14mm F1.4 DG DN Art

  • prvi in edini 14mm objektiv s F1.4 največjo odprtino zaslonke na svetu
  • čudoviti prikazi nočnega neba
  • 11 ploščic zaslonk za mehek in zaokrožen bokeh
  • najnovejše HLA samodejno ostrenje
  • priključek za tripod
  • MFL stikalo
  • držalo grelnika objektiva
  • zadnje držalo filtra
  • poseben sprednji pokrov z mehanizmom za zaklep in prostorom za hrambo filtrov

Opis

Najnovejša SIGMA 14mm F1.4 DG DN Art je prvi in edini 14mm objektiv s F1.4 največjo odprtino zaslonke na svetu.

Vrhunski optični rezultati

Njegov brezkompromisni dizajn zagotavlja vrhunske optične rezultate. Vrsta stikal, kontrol in dodatkov omogoča enostavno uporabo tudi v najtežjih pogojih nočnega snemanja, pa tudi pri pejsažni fotografiji, arhitekturi, interierju in portretih. Zahvaljujoč kar 19 optičnim elementom v 15 skupinah so aberacije izjemno dobro kontrolirane, posebej sagitalna koma.

Z njenim preprečevanjem se doseže natančno renderiranje oddaljenih točk svetlobe, kot so zvezde ali luči velemesta, od središča pa vse do skrajnih robov slike. Zmogljivost je ohranjena tudi pri največji odprtini zaslonke. Z odlično ločljivostjo boste lahko na svojem brezzrcalnem fotoaparatu polnega formata povsem izkoristili možnosti najsodobnejših senzorjev.

Čudoviti prikazi nočnega neba

S posebnimi premazi in razporeditvijo elementov so preprečeni tudi drugi neželeni pojavi, kot je ghosting in odsevi. Slika tega objektiva je zato čista in jasna, kar je še posebej pomembno pri zelo širokih kotih snemanja, kjer se viri svetlobe pogosto pojavijo v kadru. Za mehek in zaokrožen bokeh ter realen videz oddaljenih točk svetlobe je zadolženih kar 11 ploščic zaslonke, kar poleg velike odprtine zaslonke omogoča čudovite prikaze nočnega neba.

Fotografiranje nočnega neba je enostavnejše kot kadar koli prej. SIGMA je želela s tem edinstvenim objektivom fotografiranje nočnega neba spremeniti v nepozabno izkušnjo. SIGMA 14mm F1.4 DG DN Art zato prinaša vrsto funkcionalnosti in dodatkov, ki bodo astrofotografom v veliko pomoč.

SIGMA 14mm F1.4 DG DN Art: zagotovljena Art kakovost

Čeprav je opremljen s številnimi dodatnimi funkcionalnostmi, je SIGMA 14mm F1.4 DG DN Art v svojem bistvu pravi predstavnik slavne Art linije. Telo objektiva je odporno proti prahu in škropljenju, sprednji del pa ima premaz, ki odbija vodo in maščobo, da lahko v naravi nemoteno fotografirate. Tu so tudi deli iz termalno stabilnega kompozita (TSC) in magnezija za kar največjo robustnost in kakovost izdelave.

Rokovanje z objektivom razkriva znano SIGMA Art izkušnjo: tu sta prstan za uravnavanje odprtine zaslonke ter AFL gumb, ki se mu lahko doda želena funkcija. Najnovejše HLA samodejno ostrenje, ki ga uporabljata tudi SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN Sports ter SIGMA 50mm F1.4 DG DN Art, je našlo svoje mesto tudi v štirinajstici. Z izjemno hitrostjo, tihim delovanjem in visoko natančnostjo vam bo pomagal kar najbolj izkoristiti možnosti objektiva pri portretih ali snapshotih. Z zadnjo okrepitvijo v Art liniji lahko ljubitelji širokokotnih objektivov izbirajo med tremi vrhunskimi SIGMA F1.4 možnostmi: 14mm, 20mm in 24mm.

Dodatne informacije

Mount

,

Odprtino objektiva

Goriščna razdalja