35mm F1.4 DG DN Art

 • Razvit na temeljih prvega objektiva SIGMA Art, izjemno priljubljene petintridesetice F1.4 DG HSM Art
 • Zasnovan posebej za brezzrcalne fotoaparate polnega formata
 • Velika odprtina zaslonke F1.4 za atraktivni bokeh učinek in diafragma z 11 ploščicami
 • Vrhunska optična zmogljivost, značilna za linijo SIGMA Art
 • Izjemno kompakten, težek samo 640 g (z E-mountom)
 • Minimalna fokusna oddaljenost: 30 cm
 • 15 elementov v 11 optičnih skupinah, optimiziranih za vrhunsko kakovost slike
 • Zasnovan za zmanjšanje odsevov in ghostinga
 • Obroček za samodejno ostrenje in obroček za odpiranje odprtine zaslonke
 • Gumb za zaklep obročka za odprtino zaslonke in gumb za vklop/izklop zvoka klika pri obračanju obročka
 • Programirljivi gumb AFL
 • Vključeno senčilo objektiva z možnostjo zaklepa
 • Velikost filtra: 67 mm
 • Dostopen za E-mount in L-mount

Description

Prvi objektiv Art, ki ga je ustvarila SIGMA, je bil nekaj posebnega. SIGMA 35mm F1.4 DG HSM Art, predstavljena leta 2021, je zaradi svojih izjemnih optičnih zmogljivosti, daleč pred vsemi ostalimi v svojem razredu, povzročila pravo revolucijo. Po skoraj desetih letih čakanja je njena naslednica, prilagojena brezzrcalnim fotoaparatom, končno tukaj, in to z manjšimi dimenzijami in še naprednejšimi optičnimi zmogljivostmi.

Vrhunska optična zmogljivost

Naslednik legendarne petintridesetice je brezkompromisni objektiv. Uporablja najnaprednejše optične elemente in je zasnovan za popravljanje ključnih aberacij. Ekipa, ki ga je razvila, je hkrati ekipa, ki je ustvarila hvaljen objektiv SIGMA 85mm F1.4 DG DN Art. Kakovost slike, ki je bila prej odlična na sredini, je zdaj dodatno izboljšana tudi na robovih. Posebna pozornost je namenjena odpravljanju ghostinga in longitudinalne kromatske aberacije oziroma popačenju barv. Slednje je težko popraviti v postprodukciji, enako kot sagitalno komo, ki je prav tako zmanjšana. To bo še posebej pomembno zaljubljencem v astrofotografijo. Zaradi zmanjšanja sagitalne kome je zdaj tudi bokeh še naravnejši, mehkejši in privlačnejši. Zahvaljujoč vsemu navedenemu bodo portreti z novo petintridesetico z veliko odprtino zaslonke F1.4 izjemno atraktivni.

SIGMA 35mm F1.4 DG DN Art: posebej za brezzrcalna telesa

Zahvaljujoč možnostim, ki jih zagotavljajo brezzrcalni fotoaparati polnega formata, in izkušnjam s področja zasnove drugih brezzrcalnih fotoaparatov je nova SIGMA 35mm F1.4 DG DN Art skoraj 10 mm krajša in nekoliko ožja od predhodnice. Poleg tega je poleg dodatnih izboljšav tudi več kot 100 gramov lažja in težka samo 640/645 gramov (odvisno od mounta). Za doseganje slednjega sta bila ključna proizvodnja vseh delov z izjemno nizko toleranco in upoštevanje najvišjih standardov na področju nadzora kakovosti. Poleg tega je na najsodobnejših brezzrcalnih telesih pomembno tudi hitro in zanesljivo samodejno ostrenje. SIGMA 35mm F1.4 DG DN Art ima izjemno učinkovito in lahko enoto za ostrenje, kar zagotavlja hiter odziv koračnega motorja. Ne glede na to, ali fotografirate snapshote ali snemate videe, bo samodejno ostrenje izvedeno hitro in natančno.

Izjemna prilagodljivost in nadzor

Nastavitve ostrenja se lahko spremenijo prek ločenega gumba na objektivu ali gumba AFL za zaklep ostrenja, ki se lahko programira tudi za druge funkcije na telesu fotoaparata. Telo objektiva ima tudi obroček za odprtino zaslonke s prepoznavnim klikom pri obračanju za boljši nadzor. Klik je mogoče izklopiti za neovirano snemanje videov, obroček pa nastaviti na samodejni način delovanja ali določeno vrednost F. Na voljo je tudi dodatni gumb za zaklep položaja obročka za odprtino zaslonke. Za večjo ustvarjalno svobodo in uporabo v vseh okoliščinah je telo objektiva odporno proti prahu in škropljenju, sprednji element pa ima premaz, ki odbija vodo in maščobo.

Nova SIGMA 35mm F1.4 DG DN Art je na voljo za brezzrcalna telesa polnega formata E-mount in L-mount. In čeprav je bila njena predhodnica dolgo najljubša izbira številnih fotografskih sladokuscev, vas vabimo, da preizkusite tudi legendarno petintridesetico v novi preobleki!

Additional information

Odprtino objektiva

Mount

,

Goriščna razdalja