40mm F1.4 DG HSM Art

  • Optična zmogljivost vrhunskega cine objektiva (16 elementov v 12 skupinah)
  • Poseben premaz, ki ščiti pred prahom in škropljenjem
  • Premaz SIGMA Super Multi-Layer Coating zmanjša odseve svetlobe (flare in ghosting)
  • Robustna konstrukcija omogoča uporabo v vseh pogojih snemanja
  • Kolesce za ročno ostrenje in zoom kolesce
  • Združljiva ločljivost 8K
SKU: 332955 Categories: , , , ,

Description

Nova SIGMA 40mm F1.4 DG HSM Art prinaša nekaj povsem posebnega: standardni objektiv med običajno petintridesetico in petdesetico z neverjetno optično kakovostjo lahko konkurira kakovosti vrhunskih cine objektivov profesionalnih videosnemalcev.

Optična zmogljivost je na prvem mestu

Cine objektivi, ki jih uporabljajo profesionalci, zahtevajo vrhunsko dosledno zmogljivost, saj se uporabljajo za snemanje subjektov, ki se prosto gibljejo po kadru, ali med nagibanjem fotoaparata. Te zahteve so v središču koncepta linije Art, pri kateri so »optične zmogljivosti na prvem mestu«. SIGMA 40mm F1.4 DG HSM Art je prvi objektiv, ki je razvit posebej zato, da bi omogočil kot gledanja in zmogljivost, ki sta standardna za cine objektive. Ta nova perspektiva omogoča profesionalcem s področja vizualne produkcije širino uporabe, ki do zdaj ni bila običajna za zamenljive fotografske objektive.

Zakaj je SIGMA 40mm F1.4 DG HSM Art posebna?

Posebna je, ker za doseganje brezkompromisne kakovosti vsebuje kar 16 optičnih elementov v 12 skupinah. Mednje spadajo 3 FLD-stekleni elementi (nizke disperzije »F«) in 3 SLD-stekleni elementi (nizke disperzije »S«), ki učinkovito popravijo različne vrste kromatskih aberacij. Na ravni ostrenja za ostro sliko poskrbi največja odprtina zaslonke s kontrastom z mehkim bokehom na območju zunaj fokusa, ki poudari subjekt. Z 1-% izkrivljanjem ali manjšim in sagitalno komo, popravljeno do končnih meja, SIGMA 40mm F1.4 DG HSM Art zagotavlja dosledne optične lastnosti na celotnem senzorju.

Sigmin premaz Super Multi-Layer Coating zmanjša odseve svetlobe (flare in ghosting) ter tako omogoča ostre in visokokontrastne fotografije tudi v najzahtevnejših svetlobnih pogojih. Poleg tega ima ta vrhunski standardni objektiv z velikim premerom tudi združljivo ločljivost 8K, zaradi česar je pripravljen na naslednjo generacijo fotoaparatov z naprednimi video značilnostmi.

Vrhunska kakovost izdelave

Poseben premaz, ki odbija vodo in maščobo na sprednjem delu objektiva, zagotavlja vrhunsko zmogljivost tudi v najzahtevnejših pogojih. Mount objektiva iz medenine in posebne ojačitve prispevajo k robustnosti objektiva. Izjemno hitro samodejno ostrenje zahvaljujoč hipersoničnemu motorju s posodobljenim algoritmom omogoča, da ne zamudite nobenega trenutka.

Additional information

Odprtino objektiva

Mount

Goriščna razdalja