60. obletnica Sigme: jubilej največjega neodvisnega proizvajalca objektivov

60. obletnica SIGME
Category: Novosti Tags: ,

60. obletnica Sigme: jubilej največjega neodvisnega proizvajalca objektivov

Te dni obeležujemo izjemno pomemben dogodek: SIGMA praznuje 60 let od svoje ustanovitve 9. septembra 1961 na Japonskem. Vizija in vztrajnost družine, ki se je preoblikovala v veliko SIGMA družino, je močno vplivala na svet fotografije, kakršnega poznamo danes. V svetu, v katerem dominirajo korporativne strategije, se zdijo ideali, v katere verjame SIGMA, in želja po tem, da nas podpre, medtem ko beležimo najlepše in najbolj čustvene trenutke svojega življenja, skoraj kot nekaj romantičnega.

Edinstvena SIGMINA kakovost

60. obletnica SIGME
Prvi dnevi, okrog leta 1961, pred SIGMINIM raziskovalnim inštitutom v Setagayi. Člani ekipe za podporo so se zbrali za skupinsko fotografijo (Michihiro Yamaki, ustanovitelj, na skrajni desni).

Ne preseneča torej, da je bil prav zato g. Kazuto Yamaki, sin ustanovitelja Michihira Yamakija, ena od najbolj priljubljenih osebnosti v branži: njegova iskrenost in dostopnost sta simbola vrednot, ki jih SIGMA neguje. Edinstvena kakovost linije Art, razvoj posebnega senzorja Foveon ali odločenost, da so vsi pomembni deli izdelkov izdelani na Japonskem, je nekaj, s čimer se lahko ponaša samo SIGMA. In zato je v teh šestih desetletjih pridobila številno in zvesto bazo uporabnikov. Ob tej priložnosti z vami delimo priložnostno pismo iz Sigme:

“9. septembra 2021 SIGMA praznuje 60. obletnico svojega obstoja.

Ob tej priložnosti želimo izraziti našo iskreno in globoko hvaležnost našim uporabnikom in vsem, ki so podprli naše poslovanje od naše ustanovitve leta 1961. Ta 60. obletnica je mogoča samo zaradi vaše velikodušne in trajne podpore.

Zgodovina SIGME
Izlet Sigminih zaposlenih v Hakone, 1965.

Za nas teh 60 let ne predstavlja samo mesecev in let našega podjetja, temveč tudi nešteto neprecenljivih trenutkov, ki so jih zabeležili in negovali vsi tisti, ki obožujejo fotografijo. Z zvestobo pomenu imena našega podjetja SIGMA živi zahvaljujoč seštevku teh zabeleženih trenutkov in spominov, mesecev in let.

Tako kot vsaka obletnica je tudi ta trenutek, da se ozremo nazaj in se spomnimo svojih začetkov. Še dandanes zagovarjamo ideje in ideale, ki so nas vodili v naših najzgodnejših letih. Še naprej se bomo posvečali razvoju izdelkov z dejansko, pomembno vrednostjo, na katere se lahko naši kupci zanesejo, medtem ko beležijo nekatere od svojih najljubših trenutkov.

Upamo, da nas boste na naši prihodnji poti spremljali tudi sami.

60. obletnica SIGME
Pokojni ustanovitelj SIGME, g. Michihiro Yamaki, in g. Kazuto Yamaki, sedanji izvršni direktor podjetja.

Nagovor g. Kazuta Yamakija

60. obletnica
Tovarna v regiji Aizu v času ustanovitve leta 1974. V ozadju se vidi vrh gore Bandai.

Vse deležnike, uporabnike, partnerje, zaposlene in skupnost je posebej nagovoril tudi izvršni direktor, g. Kazuto Yamaki, njegov nagovor pa vam posredujemo v celoti:

SIGMA bo 9. septembra 2021 proslavila 60. obletnico obstoja. Michihiro Yamaki je podjetje leta 1961 ustanovil s prvotnim namenom rešiti skupino partnerskih podjetij, ki so se znašla v nevarnosti po bankrotu svojega dobavitelja. Prepričan sem, da si takrat ni nihče mogel niti predstavljati, da bo to podjetje obstajalo tudi čez 60 let.

