SIGMA fp: najtežje pričakovan fotoaparat jeseni je tu!

SIGMA fp
Category: Novosti Tags: , , , ,

SIGMA fp: najtežje pričakovan fotoaparat jeseni je tu!

Eno od največjih presenečenj tega leta v fotografskem svetu in verjetno najtežje pričakovan fotoaparat te jeseni je končno tu: SIGMA fp. Najmanjši in najlažji full-frame mirrorless fotoaparat na svetu je bil danes slavnostno predstavljen na Japonskem in v nadaljevanju bomo razkrili več podrobnosti o tej izjemni napravi.

Kako je nastala SIGMA fp?

Izvršni direktor Sigme, Kazuto Yamaki, je v nedavnem intervjuju za Cinema 5D povedal, kako je nastala ideja za fp: »Pred približno tremi leti sem naredil osnovni načrt za Sigmo fp, ki sem jo hotel imeti tudi sam. Takrat sem to idejo delil z inženirjem, s katerim sva skupaj izdelala koncept fotoaparata.«

Med razvojem se je SIGMA znova vrnila k ugotavljanju, kakšno mesto bi moral imeti digitalni fotoaparat v našem vsakodnevnem življenju. In tako je nastal koncept »žepni full-frame«. Ustvariti sistem, ki je resnično osredotočen na uporabnika in lahko izpolni vse zahteve fotografov in snemalcev ne glede na okoliščine, je bilo velik izziv. Nanj je SIGMA odgovorila s fp-jem.

Ideja zveni dobro, a kako je to videti v resničnosti?

Fotoaparat je predvsem izjemno kompakten. Omogoča dva načina snemanja: cine in still, med katerima lahko spreminjate z majhnim stikalom, ki zagotavlja več prilagodljivosti in svobode pri uporabi. Poleg tega je SIGMA fp odporna proti prahu in škropljenju, zato jo lahko vzamete s sabo v novo, izzivov polno okolje, v katerem se boste brezkompromisno spustili v lov za najboljšo fotografijo. Robustno ohišje vključuje tudi velik pasivni magnezijev hladilnik, ki se nahaja med LCD-zaslonom in telesom fotoaparata in ki zagotavlja optimalno delovanje. Uporablja se lahko z različnimi SIGMINIMI dodatki, odvisno od želenega namena in sloga uporabnika, ter vrhunskimi SIGMINIMI objektivi.

Ustvarjalnost uporabnika lahko pomagajo izraziti številne napredne funkcije, kot so različni načini delovanja barv, na primer Teal and Orange, nadzor tona in funkcija fill light za natančno nastavljanje vseh podrobnosti fotografije. Poleg telesa fotoaparata SIGMA ponuja tudi komplet z objektivom oziroma SIGMIN fp fotoaparat z objektivom SIGMA 45 mm F2,8 DG DN | Contemporary. Z vrhunskim 45-mm objektivom boste lahko raziskali številne možnosti izražanja, ki vam jih omogoča SIGMIN fp fotoaparat.

Kako lahko naročim Sigmo fp?

Ah, pomembno vprašanje! SIGMO fp lahko naročite na prodajnih mestih pooblaščenih SIGMINIH prodajalcev. Njihov seznam po državah najdete tukaj. Priporočena maloprodajna cena znaša 1.659 EUR plus DDV. Ko si boste nabavili svojo novo Sigmo, je ne pozabite registrirati na naših straneh in si zagotoviti dodatne 3-letne garancije!

Share this post