Nova preobleka legendarne petintridesetice: SIGMA 35mm F1.4 DG DN Art

SIGMA 35mm F1.4 DG DN Art

Nova preobleka legendarne petintridesetice: SIGMA 35mm F1.4 DG DN Art

Prvi objektiv Art, ki ga je ustvarila SIGMA, je bil nekaj posebnega. SIGMA 35mm F1.4 DG HSM Art, predstavljena leta 2021, je zaradi svojih izjemnih optičnih zmogljivosti, daleč pred vsemi ostalimi v svojem razredu, povzročila pravo revolucijo. Številni fotografi so ostali odprtih ust, ko so odkrili možnosti, ki jim jih ta objektiv ponuja v kombinaciji s fotoaparati z zelo visoko ločljivostjo. Še danes je ta objektiv eden najboljših v razredu in zelo priljubljena izbira v Sigmini ponudbi. Po skoraj celem desetletju je nastopil čas za poseben objektiv za brezzrcalne fotoaparate, ki bo omogočil vrhunsko zmogljivost sodobnim telesom L-mount in E-mount: tu je SIGMA 35mm F1.4 DG DN Art.

Izboljšana optična zmogljivost

Za dodatno izboljšanje optične zmogljivosti nove petintridesetice so bili uporabljeni najnaprednejši optični elementi. Ekipa, ki jo je razvila, je hkrati ekipa, ki je ustvarila hvaljen objektiv SIGMA 85mm F1.4 DG DN Art. Opazili boste, da so v primerjavi s staro petintridesetico, ki je omogočala izjemne rezultate na sredini slik, rezultati zdaj dodatno izboljšani tudi na robovih. Posebna pozornost je namenjena odpravljanju longitudinalne kromatske aberacije oziroma popačenju barv. Fotografom je slednje znano tudi kot pojav vijoličaste barve na robovih predmetov, posebej na svetlem ozadju, ki se težko popravi v postprodukciji. Nova SIGMA 35mm F1.4 DG DN Art je pri preprečevanju takšnega pojava izjemno učinkovita.

Še mehkejši in še privlačnejši bokeh

Pozornost je namenjena tudi zmanjšanju ghostinga, pri čemer je ekipa strokovnjakov s ciljem odpravljanje neprijetnih odsevov znotraj slike sodelovala z optičnimi inženirji. Poleg tega je bil napredek dosežen tudi pri preprečevanju sagitalne kome. Ta je še posebej vidna pri astrofotografiji, pri kateri so zvezde ali predmeti na robovih kadra pri veliki odprtini zaslonke videti podaljšani, podobno kot rep kometa. Ljubitelji zvezdnega neba pa niso edini srečneži: zaradi te izboljšave je tudi bokeh mehkejši in privlačnejši. Tako bodo portreti z novo Sigmo z veliko odprtino zaslonke F1.4 izjemno atraktivni.

SIGMA 35mm F1.4 DG DN Art: kompaktnost in kakovost

Zahvaljujoč možnostim, ki jih omogočajo brezzrcalni fotoaparati polnega formata, in izkušnjam s področja zasnove drugih brezzrcalnih fotoaparatov je nova SIGMA 35mm F1.4 DG DN Art skoraj 10 mm krajša in nekoliko ožja od predhodnice. Poleg vseh izboljšav je tudi več kot 100 gramov lažja in težka samo 645 gramov. Za doseganje slednjega sta bila ključna proizvodnja vseh delov z izjemno nizko toleranco in upoštevanje najvišjih standardov na področju nadzora kakovosti.

Hitro in natančno samodejno ostrenje in napredno upravljanje nastavitev

Pri novih, naprednih brezzrcalnih telesih je pomembno hitro in zanesljivo samodejno ostrenje. SIGMA 35mm F1.4 DG DN Art ima samo en optični element, ki nadzira ostrenje, zaradi česar je enota za ostrenje zelo lahka in hitra. Ne glede na to, ali fotografirate snapshote ali snemate videe, bo samodejno ostrenje izvedeno hitro in natančno. Nastavitve ostrenja lahko spremenite tudi prek ločenega gumba na objektivu ali gumba AFL za zaklep ostrenja, ki se lahko programira tudi za druge funkcije.

Telo objektiva ima tudi obroček za odprtino zaslonke, ki se lahko nastavi na samodejno delovanje ali določeno vrednost F. Na voljo so tudi dodatni gumbi za zaklep položaja obročka za odprtino zaslonke in gumb za vklop/izklop klika pri njegovem obračanju. Slednjega bodo še posebej cenili snemalci videov. Telo objektiva je odporno proti prahu in škropljenju, sprednji element pa ima premaz, ki odbija vodo in maščobo.

Izberite svojo petintridesetico: ne boste zgrešili!

Za razliko od reka iz znane videoigre pri izbiri svoje nove petintridesetice SIGMA preprosto ne morete zgrešiti. Tistim, ki potrebujejo izjemno plitko globinsko polje ostrine, priporočamo SIGMA 35mm F1.2 DG DN Art. Za tiste, ki imajo raje izjemno kompaktne dimenzije, bo popolna SIGMA 35mm F2 DG DN Contemporary. Za vse tiste, ki iščejo oboje, tako kompaktno telo kot vrhunsko zmogljivost, pa je prava izbira nova SIGMA 35mm F1.4 DG DN Art. Na našem trgu bo na voljo od maja, po priporočeni maloprodajni ceni 840,00 EUR.

Share this post