35mm F1.2 DG DN Art

Sigmina linija Art je simbol brezkompromisne kakovosti fotografij. Tako tudi SIGMA 35mm F1.2 DG DN Art nadaljuje to tradicijo s svojo neverjetno zmogljivostjo in vam pomaga kar najbolj izkoristiti zmožnosti ohišja fotoaparata. Z največjo odprtino zaslonke F1.2 omogoča ostre in visokokontrastne fotografije tudi v najzahtevnejših okoliščinah:

– zasnovan posebej za brezzrcalne E-mount in L-mount fotoaparate polnega formata

– velika odprtina zaslonke F1.2 za atraktivni bokeh učinek in diafragma z 11 ploščicami

– vrhunska optična zmogljivost, značilna za linijo SIGMA Art

– minimalna fokusna oddaljenost: 30 cm

– 17 elementov v 12 optičnih skupinah, optimiziranih za vrhunsko kakovost slike

– zasnovan za zmanjšanje odsevov in ghostinga

– obroček za samodejno ostrenje in obroček za odpiranje odprtine zaslonke

– gumb za zaklep obročka za odprtino zaslonke in gumb za vklop/izklop zvoka klika pri obračanju obročka

– programirljivi gumb AFL

– telo objektiva, odporno proti prahu in škropljenju

– sprednji del objektiva s premazom, ki odbija vodo in maščobo

– vključeno senčilo objektiva z možnostjo zaklepa

– velikost filtra: 82 mm.

Description

SIGMA 35mm F1.2 DG DN Art je prvi širokokotni objektiv s samodejnim ostrenjem in največjo odprtino zaslonke F1.2 za E-mount in L-mount za fotoaparate polnega formata. Prava izbira za vrhunske umetniške dosežke. S svojo neverjetno ločljivostjo in močnim učinkom bokeh je pravi predstavnik linije Art, ki stremi k največji kakovosti slik. Združljiv je s funkcijo optične korekcije v fotoaparatu. Zahvaljujoč napredni optični zasnovi popravi aberacije, ki se z naknadno obdelavo težko odpravijo, kot je sagitalna koma.

Neverjetna ločljivost in kakovost slik

Brezkompromisna konstrukcija iz 17 elementov, razvrščenih v 12 skupin, vključuje 3 SLD-steklene elemente in 3 asferične leče, ki omogočajo neverjetnost ločljivost – več kot 50 milijonov slikovnih točk. Pri uporabi samodejnega ostrenja velik HSM (hipersonični motor) zagotavlja potrebni moment za premikanje skupine elementov za ostrenje. Pri ročnem ostrenju kolesce za ostrenje uporablja sistem focus-by-wire, s katerim sprememba izostritve natančno odgovarja fotografovemu želenemu premiku kolesca. Objektiv je z vrsto funkcionalnosti prilagojen tudi za snemanje videoposnetkov. Vključuje tudi programabilen AFL-gumb, ki mu je mogoče zaradi prilagoditve potrebam fotografa dodeliti različne funkcije. Kolesce za odprtino zaslonke je opremljeno s funkcijo de-click za odpravljanje klikov (gumb Click ON/OFF). Omogoča enostavno upravljanje ter je poseben uporabno pri snemanju videoposnetkov.

SIGMA 35mm F1.2 DG DN Art: za fotografske sladokusce

Ta vrhunski objektiv linije Art je namenjen vsem, ki cenijo brezkompromisne rezultate. Odboji svetlobe (flare in ghosting) so za doseganje optične zasnove, odporne proti močnim virom svetlobe, kot je osvetlitev v ozadju, skrbno nadzorovani, saj jih Sigmin premaz Super Multi-Layer Coating učinkovito zmanjša in omogoči ostre in visokokontrastne fotografije tudi v najzahtevnejših okoliščinah.

Tudi pri največji odprtini zaslonke F1.2 so rezultati izjemni. Vinjetiranje je pri tem izjemno dobro nadzorovano, čeprav ni povsem odpravljeno do stopnje, s katero bi bili rezultati videti umetni: subjekt je le nežno poudarjen.

Primeren za uporabo tudi v najzahtevnejših pogojih

Ta SIGMA se ponaša s strukturo, ki je odporna proti prahu in škropljenju, ter premazom na sprednji strani, ki odbija vodo in maščobo, zaradi česar jo je mogoče uporabljati tudi v najzahtevnejših pogojih. Senčilo objektiva je zaščiteno pred padci, zato ste lahko prepričani, da bo med vsemi fotografskimi nalogami ostalo na svojem mestu. Mount je izjemno natančno in robustno izdelan iz medenine. Celotna površina tega objektiva je obdelana tako, da zagotavlja vrhunsko ergonomijo in trajnost.

Additional information

Odprtino objektiva

Mount

,

Goriščna razdalja