AF 105MM F/1.4 DG HSM (A) F/CANON

SKU: 259954 Categories: , , , ,

Description

SIGMA je začela s predstavitvijo vrhunskih objektivov z odprtino zaslonke F1.4 že leta 2012, ko je predstavila priljubljeno petiintridesetico iz linije Art. Danes ima med devetimi objektivi SIGMA z odprtino zaslonke F1.4 brezkompromisni fotoaparat 105mm F1.4 DG HSM Art največjo goriščno razdaljo. In prav zato se z razlogom imenuje »bokeh master«.

SIGMA 105mm F1.4 DG HSM Art: idealen portretni objektiv

Združitev izjemne odprtine zaslonke, srednjega telefoto dosega in svetlobne vrednosti F1.4 pri največji odprtini ni bila enostavna naloga. Za doseganje tega cilja ima ta objektiv kar 17 optičnih elementov v 12 skupinah, kar je neobičajno veliko za vrhunski objektiv. Optični sistem vključuje 3 FLD-steklene elemente, 2 SLD-steklena elementa in 1 asferičnega – vse to za doseganje minimizacije aksialne kromatske aberacije in omogočanje izjemno visoke ločljivosti z dovolj periferne svetlobe.

Območje v fokusu je izjemno izostreno, medtem ko je za območja izven fokusa značilen prečudovit učinek bokeh z izjemno naravnimi barvami. Zaradi vsega navedenega je SIGMA 105mm F1.4 DG HSM Art idealen portretni objektiv. Njegove zmogljivosti pa se ne končajo tu: ker optični sistem minimizira tudi sagitalno komo, je odlična izbira tudi za fotografiranje zvezdnatega neba.

Izjemno enostavna uporaba

Namesto običajne ABS-plastike je edinstveno senčilo objektiva izdelano iz CFRP-ja ali plastike, ojačane s karbonskimi vlakni. Ta material je lahek in trden, zato se pogosto uporablja tudi v letalstvu in drugih izjemno zahtevnih panogah. Odstranljivi utor za tripod Arca-Swiss je združljiv s ploščicami in objemkami Arca-Swiss. Zahvaljujoč zaščitnemu pokrovu je držanje objektiva veliko enostavnejše, ko želite fotografirati iz roke.

Funkcija povsem ročnega ostrenja omogoča prestavitev objektiva na ročno ostrenje z običajnim obračanjem kolesca za izostritev. V vseh drugih situacijah vam je na voljo hitro in natančno samodejno ostrenje, s katerim ne boste zamudili prav nobenega posebnega trenutka.

Robustna zasnova za vsako okolje

Od najzgodnejše faze zasnove objektiva je bila pozornost namenjena optični zasnovi, ki je odporna proti močni vpadni svetlobi, kot je osvetlitev v ozadju. Sigmin premaz Super Multi-Layer Coating zmanjša odseve svetlobe (flare in ghosting) ter tako omogoča ostre in visokokontrastne fotografije tudi v najzahtevnejših pogojih. Senčilo objektiva je mogoče pritrditi in tako blokirati zunanjo svetlobo ter izboljšati renderiranje.

Tako kot objektivi iz Sigmine linije Sports je tudi struktura fotoaparata 105mm F1.4 DG HSM Art visokoučinkovita in odporna proti prahu ter škropljenju. Ponaša se tudi s posebnim tesnjenjem na spoju mounta, kolescem za ročno ostrenje in zoom kolescem. Poleg tega je sprednji del objektiva zaščiten s premazom, ki odbija vodo in maščobo, kar olajša čiščenje. Mount iz medenine združuje visoko natančnost z robustnostjo, ojačitve in posebna obdelava površin pa povečajo trajnost objektiva.

Additional information

Odprtino objektiva

Mount

Goriščna razdalja