Nagrada Red Dot Design Award »Best of the Best« podeljena Sigmi fp

Red Dot Design Award
Category: Novosti Tags: ,

Nagrada Red Dot Design Award »Best of the Best« podeljena Sigmi fp

Najmanjši in najlažji full-frame mirrorless fotoaparat na svetu je za dizajn izdelka osvojil prestižno nagrado Red Dot Design Award. SIGMA fp je osvojila Red Dotovo nagrado »najboljša med najboljšimi«, ki jo osvoji samo 1,2 % od več kot 6.500 prijavljenih izdelkov.

Red Dot Design Award – več kot 60 let tradicije

Za profesionalno nagrajevanje različnih dosežkov na področju dizajna se prestižna Red Dotova nagrada podeljuje v treh disciplinah: dizajn izdelka (Red Dot Award: Product Design), dizajn komunikacije (Red Dot Award: Communication Design) ter dizajnerski koncept (Red Dot Award: Design Concept). Nagrado Red Dot organizira Dizajnerski center Severnega Porenja – Vestfalije (Design Zentrum Nordrhein Westfalen), gre pa za enega največjih dizajnerskih natečajev na svetu. Red Dot nadaljuje tradicijo, ki je stara več kot 60 let. Združenje »Verein Industrieform« je nagrado začelo podeljevati leta 1954, Red Dot, kakršnega poznamo danes, pa je razvil profesor dr. Peter Zec. Od takrat je nagrada Red Dot oznaka, ki označuje izjemno kakovost dizajna.

Čestitka ustanovitelja nagrade: »Dokaz, da je vsak dizajnerski detajl koherenten in dobro premišljen«

Profesor dr. Peter Zec, ustanovitelj in direktor, je ob podelitvi nagrade izjavil: »Naši izkušeni sodniki podeljujejo »Red Dot: najboljši med najboljšimi« samo najbolj prepričljivim izdelkom v določeni kategoriji. To je razlog, zakaj samo majhen odstotek prijavljenih izdelkov osvoji to nagrado. Nagrada je dokaz, da je vsak dizajnerski detajl koherenten in dobro premišljen. Potrošniki lahko povsem zaupajo odločitvi naših strokovnjakov in so prepričani, da so izdelki vrhunske kakovosti. Iskrene čestitke lavreatom za njihov sijajen uspeh.«

SIGMA fp: zakaj je tako posebna?

Od svoje predstavitve SIGMA fp ni vzbujala veliko zanimanja samo pri fotografih in snemalcih po celem svetu, temveč tudi pri vlogerjih, popotnikih in pustolovcih ter tistih, ki jih zanimajo atraktivno zasnovani izdelki. S povsem inovativnim pristopom in superiornimi zmogljivostmi briše mejo med fotografijo in videom. Ker uporablja objektive L-mount, omogoča uporabo vse več vrhunskih objektivov različnih proizvajalcev. Poleg široke palete dostopnih dodatkov je mogoče Sigmo fp modularno nadgraditi glede na to, za kaj jo nameravate uporabljati. S svojimi intuitivnimi meniji in enostavno uporabo naprednih funkcij je izjemno dostopna tako navdušencem kot izkušenim profesionalcem. Nagrada Red Dot je samo potrditev, da SIGMA fp resnično premika meje.

 

Share this post