EISA nagrada za SIGMO 14-24mm F2.8 DG DN Art

SIGMA 14-24mm
Category: Novosti Tags: ,

EISA nagrada za SIGMO 14-24mm F2.8 DG DN Art

Cenjena SIGMA 14-24mm F2.8 DG DN Art je prejela še eno prestižno priznanje. Po tem ko je bila nagrada EISA lani podeljena Sigmi 60-600mm F4.5-6.3 DG OS HSM Sports in enemu od priljubljenih Big 3, 70-200mm F2.8 DG OS HSM Sports, je ista organizacija za leti 2020/2021 nagradila tudi ta širokokotni zoom. Razvit je posebej za brezzrcalne fotoaparate polnega formata in je na voljo za E-mount in L-mount.

Kako se podeljuje prestižna nagrada EISA

EISA je organizacija, v katero je vključenih 55 časopisov za posebne interese. Časopisi imajo sedež v več kot 25 evropskih in drugih državah, kot sta ZDA in Avstralija. Vsi časopisi, člani EISE, so se povezali, da bi izbrali, kateri izdelki med vsemi, ki so jih lani presojali v svojih publikacijah, si zaslužijo cenjeno nagrado EISA. Ocenjevali so šest kategorij izdelkov: fotografija, mobilne naprave, Hi-Fi, avdio za domači kino, zasloni in video za domači kino ter avtomobilska elektronika.

Organizatorji ob podelitvi nagrade niso skoparili s pohvalami. Izpostavili so: »Ta širokokotni zoom z veliko odprtino za brezzrcalne fotoaparate polnega formata omogoča izvrstno kakovost po zelo konkurenčni ceni. Na voljo je za Sony E-mount in L-mount, za fotoaparate Leica, Panasonic in SIGMA. SIGMA je z optimiziranjem zasnove za brezzrcalne fotoaparate ustvarila objektiv, ki je opazno manjši in lažji od svojega dvojčka DSLR in hkrati omogoča fantastično optično kakovost.

Pohvali se lahko tudi s hitrim in tihim samodejnim ostrenjem ter odpornostjo proti različnim vremenskim pogojem, zaradi česar je primeren tudi za uporabo na prostem. Rezultat je superioren objektiv, popoln za celo vrsto subjektov, vključno z arhitekturo, pejsaži in astrološko fotografijo.«

SIGMA 14-24mm F2.8 DG DN Art: za najzahtevnejše

Sigma 14-24mm F2.8 DG DN Art je že prejela tudi prestižno nagrado TIPA. Ta ultra široki zoom objektiv se ponaša s stalno odprtino zaslonke 2.8. S svojo izjemno ločljivostjo spada v kategorijo objektivov, ki jim pravimo objektivi prihodnosti. Odlično se sklada z vrhunskimi telesi fotoaparatov.

En FLD- in pet SLD-steklenih elementov je ustrezno razporejenih za preprečevanje kromatske aberacije na robu slike. Izjemen večslojni premaz je kombiniran z novorazvitim NPC-premazom (nano poroznim premazom). Zasnovan je tako, da je manj občutljiv na močno udarno svetlobo, kot je osvetlitev v ozadju.

Koračni motor omogoča veliko hitrost in tiho AF-delovanje. Fotografiranje je poenostavljeno tudi pri samodejnem ostrenju z zaznavanjem obraza/oči in snemanju videoposnetkov. Gumbu AFL na telesu objektiva se lahko doda vrsta funkcij s fotoaparata, kar omogoča hitrejšo in enostavnejšo prilagoditev v različnih situacijah. Poleg tega ima ta objektiv s podaljšano garancijo skupno pet let garancijskega roka, kar zagotavlja japonsko kakovost oznake Made in Aizu.

Share this post