fp L

Najnovejša članica čudežne serije SIGMA fp!

Odkrijte vrhunsko zmogljivost v izjemno kompaktnem ohišju in raziščite svoj ustvarjalni izraz brez omejitev.

Teža: 427 g

Dimenzije: 112,6 × 69,9 × 45,3 mm

Senzor: CMOS 35mm Bayer 61 MP z osvetlitvijo ozadja

Samodejno ostrenje: hibridno, s premikom faze in zaznavanjem kontrasta

Podpira polnjenje prek USB-C kabla.

Description

Ker smo prepričani, da je fotoaparat veliko več od zadovoljitve potrebe po fotografiranju; je tudi obogatitev življenja in možnost izražanja vaših potencialov na področju ustvarjanja: revolucionarna SIGMA fp L.

Izpolnitev obljube serije SIGMA fp

Najnovejša SIGMA fp L je del serije SIGMA fp, ki jo je kot prva predstavila originalni SIGMA fp, predstavljen leta 2019. Najmanjši in najlažji brezzrcalni fotoaparat polnega formata na svetu je postal priljubljena izbira tistih, ki cenijo izjemno prilagodljivost, vsestranskost in enostavnost prenašanja. Nova serija SIGMA fp daje tri obljube. Prva: ti fotoaparati polnega formata so tako kompaktni, da jih boste lahko skorajda spravili v žep. Druga: izjemna prilagodljivost in možnost uporabe različnih dodatkov. Od enostavne prilagoditve za vrhunsko spletno kamero, samo z USB-C kablom, prek fotografiranja na potovanjih ali portretnega fotografiranja ter profesionalnega snemanja z vso opremo. Različne dodatke lahko uporabite povsem po svojih željah. In tretje: enostavna in brezhibna uporaba. Spremenite vse nastavitve iz CINE v STILL s samo enim gumbom in izkoristite vsak trenutek!

SIGMA fp L: za velike trenutke

SIGMA fp L s svojim izjemnim dizajnom omogoča nepredstavljivo. Vanjo je vgrajen najsodobnejši senzor polnega formata CMOS z osvetlitvijo ozadja, ki se ponaša s kar 61-M ločljivostjo. To je več kot pri katerem koli fotoaparatu SIGMA do zdaj! Zelo natančnih detajlov in izraženih barv zahvaljujoč nizkoprepustnemu optičnemu filtru (OLPF) ne spremljajo lažni ponaredki. Zaradi tako zmogljivega senzorja SIGMA fp L omogoča tudi funkcionalnost crop zooma, s katero lahko snemate ali fotografirate v ločljivosti HD s kar petkratnim (5 x) zoomom brez digitalnega izboljšanja slike. Kader spremenite z enostavnim premikom prstov na zaslonu! Dodatno širino izraza omogoča izbira med kar sedmimi različnimi razmerij slike pri fotografiranju.

S svojim naprednim in brezhibnim hibridnim samodejnim ostrenjem zagotavlja še večjo hitrost in natančnost snemanja. Poleg kontrastnega samodejnega ostrenja omogoča tudi najsodobnejše samodejno ostrenje s premikom faze (phase-detect AF). Enako učinkovita je pri snemanju fotografij in videoprodukciji. Zanesljivost delovanja zagotavlja velik pasivni hladilnik iz magnezija in povsem elektronsko zapiralo, ki zmanjša tresenje naprave in poveča dolgotrajnost.

SIGMA fp L omogoča tudi shranjevanje in deljenje nastavitev fotografij prek kode QR. Tako lahko delite svoje najljubše nastavitve ali naložite nastavitve priljubljenih fotografov. Tu sta tudi nova načina barv: DUOTONE, ki spreminja barve na fotografiji v efektni, dvobarvni gradient, in Powder Blue, ki pusti svetel, lahkoten in čist vtis. Spremljajo ju ostali, že dostopni načini barv, kot je priljubljeni Teal and Orange. Tu je tudi dobro znana funkcija Cinemagraph: hibrid med fotografijo in videoposnetki v obliki animiranih GIF-ov, s katerimi se deli fotografije gibljejo naprej. Posebnost serije SIGMA fp je to, da je te mogoče ustvariti v samem fotoaparatu.

Kar največja prilagodljivost z bogato izbiro dodatkov in objektivov

SIGMA fp L prvič omogoča tudi polnjenje prek USB-C kabla, kar zagotavlja dolgotrajno in brezskrbno uporabo. To pomeni, da jo lahko povežete s svojo prenosno baterijo, ko snemate na prostem, ali računalnikom, ko jo priklopite na spletno kamero. Oboje vam zagotavlja še večjo prilagodljivost uporabe.

Naprej, poleg obstoječega viewfinderja LVF-11 si lahko svoj kader ogledujete tudi z najnovejšim, kompaktnim elektronskim viewfinderjem LVF-11. Tu so še ostali dodatki, kot so različni nosilci, osnovne plošče, adapterji in konektorji, ki se lahko uporabljajo s celotno serijo SIGMA fp.

SIGMA fp L uporablja objektive L-mount iz zveze L-mount s Panasonicom in Leico. S prednostmi, ki jih prinašajo objektivi polnega formata za brezzrcalne fotoaparate, je združljiva z mount converterjem MC-21 in MC-31 za objektive SA mount, EF mount in CINE ter objektive 11 DG DN, 3 DC DN in 11 L-mount DG za fotoaparate DSLR. Skupno lahko uporabljate 67 različnih objektivov SIGMA! Tako jo lahko prilagodite vsaki želeni situaciji.