24mm F1.4 DG DN Art

Širokokotni prime objektiv vrhunske kakovosti izdelave in z zelo svetlo F1.4 odprtino zaslonke:
– posebej prilagojen pokrajinskim fotografom in astrofotografom
– vrhunske optične zmogljivosti, značilne za linijo SIGMA Art
– majhna teža v razredu s samo 510 grami (E-mount) in kompaktnimi dimenzijami
– 17 optičnih elementov v 14 skupinah
– velikost sprednjega filtra: 72 mm
– držalo zadnjega filtra
– hiter in tih koračni AF motor
– premaz Super Multi-Layer in nano porozni premaz (NPC)
– programabilni AFL gumb
– prstan za ročno ostrenje
– prstan za ročno spreminjanje odprtine zaslonke
– stikalo AF/MF
– stikalo MFL za preprečitev nenamerne spremembe ročnega ostrenja
– stikalo za zaklep prstana za odprtino zaslonke ter stikalo za vklop/izklop zvoka klikov pri obračanju prstana
– zasnova, ki zmanjša sagitalno komo, odseve in ghosting
– diafragma z 11 rezili za mehak in zaokrožen bokeh
– dostopen za E-mount in L-mount fotoaparate.

Description

Za razliko od predhodnika, priljubljenega objektiva SIGMA 24mm F1.4 DG HSM Art, nova SIGMA 24mm F1.4 DG DN Art ima znatno kompaktnejše dimenzije, zaradi katerih je zelo primeren za vsakodnevno uporabo. Tako kot nova SIGMA 20mm F1.4 DG DN Art je posebej prilagojen astrofotografiji, bo pa priljubljena izbira tudi tistih, ki fotografirajo interierje, zgradbe ter pokrajine ali pa želijo ustvariti poseben videz pri fotografiranju portretov.

SIGMA 24mm F1.4 DG DN Art: Optična kakovost in zaokrožen bokeh

Zahvaljujoč konstrukciji s štirimi asferičnimi lečami ta objektiv ohrani fantastično ostrino tudi na robovih slike. V situacijah, v katerih je pomembno zamegljeno ozadje, bo diafragma z 11 rezili poskrbela za zaokrožen in mehak bokeh. Vsestranskost tega objektiva je vidna tudi v tem, da podobno kot širši 20-mm objektiv omogoča uporabo sprednjega in zadnjega filtra hkrati. Pri tem je sprednji filter standardne velikosti 72 mm, ki jo velik del fotografov že ima v svoji opremi.

Optimizacija 17 elementov v 14 skupinah v objektivu omogoča preprečitev največjih optičnih aberacij, kot je sagitalna koma. SIGMA zaposluje strokovnjake, katerih naloga je preprečitev ghostinga in odsevov in ki so razvijali tudi optiko tega objektiva ter naredili vse, da bi preprečili neprijetne odseve pri zelo močnih virih svetlobe v kadru. Premaz Super Multi-Layer in nano porozni premaz (NPC) sta odgovorna za omogočanje optimalnega kontrasta tudi v zahtevnih fotografskih situacijah, ki so zelo pogoste pri širokem kotu snemanja.

Ergonomija: stikalo MFL, gumb AFL, prstan za ročno ostrenje…

Pri tem kompaktnem prime objektivu niso pozabili niti na ergonomijo. Za preprečitev neželene spremembe fokusa je tu stikalo MFL, medtem ko gumb AFL omogoča večji nadzor nad samodejnim ostrenjem. Način ostrenja se lahko poleg telesa fotoaparata spremeni tudi prek stikala AF/MF. Odprtina zaslonke se nastavi enostavno, prek prstana, ki proizvede klik pri vsakem koraku, pri čemer pa je mogoče zvok izklopiti s pritiskom stikala. To bo še posebej koristno pri snemanju videov, kar pa velja tudi za tih in hiter koračni motor za samodejno ostrenje. Uporabniki E-mounta bodo lahko izkoristili tudi združljivost z novo funkcijo AF Assist.

Za vse trenutke zunaj varnosti studia ima SIGMA 24mm F1.4 DG DN Art strukturo, odporno proti prahu in škropljenju, ter premaz, ki odbija vodo in maščobo, na sprednjem delu objektiva. Senčilo objektiva ima mehanizem za zaklep, ki preprečuje, da bi vam objektiv po nesreči padel iz rok. Za tiste, ki jim F1.4 odprtina zaslonke ni zelo pomembna, cenijo pa vrhunsko kakovost izdelave in kompaktnost, sta tu tudi manjša in lažja objektiva 24mm F2 DG DN Contemporary in 24mm F3.5 DG DN Contemporary za brezzrcalne fotoaparate polnega formata.

Additional information

Goriščna razdalja

Odprtino objektiva

Mount

,