Povezava L-mount: skupni standard znamk Leica, Panasonic in Sigma

Povezava L-mount
Category: Novosti Tags: , ,

Povezava L-mount: skupni standard znamk Leica, Panasonic in Sigma

SIGMA z zadovoljstvom sporoča postavitev Prime objektivov iz serije Art na trg, in sicer za full-frame fotoaparate, ki so združljivi s sistemom L-mount. Leica, Panasonic in Sigma so objavili sklenitev tako imenovane povezave L-mount. Povezava L-mount je skupni standard objavljen na lanskoletnem dogodku Photokina v Kölnu. Pri tem so poudarili, da bodo ohranili avtonomijo pri razvijanju izdelkov, vendar bodo hkrati ustvarjali takšne izdelke, ki bodo združljivi z novim standardom.

Povezava L-mount: vpliv na ponudbo objektivov

Ti objektivi, ki se ponašajo s sistemom L-mount, imajo hitro samodejno ostrenje in so povsem združljivi z AF-C načinom. Poleg tega se ponašajo z in-camera stabilizacijo slike in korekcijo aberacije. Ponudba bo vključevala 11 Prime objektivov za full-frame fotoaparate iz serije Art znamke SIGMA, ki pokrivajo velikosti od 14 mm do 135 mm.

Sigmini inženirji predano sodelujejo z inženirji iz Leice in Panasonica, da bi dodatno izboljšali standard L-mount. Sigma nenehno razvija izboljšave, da bi okrepila komunikacijo med objektivom in telesom fotoaparata. V Sigmi se prav tako zavedamo, da profesionalni in amaterski fotografi želijo preizkusiti čim več objektivov, zato bomo še naprej ponujali objektive v okviru tega standarda.

Izvršni direktor Sigme, Kazuto Yamaki, je pred kratkim povedal: »Uporabniki so sistem L-mount sprejeli zelo dobro. Da pa bi se objektivi L-mount tudi prodajali, jih moramo ponuditi čim več. Raznolikost nam zelo veliko pomeni, zato smo predstavili 11 novih Prime objektivov iz serije Art, ki pokrivajo od 14 do 135 mm goriščne razdalje.

Share this post