150-600mm F5-6.3 DG DN OS Sports

 • posebej prilagojen za brezzrcalne fotoaparate polnega formata
 • uporablja kar 25 elementov v 15 skupinah za učinkovito preprečevanje aberacij in kar največjo jasnost detajlov
 • optična stabilizacija v 4 korakih
 • koračni motor samodejnega ostrenja za vrhunsko hitrost in natančnost
 • premaz Super Multi-Layer Coating
 • premaz, ki odbija vodo in maščobo na sprednjem elementu
 • struktura, odporna proti prahu in škropljenju
 • gumb OS, trije prilagojeni gumbi AFL
 • gumb za način ostrenja, omejevalnik ostrenja v treh korakih
 • gumb Custom Mode
 • gumb za nastavitev odpora zooma
 • Dual Action Zoom
 • fiksni priključek za tripod
 • 760 gramov lažji in 26,7 mm krajši od DSLR predhodnika
 • diafragma z 9 ploščicami za prijeten bokeh učinek
 • združljiv s telekonverterji TC-1411 in TC-2011 (L-mount), kar poveča razpon do 1200 mm brez izgube samodejnega ostrenja
 • združljiv z USB DOCK UD-11 (L-mount) za prilagoditev funkcionalnosti objektiva

Description

Izboljšana optična zmogljivost

Najnovejši SIGMA ultra-telefoto zoom ponuja izjemne optične zmogljivosti pri vseh goriščnih razdaljah in odprtinah zaslonke za profesionalne rezultate. Najsodobnejšo optično zasnovo omogoča kar 25 elementov v 15 skupinah: doseganje kakovosti tokrat ni dovoljevalo sprejemanja kompromisov, s čimer so omogočeni učinkovit nadzor aberacij, kar največja ločljivost in jasnost detajlov tudi na najzmogljivejših telesih fotoaparatov. Pozornost je namenjena tudi območjem zunaj fokusa z atraktivno kompresijo ter prijetnim bokeh učinkom za očarljive rezultate.

Ta objektiv je izjemno odporen proti ghostingu in bleščanju (flare), s čimer sta zagotovljena ostrina in močan kontrast tudi pri močnem soncu ali osvetlitvi v ozadju. Zahvaljujoč najmanjši goriščni razdalji 58 cm pri 150 mm goriščne razdalje ima ta objektiv tudi zelo uporabno makro funkcionalnost. Z dvema posebnima telekonverterjema za L-mount fotoaparate lahko dosežete goriščno razdaljo vse do 1200 mm, in to brez izgube samodejnega ostrenja.

Hitro in natančno samodejno ostrenje z veliko prilagodljivostjo

Sigmina prestižna linija Sports je specializirana za fotografiranje akcije in subjektov v gibanju. Najnovejša SIGMA 150-600mm F5-6.3 DG DN OS Sports omogoča profesionalni razpon funkcionalnosti, ki je značilen za to linijo, ter izjemno prilagodljivost uporabe. Mehanizem samodejnega ostrenja uporablja koračni motor in visokonatančen magnetni senzor za natančno pozicioniranje mehanizma ostrenja. S tem je samodejno ostrenje hitro in tiho, spremljanje subjektov v gibanju pa vrhunsko.

Ta objektiv ponuja tudi optično stabilizacijo v štirih korakih, ki omogoča fotografiranje z roke tudi pri nižjih hitrostih zapirala. Nastavitve optične stabilizacije se lahko prilagodijo prek gumbov OS in Custom Mode za najboljšo prilagoditev okolju fotografiranja, prilagoditev pa je mogoča tudi prek gumba omejevalnika ostrenja, ki ima tri različna območja in dodatno pospeši delovanje samodejnega ostrenja. Uporabniki L-mounta lahko dodatno prilagodijo nastavitve omejitve ostrenja prek SIGMA USB Docka, za dodatno pospešitev delovnega procesa pa se lahko uporabijo tudi trije prilagodljivi gumbi AFL na telesu objektiva. Vrhunska prilagodljivost in profesionalna zmogljivost sta bili vodilna nit pri ustvarjanju tega objektiva: gre za najboljši način za osvoboditev ustvarjalne moči vsakega posameznika.

SIGMA 150-600mm F5-6.3 DG DN OS Sports: brez kompromisov

Ultra-telefoto objektivi se pogosto uporabljajo v zelo zahtevnih okoljih. Prav zato je struktura te SIGME odporna proti prahu in škropljenju in ima premaz na sprednjem elementu, ki odbija vodo in maščobo. Zoom se lahko poleg obročka prilagodi tudi s podaljšanjem telesa objektiva, kar je lahko uporabno, ko je treba hitro prilagoditi goriščno razdaljo (Dual Action Zoom). Na telesu objektiva se nahaja tudi utor za tripod iz magnezijeve legure, ki se lahko poveže s priključkom tipa Arca-Swiss. Dno je mogoče spremeniti ali priključiti na monopod.

Za optimalno čvrstost, trajnost in težo je telo objektiva izdelano iz aluminija in termalno stabilnega kompozita (TSC). Zaradi oblike, v celoti prilagojene brezzrcalnim fotoaparatom polnega formata, je ta SIGMA lažja za kar 760 gramov in krajša za 26,7 mm od svojega predhodnika. Zaradi brezkompromisnosti v oblikovanju, izdelavi in fotografskih rezultatih je prva izbira za vse navdušence in profesionalce, ki uporabljajo vrhunska E-mount in L-mount telesa.

Additional information

Mount

,

Odprtino objektiva

Goriščna razdalja