SIGMA razkriva najlažjo* 50 mm s F1,2 zaslonko – najvišja optična zmogljivost v kompaktnem ohišju prestižne Art serije SIGMA

SIGMA 50mm F1.2 DG DN Art
Category: Novosti Tags: , , ,

SIGMA razkriva najlažjo* 50 mm s F1,2 zaslonko – najvišja optična zmogljivost v kompaktnem ohišju prestižne Art serije SIGMA

Linija SIGMA Art je vedno ponujala nove priložnosti in presenečenja za umetniško izražanje, zdaj pa prihaja nova SIGMA 50mm F1.2 DG DN | Art, ki bo presegla trenutne standarde. S tem objektivom se je SIGMA osredotočila na opisno moč, ki je popolnoma uporabna z najširše zaslonke, in prenosljivost, ki omogoča prikaz visoke zmogljivosti na katerem koli področju delovanja. Kar zadeva reprodukcijo slik, je SIGMA dosegla visoko ločljivost moči z največjo zaslonko v celotnem območju ostrenja, hkrati pa obogatila lepoto velikega učinka zameglitve ozadja pri F1.2. Poleg tega sta bila konstrukcija objektiva in mehanska zasnova zmanjšana na minimum, kar je povzročilo zelo kompaktno in lahko ohišje. Objektiv je opremljen tudi s celotnim obsegom funkcij, primernih za profesionalno uporabo, vključno z zelo natančnim samodejnim ostrenjem z najnovejšim HLA (visokoodzivnim linearnim aktuatorjem) zmanjšano glasnostjo, hkrati pa ohranja enako potisno moč. Upamo, da bodo uporabniki uživali v vrhunskem Art F1.2, ki bo vse, kar posnamejo, in celo fotografsko doživetje spremenil v nekaj posebnega.

Idealno za profesionalne fotografe in navdušence, ki iščejo umetniški izraz z visoko kakovostjo slike in zaokroženim učinkom zameglitve ozadja z veliko zaslonko F1,2, ki omogoča vrhunsko fotografiranje tudi pri šibki svetlobi in ročnem fotografiranju. Objektiv je na voljo za stroje z L-mount in Sony E-mount, na voljo pa je po 18. aprilu pri pooblaščenih prodajalcih Sigma po priporočeni ceni 1499 €.

*Kot izmenljiv objektiv AF 50 mm F1,2 za brezzrcalne fotoaparate. (Od marca 2024, SIGMA)

 

Največja opisna moč za izkoriščanje svetlosti F1.2.

SIGMA 50mm F1.2 DG DN | Art je zasnovana s poudarkom na visoki ločljivosti od največje zaslonke do polnega fokusa in velikega, lepega izraza zameglitve ozadja. Kontrast med ostrino površine ostrenja in učinkom taljenja zameglitve ozadja ustvarja tridimenzionalni učinek zahvaljujoč zaslonki F1,2. Poleg tega membrana s 13 lopaticami omogoča lepe izraze zameglitve ozadja. Fokus “dihanja” je tudi dobro zatrt, tako da se lahko upodabljanje F1.2 v celoti uporabi pri snemanju videa.

 

F1,2 največja svetlost zaslonke in visoka ločljivost od minimalnega do neskončnega ostrenja

Najnovejša optična zasnova doseže visoko ločljivostno moč, pri čemer je vsaka aberacija temeljito potisnjena stran od največje zaslonke. Objektiv je sposoben zagotoviti podrobnosti brez prelivanja barv v vsaki situaciji. Poleg tega je vgrajeno plavajoče ostrenje ugodno za izboljšanje zmogljivosti kratkega dosega, kar zagotavlja stabilno kakovost slike na visoki ravni v celotnem razponu od najmanjše razdalje ostrenja do neskončnosti.

 

Bogat in lep učinek zameglitve ozadja brez preplavljenih barv

S popravljanjem sferičnih aberacij, utripajoče sagitalne kome, aksialne kromatske aberacije in drugih aberacij objektiv zagotavlja naravne slike zameglitve ozadja, ne da bi preplavile barvo žariščne ravnine. Linija dvojne zameglitve ozadja je prav tako potlačena, kar uporabnikom omogoča, da izkoristijo blag učinek zameglitve ozadja v svojem izražanju.

 

Zaobljena diafragma s 13 lopaticami

Objektiv uteleša prvo Sigma diafragmo s 13 lopaticami, ki ohranja krožno obliko tudi, ko je ustavljena iz največje odprtine. Natančnost površine asferičnega objektiva je bila izboljšana do meje, da bi omogočila gladke in lepe izraze okrogle zameglitve ozadja.

 

Zasnovan za zmanjšanje fokusnega dihanja, bleščanja in podvojitve

Optimizacija fokusne skupine in asferične razporeditve oblik bistveno zavira dihanje tesnila. Sprememba kota gledanja zaradi spremembe fokusa se zmanjša na minimum, kar ustvari naraven videz ostrenja pri snemanju videa. Bleščanje in podvajanje, ki zmanjšujeta kakovost slike, se rešujeta v vseh pogojih vpadne svetlobe, ki temelji na najnaprednejši simulacijski tehnologiji. Odpornost osvetlitve ozadja omogoča jasne in ostre slike v vseh svetlobnih pogojih.

