si lahko ogledate tukaj:

Zmagovalci natečaja SIGMA Spring Spectrum

Drugo mesto je osvojil sanjav portret, posnet s klasično petintridesetico SIGMA 35mm F1.4 DG HSM Art:

SIGMA Spring Spectrum

Tretjeuvrščena fotografija je enako petintridesetico uporabila v povsem drugačnem okolju in pokazala neponovljiv alpski mir, prepleten z lesenimi hišicami in iglavci na platnu dolomitskih skal:

Zmagovalci nagradnega natečaja SIGMA Spring Spectrum

Hvala vsem, ki ste sodelovali v našem natečaju! Spremljajte nas za več informacij o novih nagradnih natečajih, če pa vas v vmesnem času zanima objava vaše fotografije ali zgodbe na kanalih SIGMA Adria ali straneh sigma-foto, bomo vaše izdelke z veseljem pregledali tukaj (na hrvaškem).

Čestitke zmagovalcem!

Share this post