90mm F2.8 DG DN Contemporary

Kratek telefoto prime objektiv vrhunske kakovosti izdelave in s svetlo odprtostjo zaslonke F2.8.

– povsem kovinska konstrukcija,

– 11 elementov v 10 skupinah,

– hiter in tih koračni AF motor,

– premaz Super Multi-Layer,

– obroček za ročno ostrenje,

– obroček za ročno spreminjanje odprtosti zaslonke,

– gumb AF/MF,

– diafragma z 9 ploščicami za mehek in zaokrožen bokeh,

– zasnova, ki zmanjša odseve in ghosting,

– magnetiziran pokrovček objektiva in dodatno kovinsko senčilo,

– najmanjša razdalja ostrenja 50 cm,

– največja povečava 1 : 5.

Opis

Nova serija I (I series) je dobila okrepitev tudi med portretnimi objektivi: predstavljamo vam SIGMO 90mm F2.8 DG DN Contemporary, ki se s sledenjem filozofiji serije I ponaša z izjemno kompaktnimi dimenzijami, hkrati pa jo krasi tudi ohišje, v celoti izdelano iz kovine, za katerega sta značilni natančna izdelava in taktilna prefinjenost.

SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary: kompakten in vsestranski telefoto objektiv

Tako kot pet drugih objektivov iz serije I, tudi SIGMO 90mm F2.8 DG DN Contemporary krasijo izjemno kompaktne dimenzije in vrhunska japonska kakovost izdelave. Objektiv je zasnovan posebej za brezzrcalne fotoaparate polnega formata in izkorišča vse možnosti, ki jih ti omogočajo. Kot prvo to pomeni manjše dimenzije in težo objektiva, kar omogoča lažjo prenosljivost. Kot drugo se ta objektiv ponaša s sposobnostjo popravljanja določenih aberacij v telesu fotoaparata, kar pomeni, da so bili razvojni inženirji osredotočeni na tiste optične lastnosti, ki jih ni mogoče popraviti znotraj fotoaparata.

Vsestranskost in prilagodljivost tega objektiva sta vidni na vsakem koraku. Dva obročka omogočata ročni nadzor ostrenja oziroma odprtost zaslonke. Obroček za odprtost zaslonke se lahko nastavi na samodejno delovanje, na voljo pa je tudi gumb za spremembo vrste ostrenja. Senčilo objektiva iz aluminijaste legure zagotavlja odlično zaščito, ko ne uporabljate praktičnega dodatnega magnetiziranega pokrovčka. Spoj mounta je izdelan iz strukture, odporne proti prahu in škropljenju. S težo samo 295 gramov uporablja filter velikosti 55 mm, najmanjša razdalja ostrenja pa znaša samo 50 cm. Zaradi vsega navedenega predstavlja odlično izbiro za portrete, posnetke od blizu in fotografiranje dogodkov oziroma porok.

Brezkompromisna optična odličnost

Za zagotavljanje vrhunske ločljivosti senzorjev sodobnih brezzrcalnih fotoaparatov je optika, ki jo uporablja SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary, zasnovana brez sklepanja kompromisov. Uporabljena je najsodobnejša optična tehnologija in kar 5 SLD (posebnih nizkodisperzivnih) elementov. Ti pomagajo zmanjšati aksialno kromatsko aberacijo za kar največjo jasnost in ostrino ter zvestobo barv. Visokonatančna leča iz steklenega odlitka zagotavlja visoko ločljivost in čudovit bokeh učinek. Zahvaljujoč kratki najmanjši razdalji ostrenja in vrhunski ostrini je mogoče tudi fotografiranje od blizu v makro slogu.

Tih in hiter koračni motor je del sistema ročnega ostrenja, zaradi česar se lahko učinkovito uporablja tudi za fotografiranje in snemanje videov. Snemalci bodo uživali v enaki obdelavi kovinskih delov, kot jo SIGMA uporablja za svojo prestižno filmografsko linijo CINE. Robustnost in zaščito ključnih delov omogočata kovinsko senčilo objektiva ter magnetizirani pokrovček, ki se lahko hitro namesti in odstrani. Tu je tudi zaščita pred prahom in škropljenjem na spoju mounta s fotoaparatom.
Ta objektiv je mogoče naročiti za E-mount in L-mount. Njegov največji premer, ki znaša 64 mm, in velikost filtra, ki znaša 55 mm, sta enaka kot tudi pri drugih dveh objektivih iz serije I: 24mm F3.5 DG DN Contemporary in 45mm F2.8 DG DN Contemporary. Popoln trojec, kajne?

Dodatne informacije

Goriščna razdalja

Mount

,

Odprtino objektiva