24mm F2 DG DN Contemporary

Širokokotni objektiv vrhunske izdelave in odprtost zaslonke F2:

– povsem kovinska konstrukcija,

– 13 elementov v 11 skupinah,

– hiter in tih koračni AF motor,

– premaz Super Multi-Layer,

– obroček za ročno ostrenje,

– obroček za ročno spreminjanje odprtosti zaslonke,

– gumb AF/MF,

– diafragma z 9 rezili za mehek in zaokrožen bokeh,

– zasnova, ki zmanjša odseve in ghosting,

– magnetiziran pokrovček objektiva in dodatno kovinsko senčilo.

Description

Najnovejši v trojcu objektivov F2, ki spadajo v serijo I, SIGMA 24mm F2 DG DN Contemporary, združuje kompaktne dimenzije, vrhunsko izdelavo in brezhibno optično kakovost.

SIGMA 24mm F2 DG DN Contemporary: samo najboljše

S svojim telesom, v celoti izdelanim iz kovine, nova SIGMA 24mm F2 DG DN Contemporary omogoča tisti premium občutek v roki. Natančna izdelava aluminijastih delov s pomočjo vrhunske tehnologije zagotavlja trajnost in zanesljivost delovanja tega kompaktnega objektiva. Njegova velikost znaša največ 70 oziroma 72 mm, zato ga boste enostavno uporabljali pri svojih vsakodnevnih nalogah in v prostem času. Dva obročka uravnavata ročno ostrenje oziroma odprtost zaslonke, obroček za odprtost zaslonke pa se lahko nastavi na samodejno delovanje. Na voljo vam je tudi gumb za spremembo vrste ostrenja.

Senčilo objektiva iz aluminijaste legure zagotavlja odlično zaščito, ko ne uporabljate dodatnega magnetiziranega pokrovčka. Spoj mounta je izdelan iz strukture, odporne proti prahu in škropljenju. Elementi v objekti so razporejeni tako, da se zaradi majhne teže objektiv dobro ujame s sodobnimi brezzrcalnimi fotoaparati polnega formata in se z njimi tudi odlično tudi uravnoteži. Notranjost objektiva skriva dva SLD- in en FLD-element z nizkim indeksom disperzije in sposobnostjo popravka aksialne kromatske aberacije. Tu sta tudi dve visokonatančni asferični leči za zmanjšanje teže in učinkovito popravljanje različnih vrst aberacij. Vsi elementi skupaj omogočajo doseganje vrhunskih optičnih značilnosti in udobja uporabe.

Brezkompromisna optična kakovost

Najnovejši brezzrcalni fotoaparati polnega formata s 40, 50 ali 60 megapiksli zahtevajo objektive, ki so sposobni razločiti sliko tako visoke kakovosti. Prav zato je SIGMA 24mm F2 DG DN Contemporary sposobna zagotoviti izjemno visoko ločljivost, od središča slike pa vse do robov. Zaradi njenega učinkovitega preprečevanja sagitalne kome in odprtosti zaslonke je zanimiva izbira za astrofotografijo. Samodejno ostrenje uporablja tih in hiter koračni motor, zaradi česar je primeren tudi v situacijah, ko je potrebna popolna tišina.

Čeprav gre za širokokotni objektiv, zahvaljujoč odprtosti zaslonke F2 ne bo uporaben samo za sanjave pejsaže in arhitekturo, saj vam bo velika odprtost prav prišla tudi pri slabo osvetljeni notranjosti ali portretih. Značilno mehek in enakomeren bokeh omogočata redukcija različnih optičnih aberacij in tudi diafragma, ki z devetimi rezili zagotavlja prijetno zaokroženost. Ta SIGMA v celoti izkorišča prednosti kompaktnih dimenzij in korekcij dela aberacij v fotoaparatu, s čimer zagotavlja nepozabno izkušnjo in enostavno prenosljivost.

Additional information

Goriščna razdalja

Odprtino objektiva

Mount

,