 

Najlažje ohišje objektiva v svojem razredu*, primerno za širok spekter uporabe

Brezkompromisno uveljavljanje visoke optične zmogljivosti in prenosljivosti, ki sta sami po sebi protislovni, se najvišja raven zmogljivosti zgosti v najlažje ohišje objektiva v svojem razredu. SIGMA 50mm F1.2 DG DN | Art se lahko uporablja ne samo v omejenih situacijah in aplikacijah, temveč tudi v vseh vrstah fotografskih okolij. Kot izmenljiv objektiv AF 50 mm F1,2 za brezzrcalne fotoaparate. (Od marca 2024, SIGMA)

 

Dvojni HLA z novim sistemom

Razvit je bil nov sistem, ki bistveno zmanjša glasnost in hkrati ohranja enak potisk HLA (linearni aktuator z visokim odzivom), za katerega je značilna visoka natančnost in tišina pri delovanju, in je vsebovan v vsaki od obeh fokusnih skupin. Ta tehnološka inovacija uspe doseči hitro samodejno ostrenje s kompaktnim ohišjem objektiva.

 

Konstrukcija objektiva in mehanska zasnova sta odstranjeni na absolutni minimum

Vsak kos stekla je čim tanjši, uporabljajo pa se steklo z visokim lomnim količnikom in štirimi asferičnimi lečami. Visoka raven proizvodne tehnologije v edini proizvodni bazi podjetja SIGMA, tovarni Aizu, zagotavlja natančnost, potrebno za obdelavo teh tankih steklenih elementov in omogoča množično proizvodnjo. Poleg tega plavajoče ostrenje zagotavlja visoko zmogljivost in hkrati skrajša celotno dolžino, kar ima za posledico kompaktne dimenzije tega objektiva. V fazi mehanskega oblikovanja je poudarek na zmanjšanju teže. S sistematičnim odstranjevanjem posameznih komponent je SIGMA dosegla proizvodnjo najlažjega objektiva v svojem razredu, ki tehta le 745 g/26,3 oz. *Te številke so za L-Mount.

 

Veliko funkcij za profesionalno uporabo z odlično kakovostjo izdelave

Poleg različnih funkcij, ki omogočajo fotografije, kot sta gumb AFL (gumb za samodejno zaklepanje ostrenja) in obroč zaslonke, je celoten objektiv zasnovan tako, da že na dotik zagotavlja občutek visoke kakovosti. SIGMA 50mm F1.2 DG DN | Art je zasnovana z visoko funkcionalnostjo in zanesljivostjo, da izpolnjuje stroge zahteve strokovnjakov in se ponaša z odlično kakovostjo izdelave za dolgoročno in zanesljivo uporabo. *Funkcija je na voljo samo pri podprtih fotoaparatih. Funkcije, ki so na voljo, se lahko razlikujejo glede na uporabljeno kamero.

 

Orodje za kreativno izražanje s specifikacijami linije SIGMA Art

S sestavljanjem visoko natančnih delov iz lahkih in zmogljivih TSC in drugih materialov ima objektiv visoko stopnjo togosti in vzdržljivosti, značilne za linijo SIGMA Art, ne da bi pri tem žrtvovali prenosljivost, ter odlično kakovost konstrukcije, ki omogoča dolgoročno in zanesljivo uporabo kot fotografsko orodje. TSC (toplotno stabilen kompozit) je vrsta polikarbonata s stopnjo toplotnega raztezanja, podobno kot pri aluminiju. Ima visoko afiniteto do kovinskih delov, kar prispeva k visoki kakovosti proizvodnje izdelkov.

 

Različne funkcije za pomoč pri snemanju

Objektiv je opremljen z gumbom AFL, ki ga je mogoče dodeliti številnim funkcijam prek menijev na izbranih fotoaparatih. Poleg obroča zaslonke je objektiv opremljen s stikalom za zaklepanje zaslonke in stikalom za klikanje.

 

Struktura, odporna proti prahu in brizganju ter premaz za vodo in olje

Poleg strukture, odporne proti prahu in brizganju, ima element sprednjega objektiva tudi zaščitni premaz za vodo in olje, ki fotografom omogoča fotografiranje brez skrbi in v zahtevnih okoliščinah. *Konstrukcija je zasnovana tako, da je odporna na prah in brizganje, vendar ni vodoodporna. Pazite, da objektiv ne pride v stik z veliko količino vode. Voda v objektivu lahko povzroči veliko škodo, celo objektiv postane nepopravljiv.

Objektiv je opremljen tudi s senčilom v obliki cvetnega lista z mehanizmom za zaklepanje za varno pritrditev.

 

 

Share this post