60. obletnica SIGME
Michihiro Yamaki razstavlja izdelke SIGMA na Photo Festu v Nemčiji leta 1979.

V teh šestih desetletjih se je SIGMA soočila s številnimi težkimi situacijami v naši panogi, od tehnoloških revolucij do zahtevnih gospodarskih pogojev. Včasih smo se znašli celo na pragu resne krize. V takšnih situacijah se je Michihiro Yamaki spomnil časov ustanovitve podjetja in izrekel stavek, ki bi lahko zvenel pesimistično: »Nikoli si nisem mislil, da bo to podjetje, ki sem ga ustanovil zaradi prošnje, sploh obstajalo tako dolgo.« A podjetje se je uspelo rešiti iz težav in zdaj, ko sem podedoval posel od svojega očeta, sem znova razmišljal o teh besedah, čeprav iz drugih razlogov.

Za to, da smo lahko v poslu ostali 60 let in sledili svoji strasti ustvarjanja briljantnih fotoaparatov in objektivov, je zaslužna samo velikodušna podpora številnih ljudi.

60. obletnica Sigme: spominjanje vsega dobrega in izkazane podpore

60. obletnica SIGME
Fotografija iz zraka v regiji Aizu po zaključku druge faze zgradnje tovarne leta 1983.

Predvsem se želim zahvaliti našim strankam za neprecenljivo podporo in visoka pričakovanja, ki jih imajo od nas in naših izdelkov. Včasih lahko spodbuda prevzame obliko težkih besed, vendar slednje vedno dojemam kot priložnost zame in podjetje, da o povedanem razmislimo in postanemo še boljši. Hvala vam za vse!

Prav tako smo hvaležni za neprekinjeno podporo naših trgovcev, dobaviteljev in vseh drugih poslovnih partnerjev. Zagotovo smo vam večkrat povzročili težave in vemo, da je naše podjetje prišlo do te točke samo zaradi vaše potrpežljivosti in vztrajnosti. Za vse to sem vam iskreno hvaležen.

Prav tako smo globoko hvaležni skupnostim, v katerih se nahajamo mi in naša povezana podjetja, za toplo podporo in razumevanje, ki za nas nista nekaj samoumevnega.

Zgodovina SIGME
Glavna pisarna v Kawasakiju, Kanagawa, je bila zaključena leta 2005.

Na koncu bi se rad zahvalil svojemu starejšemu osebju – zaposlenim, ki so že upokojeni ali pa so še vedno delovno aktivni – ki je oblikovalo naše podjetje v to, kar je danes. SIGMA obstaja samo zaradi vašega marljivega dela. Obljubljam vam, da bomo še naprej gradili na tem, kar ste ustvarili.

S približevanjem naše 60. obletnice se oziramo v preteklost in spominjamo vsega dobrega in podpore, ki nam je bila izkazana v teh šestih desetletjih. S pogledom, usmerjenim v prihodnost, se bomo še naprej posvečali rasti in razvoju, da bi SIGMA postala podjetje, ki je pripravljeno sprejeti izzive novega časa, ostati zvesto filozofiji in idejam, ki so nas vodile na dosedanji poti. Upamo, da nas boste na novih potovanjih spremljali tudi sami. Iz srca se zahvaljujemo vsem, ki ste nam omogočili to 60. obletnico.

Kazuto Yamaki

SIGMA, izvršni direktor”

Skladišče SIGME
Skladišče za zaključene izdelke in nova zgradba za kupce in logistiko (Logistics Customer – LC), ki upravlja transport in popravke, sta bila zaključena leta 2020.

Share this post