Nov, neprekosljiv SIGMA makro objektiv: 105mm F2.8 DG DN Art

SIGMA 105mm F2.8 DG DN MACRO Art
Category: Novosti Tags: , ,

Nov, neprekosljiv SIGMA makro objektiv: 105mm F2.8 DG DN Art

Iz japonske regije Aizu je prispela vznemirljiva novost! Po tem, ko je bil prejšnji mesec predstavljen nov, vrhunski portretni objektiv za brezzrcalne fotoaparate polnega formata – SIGMA 85mm F1.4 DG DN Art – jesen prinaša nov hit!

Nov, ultimativni makro objektiv – ker ste vi tako hoteli

Ena od redkih dobrih stvari letos je bila ta, da smo zaradi več časa, preživetega v naravi, dobili priložnost večkrat odkriti lepoto predmetov, cvetja in živali v naši neposredni bližini. Tako so nastale nekatere neverjetne makro fotografije. Situacija nas je spodbudila, da najdemo veselje v fotografiranju našega vsakdana. SIGMA se je zaradi močnega povpraševanja po naprednih makro objektivih, še posebej 105mm F2.8 MACRO EX DG OS HSM, odločila odgovoriti na potrebe uporabnikov. Nov SIGMA 105mm F2.8 DG DN MACRO Art, zasnovan posebej za brezzrcalne fotoaparate polnega formata, dviguje standarde na povsem novo raven.

Najsodobnejša optična zasnova, na podlagi katere je nastal 105mm F2.8 DG DN MACRO Art, zagotavlja izjemno ostrino slike na vseh oddaljenostih od subjekta: od ekstremnih posnetkov od blizu pa vse do neskončnosti. Poleg tega je poseben poudarek namenjen korekciji longitudinalnih kromatskih aberacij, ki jih ni mogoče popraviti v samem fotoaparatu. Superiorna optična zasnova omogoča izjemno natančno renderiranje in zvestobo barv.

Naraven bokeh učinek in zmanjšana ghosting ter odsev

Ena od prioritet pri izdelavi nove Sigme 105mm F2.8 DG DN MACRO Art je bil naraven in privlačen bokeh učinek, ki je značilen za srednji telefoto domet. Velika količina periferne svetlobe pomaga ustvariti čudovite bokeh kroge, medtem ko naravni bokeh učinek v ozadju ter spredaj poveča svobodo fotografskega izražanja. Ko se (z L-mount objektivi) uporablja z najnovejšimi telekonverterji SIGMA TC-1411 (1,4x) in TC-2011 (2,0x), omogoča makro fotografiranje s še večjo povečavo in enako minimalno delovno oddaljenost (29,5 centimetra).

Ta objektiv učinkovito zmanjša odsev in ghosting, kar je bilo strogo testirano že od najzgodnejše faze razvoja. Tako ste lahko prepričani, da se bo dobro obnesel tudi v situacijah z močno osvetlitvijo v ozadju. Optimiziran je za najsodobnejše funkcionalnosti brezzrcalnih fotoaparatov, kot je AF detekcija oči in obraza, za zelo natančno in tiho samodejno ostrenje pa ga poganja močan hipersonični motor (HSM). Vrhunsko kakovost izdelave zagotavlja napredna tehnologija proizvodnje v japonski regiji Aizu, kjer nastajajo vsi objektivi znamke SIGMA.

SIGMA 105mm F2.8 DG DN MACRO Art: uresničite svojo umetniško vizijo

SIGMO 105mm F2.8 DG DN MACRO Art odlikujeta tudi vrhunska ergonomija in nadzor nastavitev, s katerima lahko v celoti uresničite svojo umetniško vizijo. Na telesu objektiva se nahajata gumb omejevalnika fokusa ter gumb AFL, ki se mu lahko prek samega fotoaparata dodajo različne funkcije. Kolesce za odprtino zaslonke ima dodaten gumb za vklop ali izklop prepoznavnega klika, ki se pojavi ob obračanju kolesca. Samo kolesce je mogoče zablokirati v določenem položaju, da preprečite njegovo nenamerno premikanje.

Objektiv se ponaša tudi s strukturo, ki je odporna proti prahu in škropljenju, zaradi katere ga lahko uporabljate v naravi, notranjih prostorih in različnih zahtevnih pogojih. Tu so tudi premazi, ki odbijajo maščobo in vodo, ter vgrajeno senčilo objektiva. Kolesca in gumbi so izjemno robustni in zagotavljajo ustrezen povratni odziv, ki omogoča varnost uporabe. Enostavna uporaba, prilagodljivost in kakovost izdelave so razlogi, zaradi katerih je Sigma 105mm F2.8 DG DN MACRO Art odlična izbira za navdušence nad fotografijo in profesionalce, ki bi radi naredili korak naprej v svojem umetniškem izražanju.

Za najnovejšo Sigmo je določena priporočena maloprodajna cena oziroma cena, ki se prodajalcem, ki bodo prodajali najnovejši objektiv, priporoča. Cena znaša 744,20 EUR z DDV-jem oziroma 610,00 EUR brez davka. Cena se lahko delno spremeni glede na gibanje tečaja in akcije prodajalcev. Prodaja se uradno začne 23. oktobra 2020. Za več informacij si oglejte našo mrežo pooblaščenih prodajalcev.

Share this post