SIGMA 85mm F1.4 DG DN Art: novi ultimativni portretni objektiv je tu!

SIGMA 85mm F1.4 DG DN Art
Category: Novosti Tags: , , , ,

SIGMA 85mm F1.4 DG DN Art: novi ultimativni portretni objektiv je tu!

Po treh zoom in dveh prime objektivih za brezzrcalne fotoaparate polnega formata nam SIGMA predstavlja še tretji prime objektiv v tem nizu. Po dveh krajših možnostih, neverjetno petintridesetico F1.2 in kompaktno petinštiridesetico F2.8, sledi tretja okrepitev v mid-telefoto segmentu. Nova SIGMA 85mm F1.4 DG DN Art navdušuje s svojo optično zmogljivostjo, kompaktnostjo, majhno težo ter zelo hitrim samodejnim ostrenjem. S svojimi značilnostmi predstavlja popoln portretni objektiv za brezzrcalne fotoaparate.

Ultimativni portretni objektiv: nadaljevanje tradicije linije Art

SIGMA ima bogate izkušnje na področju izdelave izjemnih portretnih objektivov, kot so 85mm F1.4 DG HSM Art, 105mm F1.4 DG HSM Art in 135mm F1.8 DG HSM Art. Ker je linija Art paradni konj Sigmine ponudbe, tudi nova petinosemdesetica ponuja največjo optično zmogljivost in najsodobnejšo optično zasnovo. Rezultati bodo navdušili tako profesionalce kot zahtevnejše fotografske navdušence.

Kako SIGMA 85mm F1.4 DG DN Art dosega te visoke standarde? Vključuje kar pet SLD- (posebnih nizkodisperzivnih) stekel in eno asferično lečo z najnaprednejšim visokorefrakcijskim indeksnim steklom. Vsi so zadolženi za korekcijo aberacij, ki jih telo fotoaparata ne zmore učinkovito popraviti. Poseben poudarek je za ostre fotografije brez izkrivljanja barv namenjen korekciji aksialnih kromatskih aberacij, tudi pri povsem odprti zaslonki na F1.4.

Visoka ločljivost, ki pokriva celotno sliko od središča do robov, zagotavlja, da je fokusno območje ostro, v kombinaciji z izraženim bokeh učinkom pri F1.4 pa lahko zdaj tudi močno izpostavite želeni subjekt na fotografiji. Z obsežnim testiranjem in optimizacijo je uspešno minimiziran ghosting ter omogočena ostra in jasna slika tudi v pogojih z močno osvetlitvijo v ozadju.

SIGMA 85mm F1.4 DG DN Art omogoča povsem novo kompaktnost

Teža najnovejše Sigme znaša samo 630 g, velikost filtra 77 mm, skupna dolžina pa 94,1 mm (za L-mount). Zahvaljujoč zasnovi, razviti posebej za brezzrcalne fotoaparate, predstavlja povsem novo kombinacijo značilnosti: vrhunsko optično zmogljivost, veliko odprtino zaslonke ter lahko in kompaktno telo objektiva.

Nov koračni motor AF je optimiziran tudi za samodejno ostrenje s faznim zaznavanjem in eye-AF. Ne samo da omogoča gladko izkušnjo snemanja, kakršno omogočajo samo brezzrcalni fotoaparati, temveč se ponaša tudi z znatno manjšimi dimenzijami objektiva. Z doseganjem maksimuma pri korekciji slik v telesu kamere se je lahko SIGMA pri razvoju osredotočila na čim kakovostnejše popravljanje aberacij, za kar je zadolžen optični sistem. S tem je lahko zmanjšala tudi dimenzije objektiva in povečala njegovo uporabo v do zdaj neobičajnih situacijah, kot je ulična fotografija ali snapshoti. Odlično se znajde tudi na najmanjših telesih fotoaparata, kot je izjemno kompaktna SIGMA fp.

Vrhunske funkcionalnosti in kakovost izdelave

SIGMA 85mm F1.4 DG DN Art bo s svojimi naprednimi funkcionalnostmi in izdelavo zadovoljila tako napredne navdušence kot profesionalne uporabnike. Velika novost je gumb za zaklep obroča za zaslonko, ki preprečuje njegovo nenamerno premikanje med snemanjem. Tu je tudi dobro znan gumb za spreminjanja načina delovanja samodejnega ostrenja in gumb AFL, ki se mu lahko prek telesa fotoaparata doda določena funkcija za hitri dostop. Tako kot na 45mm F2.8 Contemporary je mogoče odprtino zaslonke nadzirati prek ustreznega, manjšega obroča, ki se nahaja bližje mountu objektiva. S prilagodljivostjo upravljanja je mogoče objektiv enostavno prilagoditi slogu uporabe vsakega fotografa.

S strukturo, odporno proti prahu in škropljenju, ta objektiv vsebuje napredne materiale, kot sta toplotno stabilen kompozit (TSC) in aluminij. Telo objektiva odlikuje kakovost izdelave, značilna za brezkompromisno linijo Art, kar odraža tudi gladko upravljanje obročev in ustrezen odziv pri pritiskanju gumbov. Vsak del novega objektiva je izdelan v skladu z najvišjimi standardi kakovosti oznake Made in Aizu. Na voljo je za E-mount in L-mount, za več podrobnosti pa si oglejte video z njegove predstavitve.

Share this post