Najnovejše informacije o Sigminem projektu razvoja senzorja Foveon

Foveon X3
Category: Novosti Tags: , ,

Najnovejše informacije o Sigminem projektu razvoja senzorja Foveon

Prispele so najbolj sveže novice o dolgo pričakovanem fotoaparatu polnega formata s senzorjem Foveon X3. Po tem, ko je SIGMA lani sporočila, da ne bo uspela uresničiti načrta razvoja tega edinstvenega fotoaparata, je izvršni direktor Sigme, Kazuto Yamaki, javnosti posredoval novo sporočilo. Gre za edinstven korak na področju transparentnosti in hkrati jasen znak, da SIGME ovire na ustavijo. Največji neodvisni proizvajalec objektivov na svetu tako še naprej ostaja predan razvoju tega revolucionarnega senzorja. Slednji naj bi omogočil povsem novo zmogljivost na trgu in nadaljeval tradicijo uporabe senzorja Foveon v fotoaparatih SIGMA.

Pismo g. Yamakija o razvoju senzorja Foveon X3 za fotoaparate polnega formata

Celoten prevod pisma g. Yamakija najdete v nadaljevanju:

»Spoštovani kupci izdelkov SIGMA,

Prispele so najbolj sveže novice o dolgo pričakovanem fotoaparatu polnega formata s senzorjem Foveon. Po tem, ko je SIGMA lani sporočila, da ne bo uspela uresničiti načrta razvoja tega edinstvenega fotoaparata, je izvršni direktor Sigme, Kazuto Yamaki, javnosti posredoval novo sporočilo.

predvsem se vam močno zahvaljujem za vašo nenehno podporo in zanimanje za naše izdelke. Februarja 2020 smo objavili odločitev o nadaljevanju uresničevanja načrtov za fotoaparat polnega formata s senzorjem Foveon X3 in skladno s tem začeli razvijati novo senzorsko tehnologijo. Od takrat v povezavi s tem projektom nismo mogli deliti nobenih informacij, vas pa želim zdaj seznaniti z novostmi na tem področju.

Kot je bilo že sporočeno, smo razvoj projekta ustavili, ker senzorja, ki smo ga razvijali, zaradi ključne pomanjkljivosti ni bilo mogoče vključiti v množično proizvodnjo. Zaradi tega smo prav tako prekinili pogodbo s proizvajalcem senzorja, s katerim smo sodelovali. Poleg tega smo ugotovili, da bi izvorne specifikacije senzorje otežile razvoj izdelka, ki bi izpolnjeval naše visoke standarde in visoke standarde naših kupcev, zato smo se odločili, da se vrnemo na začetek.

Hvaležnost za neprekinjeno podporo kupcev izdelkov SIGMA

Trenutno smo močno vključeni v raziskave in razvoj projekta, ki potekajo pod vodstvom naše glavne pisarne, in preverjamo specifikacije, da bi se prepričali, da bomo lahko izpolnili pričakovanja za ta projekt. Čeprav telesa fotoaparata še nismo začeli razvijati, pa bomo še naprej počeli vse, kar je v naši moči, da razvijemo fotoaparat, ki mu bomo povsem zaupali.

Iskreno se vam zahvaljujem za neprekinjeno in močno podporo, ki nam jo izkazujete. Vsi naši zaposleni, vključno z mano, še naprej dajejo vse od sebe, da bi razvili nove in izjemne fotografske tehnologije. Zahvaljujemo se vam za potrpežljivost in razumevanje.

Kazuto Yamaki,

glavni izvršni direktor, SIGMA Corporation«

Videosporočilo g. Yamakija si lahko ogledate spodaj:

Share this post