20mm F2 DG DN Contemporary

Ultra širok prime objektiv vrhunske kakovosti izdelave s svetlo odprtino zaslonke F2:

– povsem kovinska konstrukcija,

– 13 elementov v 11 skupinah,

– najmanjša razdalja ostrenja 22 cm,

– velikost sprednjega filtra: 62 mm,

– dolžina objektiva: 72,4 mm,

– hiter in tih koračni AF motor,

– premaz Super Multi-Layer in nanoporozni premaz (NPC),

– obroček za ročno ostrenje,

– obroček za ročno spreminjanje odprtosti zaslonke,

– gumb AF/MF,

– diafragma z 9 ploščicami za mehek in zaokrožen bokeh,

– zasnova, ki zmanjša odseve in ghosting,

– magnetiziran pokrovček objektiva in dodatno kovinsko senčilo.

Description

Vrsta premium kompaktnih objektivov, znanih tudi kot I serija (I series), od zdaj zahvaljujoč novi SIGMI 20mm F2 DG DN Contemporary ponuja tudi ultra širok kot. V skladu s filozofijo I serije je njeno ohišje v celoti izdelano kovine ter se ponaša z vrhunsko izdelavo in izjemno kompaktnimi dimenzijami brez sklepanja kompromisov, ko gre za zmogljivost.

Odkrijte nova obzorja

SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary je sedmi objektiv I serije. Tako kot ostale tudi ta ultra širok prime objektiv odlikujejo izjemno kompaktne dimenzije in vrhunska japonska kakovost izdelave. Posebej je zasnovan za brezzrcalne fotoaparate širokega formata in se ponaša z veliko odprtino zaslonke ter kompaktnimi dimenzijami. Zahvaljujoč svoji dolžini, ki znaša samo 72,4 mm, in teži 370 gramov se najde zanj dovolj prostora v vsaki fotografski torbi, odlično pa pristaja tudi najbolj kompaktnim telesom, kot je SIGMA fp.

Izjemno širok 20-mm kot bo izjemna izbira za fotografiranje pokrajine in astrofotografijo, nova obzorja pa lahko odpre tudi ljubiteljem ulične fotografije, portretov, porok in potovanj. Praktičnost in prilagodljivost omogočajo skrbno izdelani in kalibrirani obročki, ki omogočajo ročni nadzor ostrenja oziroma odprtine zaslonke. Obroček za odprtost zaslonke se lahko nastavi na samodejno delovanje, na voljo pa je tudi gumb za spremembo vrste ostrenja. Senčilo objektiva iz aluminijaste legure zagotavlja odlično zaščito, ko ne uporabljate praktičnega dodatnega magnetiziranega pokrovčka.

SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary za vrhunske rezultate

Sodobna brezzrcalni fotoaparati polnega formata visoke ločljivosti zahtevajo objektive, ki lahko slednje omogočijo. Prav zato SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary za preprečevanje optičnih aberacij uporablja kar 13 optičnih elementov, od tega tri visokonatančne asferične elemente, en SLD- ter en FLD-element. Rezultat je ostra in jasna slika od središča do robov. Za samodejno ostrenje se uporablja tih in hiter koračni motor. Zahvaljujoč vsemu navedenemu se lahko učinkovito uporablja tudi za fotografiranje in snemanje videov.

Snemalci bodo uživali v enaki obdelavi kovinskih delov, kot jo SIGMA uporablja za svojo prestižno filmsko linijo CINE. Ker je ta goriščna razdalja priljubljena pri astrofotografih, je posebna pozornost namenjena preprečevanju sagitalne kome. Ta SIGMA zato ponuja natančno reprodukcijo izjemno svetlih točk, kot so zvezde na nočnem nebu. Z uporabo tradicionalnega premaza SIGMA Super Multi-Layer in nanoporoznega premaza (NPC) so zmanjšani odsevi in ghosting – odličen kontrast bo tako krasil celo fotografije z močno svetlobo v ozadju.

Sodoben dizajn za sodobna brezzrcalna telesa

Vrhunsko optiko pri tem objektivu spremlja tudi izjemna trajnost, ki jo zagotavlja njegova brezkompromisna izdelava. Skrbno oblikovani obročki in gumbi so intuitivni za uporabo, funkcionalnosti pa je mogoče prilagoditi tudi prek izbirnega USB Docka. Ta SIGMA je tako kot preostanek I serije zasnovana za vrsto let uporabe. Tako njo kot druge objektive spremlja podaljšana triletna garancija.

SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary je na voljo za E-mount in L-mount brezzrcalna telesa. Popolno se dopolnjuje s preostalimi tremi objektivi iz I serije s F2 odprtino zaslonke: 24mm F2 DG DN Contemporary, 35mm F2 DG DN Contemporary in 65mm F2 DG DN Contemporary. Izberite svojo kombinacijo in uživajte v prilagodljivosti, ergonomiji in sodobnem dizajnu!

Additional information

Odprtino objektiva

Mount

,

Goriščna razdalja