AF 18-35MM F/1.8 DC HSM F/CANON

Ta legendarna SIGMA je prvi širokokotni zoom objektiv za APS-C senzorje, ki omogoča F1.8 odprtost zaslonke v celotnem razponu zooma. S svojim razkošnim bokeh učinkom in vrhunskimi optičnimi zmogljivostmi omogoča neverjetne možnosti izražanja.

Pri razvijanju tega objektiva je SIGMA izkoristila svoje bogate izkušnje z razvojem izjemno širokokotnih objektov in dizajnom naprednih strukturnih elementov, ki kar najbolj zmanjšajo aksialno kromatsko in sferno aberacijo. Takšen dizajn omogoča večje hitrosti proženja kot na tipičnih objektivih F2.8, manjšo globino polja snemanja ter bolj izrazit bokeh in tudi visoko prilagodljivost glede na fiksne objektive. Priloženi so mu sprednji in zadnji pokrovček ter senčilo.

SKU: 210954 Categories: , , , ,

Description

SIGMA 18-35mm F1.8 DC HSM: Prvi zoom objektiv s F1.8 odprtino zaslonke

Zoom objektivi so že od nekdaj izjemno praktični. Omogočajo širok razpon kotov gledanja s samo enim premikom prstana za zumiranje. Slaba stran pri tem je, da je bil F2.8 meja svetlosti zoom objektiva, zaradi česar so bili fotografi za večje f-številke prisiljeni izbirati objektive s fiksno goriščno razdaljo.

Čeprav so prime objektivi superiorni glede na zoom objektive, kar zadeva velikost f-številke in skupne zmogljivosti, omogočajo samo fiksni kot gledanja, zaradi česar jih mora fotograf s sabo nositi več in jih po potrebi menjavati. SIGMA 18-35mm F1.8 DC HSM je prva na svetu, ki omogoča F1.8 odprtino zaslonke v celotnem razponu zooma. Njen svetlejši viewfinder olajša izbiro ostrenja in snemanje popolnih fotografij.

Visoka prilagodljivost in vrhunska kakovost slik

V primerjavi z objektivom F2.8 v istih fotografskih pogojih omogoča hitrost zaklopa, ki je večja za en stop (f-stop), kar zmanjša vpliv tresenja fotoaparata. Poleg tega plitvejša globina polja omogoča čudovit bokeh v ozadju, kar poveča fotografsko ustvarjalnost in možnosti izražanja. Ta objektiv je od širokih do standardnih kotov zelo prilagodljiv, saj pokriva kote gledanja, ki bi jih sicer pokrivalo samo več prime objektivov z visoko odprtostjo zaslonke.

Linija Art, v katero spada tudi SIGMA 18–35 mm F1.8 DC HSM, je zasnovana s poudarkom na sofisticiranem optičnem učinku, neverjetni izraznosti in vrhunski kakovosti slik. Z neprekosljivimi ekspresivnimi zmogljivostmi ti objektivi dosegajo visoke standarde, ki jih zahtevajo fotografi z željo po umetniškem, ustvarjalnem izražanju. S pejsaži, portreti, tihožitji, posnetki od blizu in snapshoti popolno osvobajajo umetnika v vas. So idealna rešitev za studijsko fotografijo in nudijo enako ekspresiven obseg pri snemanju arhitektonskih čudežev, zvezdnatega neba, podvodnega sveta in številnih drugih scen.

Robusten in prilagodljiv

Za razvoj širokokotnega zoom objektiva z maksimalno odprtostjo zaslonke (F1.8) je bilo treba premagati vrsto tehničnih izzivov. Z zmanjševanjem f-števila se zmanjšuje tudi globina ostrenja, zaradi česar je minimiziranje sferne aberacije, aksialne kromatske aberacije, astigmatizma in ukrivljenosti polja izjemno težko. Da bi zmanjšali astigmatizem znotraj zoom obsega, je SIGMA izkoristila svoje bogate izkušnje na področju zmanjšanja optičnih aberacij in razvijanja naprednih strukturnih elementov, k nadaljnjim izboljšavam proizvodnje objektivov pa so prispevale tudi tehnološke inovacije v tovarni Aizu podjetja SIGMA. Napredne proizvodne tehnologije so omogočile proizvodnjo steklene asferične leče z velikim premerom, ki vključuje steklene elemente SLD (Special Low Dispersion) za optimiziranje razporeditve energije in kar največje zmanjšanje aksialne kromatske in sferne aberacije ter ukrivljenosti polja. Zahvaljujoč znanju o zasnovi objektivov in naprednih tehnikah njihove izdelave je SIGMA ustvarila neverjeten objektiv, ki nudi F1.8 v celotnem razponu zooma ter izjemno kakovost slik pri široko odprti zaslonki.

Mount objektiva je iz medenine in se ponaša z visoko natančnostjo ter robustno konstrukcijo. Posebno obdelane površine in večja trdnost prispevajo k izjemni trajnosti objektiva. Za naše nove linije izdelkov smo razvili ekskluzivno programsko opremo SIGMA Optimization Pro, ki uporabnikom omogoča posodabljanja vdelane programske opreme objektiva, prilagoditev položaja ostrenja in ostalih parametrov. Uporabnik lahko objektiv poveže z računalnikom s pomočjo posebnega SIGMA USB-DOCKA in enostavnih možnosti prilagoditve objektiva.

Additional information

Odprtino objektiva

Mount

Goriščna razdalja