Spoznajte novo SIGMO 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary!

SIGMA 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary blog cover

Spoznajte novo SIGMO 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary!

Ali že od nekdaj sanjate o kompaktnem, ultra širokem zoom objektivu z veliko odprtino zaslonke, ki ga boste enostavno namestili na stativ ali gimbal? Spoznajte novo SIGMO 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary: zmogljiv, kompakten zoom za brezzrcalne fotoaparate polnega formata z vrhunsko kakovostjo slike in notranjim sistemom zumiranja. Je popolno združljiva z obstoječim standardnim objektivom SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary in namenjena E-mount in L-mount telesom.

Vrhunska optika za očarljive rezultate

Nova SIGMA 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary je ustvarjena za najsodobnejše brezzrcalne fotoaparate polnega formata z visoko ločljivostjo. Kljub zelo kompaktnim dimenzijam ta širokokotni F2.8 zoom zagotavlja vrhunske rezultate v najrazličnejših fotografskih situacijah. Njeni dve veliki asferični leči in pet popolno razporejenih FLD steklenih elementov zagotavlja majhno težo in dimenzije, hkrati pa njena optična zasnova poskrbi za učinkovito odpravljanje lateralnih in vertikalnih kromatskih aberacij, ki so običajen izziv pri ultra širokih zoom objektivih.

Ker je ta objektiv namenjen sodobnim brezzrcalnim fotoaparatom, uporablja napredne digitalne korekcije v telesu fotoaparata, s katerimi kljub tako skromnim dimenzijam omogoča vrhunske optične rezultate. Stalna največja odprtina zaslonke F2.8 ustvarja plitko polje globine za močno zameglitev ozadja. Bokeh učinek je prijetno zaokrožen in mehak zahvaljujoč diafragmi z devetimi ploščicami. Odsevi in ghosting so učinkovito preprečeni s pomočjo Super Multi-Layer premaza, s katerim slika ostane kontrastna tudi v okoljih z močno osvetlitvijo ozadja.

SIGMA 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary: sopomenka za kompaktnost in praktičnost

Z dolžino, ki komaj presega 10 cm, in težo 450 gramov (za L-mount) se SIGMA 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary ponaša z izjemno kompaktnimi dimenzijami za tako zmogljiv objektiv. Njen notranji sistem fokusiranja omogoča, da objektiv ohrani enako dolžino skozi celoten razpon zooma in skoraj brez premika točke težišča. Takšna stabilnost je popolna za uporabo na gimbalu ali stativu ali snemanje iz roke.

Mehanizem za samodejno ostrenje uporablja koračni motor, ki omogoča hitro n tiho ostrenje, zaradi česar je objektiv primeren za fotografiranje v tihem okolju ali snemanje videov. Dodatna praktičnost, ki jo bodo še posebej cenili krajinski fotografi in snemalci videov, je dosežena z navojem za filtre na sprednji strani, s katerim se lahko ND ali polarizacijski filtri lažje in hitreje namestijo. Kompaktnost in praktičnost, ki ju zagotavlja ta objektiv, se odlično ujemata z objektivom SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary, s katerim tvorita dvojec z izjemnim F2.8 zoom razponom in skupno težo, ki znaša manj kot kilogram.

Neprekosljiva kakovost izdelave

Kako je dosežena tako majhna teža in ali so bili zaradi nje potrebni kompromisi na področju kakovosti? S toplotno stabilnim kompozitom (TSC) z značilnostmi, ki so podobne značilnostim aluminija, ter drugimi izjemno lahkimi materiali, uporabljenimi pri izdelavi, ta objektiv omogoča vrhunsko zmogljivost, in to tudi v najzahtevnejšem okolju. Natančnost izdelave in vrhunsko kakovost zagotavljajo strog nadzor kakovosti in tehnologije, uporabljene v Sigmini edini tovarni v japonski regiji Aizu.

Kako je lahko ta objektiv vaš? Nova SIGMA 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary bo v prodaji v drugi polovici junija, in sicer po priporočeni maloprodajni ceni: 899 EUR. Tako kot za vse druge objektive SIGMA lahko z registracijo po nakupu pridobite dodatno podaljšano triletno garancijo, s čimer se skupno garancijsko obdobje podaljša na pet let. Več lahko preberete tukaj.

Share this post