Nova SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary je tu! Preverite, kaj vam prinaša.

SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary

Nova SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary je tu! Preverite, kaj vam prinaša.

Iz regije Aizu so prispele vznemirljive in nepričakovane novice! SIGMA je predstavila nov, standardni zoom objektiv za brezzrcalne fotoaparate polnega formata. SIGMO 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary odlikujeta izjemna kompaktnost in majhna teža, ker pa je zasnovana na prestižni 24-70mm F2.8 DG DN Art, omogoča tudi brezkompromisno optično zmogljivost in profesionalne rezultate. Z veseljem jo bodo izbrali avanturisti, popotniki, ljubitelji narave in vsi tisti, ki iščejo vsestranski, a majhen objektiv.

Popolna izbira za popotnike: lahek in kompakten objektiv za vsako priložnost

Čeprav se nova SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary začne šele pri 28 mm (za razliko od 24 mm na primerljivem objektivu Art), so lahko prav zato njene dimenzije znatno manjše. Daljša je torej le malo več kot 10 centimetrov in tehta manj kot 500 gramov, z njo pa je mogoče uporabljati tudi sprednji filter s priljubljenim premerom 67 mm. Zahvaljujoč enostavnejši strukturi z zaščito pred prahom in škropljenjem, manjšim gumbom in enemu lahkemu elementu za ostrenje je ta SIGMA najmanjši objektiv v razredu standardnih zoomov s stalno odprtino zaslonke F2.8, zato bo prostor našla v vsaki, tudi najmanjši fotografski torbi.

Če jo uporabljate s kompaktnim fotoaparatom, kot je SIGMA fp, lahko celoten sistem skupno tehta samo 890 gramov. Filmografi in youtuberji pa bodo opazili, da je ta kombinacija popolna za uporabo z gimbali. Po drugi strani kompaktnost ni vplivala na zmogljivost snemanja videov: hiter in tih koračni motor omogoča učinkovito in skoraj brezšumno samodejno ostrenje.

SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary: izjemna optična kakovost, zasnovana na seriji Art

Nekaj tehničnih detajlov: optična zasnova najnovejše Sigme je zasnovana na najboljšem in v svetu standardnih zoomov je to SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN Art. Napredna optika vključuje tri asferične, dva FLD- in dva SLD-elementa, zato nova SIGMA učinkovito popravi aksialno kromatsko aberacijo in aberacijo sagitalne kome, ki ju ni mogoče popraviti znotraj telesa fotoaparata. Zahvaljujoč temu bodo fotografije, posnete s tem objektivom, ostre od središča do robov.

Uporaba te optične zasnove, ki preprečuje ghosting, premaza Super Multi-Layer ter nanoporoznega premaza (Nano Porous Coating) omogoča dober nadzor odsevov. Fotografije se bodo tako ponašale z visokim kontrastom tudi pri močni svetlobi v ozadju. Premaz, ki odbija vodo in maščobo na sprednjem delu telesa objektiva, omogoča neovirano uporabo objektiva v različnih pogojih.

Brezhibna kakovost izdelave: skrivnost se skriva v detajlih

Za doseganje kompaktnosti in majhne teže so bili pri SIGMI 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary uporabljeni lahki materiali, vendar to še ne pomeni, da so se pri kakovosti izdelave sprejemali kompromisi. Zahvaljujoč toplotno stabilnemu kompozitu (TSC) kovinski in nekovinski deli skladno funkcionirajo tudi pri ekstremnih spremembah temperature. Najsodobnejša tehnologija izdelave vseh delov s poudarkom na obročih za zumiranje in ostrenje ter rigorozni nadzor kakovosti omogočata vrhunsko izkušnjo uporabe.

Če uporabljate sodobne brezzrcalne fotoaparate polnega formata L-mount ali E-mount in želite uporabljati kompakten in vsestranski objektiv z vrhunsko zmogljivostjo, je SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary prava izbira za vas!

Share this post