Vznemirljive novice ob začetku pomladi: pridružila se nam je nova SIGMA fp L

SIGMA fp L
Category: Novosti Tags: , ,

Vznemirljive novice ob začetku pomladi: pridružila se nam je nova SIGMA fp L

Vznemirljive novice ob začetku pomladi! Družina SIGMA fp je dobila novo članico: pridružila se nam je nova SIGMA fp L. Po tem, ko je postala SIGMA fp najmanjši in najlažji brezzrcalni fotoaparat polnega formata na svetu, lani nadgrajen s pomembno posodobitvijo vdelane programske opreme, je zdaj na teh temeljih ustvarjena tudi SIGMA fp L. Ta dva fotoaparata utelešata vse lastnosti revolucionarne serije SIGMA fp.

Serija SIGMA fp: zgrajena na treh pomembnih obljubah

Nova serija SIGMA fp tako daje tri obljube. Prva: Ti fotoaparati polnega formata so tako kompaktni, da jih boste lahko skorajda pospravili v žep, in so trenutno najmanjši in najlažji brezzrcalni fotoaparati polnega formata na svetu. Zahvaljujoč temu so enostavni za prenašanje in se lahko uporabljajo v vsaki situaciji.

Druga: Ta serija obljublja izjemno prilagodljivost. Prilagodi se najrazličnejšim okoljem in potrebam: naj gre za fotografiranje na potovanju, portretno fotografiranje, spletno pretakanje ali sestavni del kompleta za profesionalno snemanje filmov. S pomočjo vrste adapterjev se prilagodi vintage objektivom enako kot objektivom različnih proizvajalcev, medtem ko brez njih izkorišča vse prednosti zmogljivih in kompaktnih objektivov znotraj povezave brezzrcalnih L-mountov. Omogoča tudi enostavno uporabo različnih zunanjih dodatkov, kot je snemalec zvoka, stabilizator (gimbalo) ali monitor.

In tretja obljuba: Vsestranskost serije SIGMA fp je vedno enostavna in brezhibna. Spreminjanje snemanja fotografij v snemanje videov ter obratno se izvede zelo enostavno. S premikom gumba CINE/STILL se ne spremeni samo način delovanja, temveč se naložijo tudi vse predhodno izbrane nastavitve tega načina. Tako lahko v hipu izkoristite vsako ponujeno priložnost!

Te tri obljube različnim kreativnim snemalcem in fotografom, popotnikom in pustolovcem, fotografom, oblikovalcem in marketinškim agencijam ter profesionalnim filmografom zagotavljajo neverjetno prilagodljivost pri raziskovanju lastnega vizualnega izraza. Serija SIGMA fp demokratizira ustvarjalnost: omogoča vam jo ne glede na to, kam se boste odpravili.

Kvartet novosti, ki jih prinaša SIGMA fp L

SIGMA fp L prinaša tudi kvartet novosti, ki odpirajo nepredstavljive možnosti. Prva od njih je vgrajen senzor polnega formata Bayer, ki ga odlikuje kar 61-MP ločljivost. To je več kot pri katerem koli fotoaparatu SIGMA do zdaj! Zelo natančnih detajlov in izraženih barv zahvaljujoč nizkoprepustnemu optičnemu filtru (OLPF) ne spremljajo lažni ponaredki. S tako zmogljivim senzorjem SIGMA fp L omogoča tudi funkcionalnost crop zooma, s katero lahko snemate ali fotografirate v ločljivosti HD s kar petkratnim (5 x) zoomom brez digitalnega izboljšanja slike. Kader spremenite z enostavnim premikom prstov!

Novost je tudi hibridno samodejno ostrenje: poleg kontrastnega samodejnega ostrenja je mogoče tudi najsodobnejše samodejno ostrenje s premikom faze (phase-detect AF). Zahvaljujoč temu je samodejno ostrenje pri spremljanju subjektov v gibanju hitro, tekoče in natančno ne glede na to, ali snemate fotografije ali video. Končno, SIGMA fp L ponuja tudi polnjenje prek USB-C kabla za dolgotrajno in brezskrbno uporabo. To pomeni, da jo lahko povežete s svojo prenosno baterijo, ko snemate na prostem, ali računalnikom, ko jo priklopite na spletno kamero. Oboje vam zagotavlja še večjo prilagodljivost uporabe.

Nove funkcionalnosti in dodatki za celotno serijo SIGMA fp

Dobrih novic pa s tem še ni konec! Novi dodatki in funkcionalnosti bodo po predstavitvi na voljo za celotno serijo SIGMA fp. Tako bomo lahko izkoristili:

  • elektronski viewfinder EVF-11;
  • možnost deljenja in shranjevanja podatkov o nastavitvah prek kode QR;
  • nove načine barve za nove možnosti izražanja: DUOTONE in Powder Blue.

Poleg obstoječega viewfinderja LVF-11 je tu še EVF-11, nova kompaktna možnost ogleda kadra, ki omogoča ločljivost 3,68 milijona točk. Zahvaljujoč samo 114 gramom skupaj s telesom fotoaparata SIGMA fp ali fp L celotna teža ne presega polovice kilograma. Celotna serija SIGMA fp ostaja združljiva z mount converterjem MC-21 in MC-31 za objektive SA mount, EF mount in CINE ter objektive 11 DG DN, 3 DC DN in 11 L-mount DG za fotoaparate DSLR. Skupno lahko uporabljate 67 različnih objektivov SIGMA!

SIGMA fp L omogoča tudi shranjevanje in deljenje nastavitev fotografij prek kode QR. Tako lahko delite svoje najljubše nastavitve ali naložite nastavitve priljubljenih fotografov na svojo Sigmo! Tu sta tudi nova načina prikaza barv: DUOTONE, ki spreminja barve na fotografiji v efektni, dvobarvni gradient, in Powder Blue, ki pusti svetel, lahkoten in čist vtis. Spremljajo ju tudi ostali, že dostopni načini barv, kot je priljubljeni Teal and Orange.

Te funkcionalnosti bodo takoj na voljo za fotoaparat SIGMA fp L, za SIGMA fp pa bodo na voljo s prvo naslednjo posodobitvijo vdelane programske opreme. O tem bomo vse naše uporabnike pravočasno obvestili.

Kako do nove članice družine SIGMA? Dobre novice: nova SIGMA fp L bo na voljo že od aprila 2021 po priporočeni maloprodajni ceni 2299 EUR. Seveda lahko že danes izkusite prednosti originalne Sigme fp prek pooblaščenih trgovcev SIGMA in po priporočeni maloprodajni ceni 1999 EUR. Najdete jo tu!

Share this post