23mm F1.4 DC DN Contemporary

Predhodno predstavljen trojec SIGMA APS-C je pokrival goriščne razdalje, približno enake standardnim 24-mm, 45-mm in 85-mm goriščnim razdaljam na fotoaparatih polnega formata. Videti je, da je manjkalo samo eno: klasični 35mm look, ki bi nadgradil ultimativni kvartet s po enim prime objektivom za vsako priložnost.

 

  • 13 optičnih elementov v 10 skupinah
  • diafragma z 9 rezili za mehak in zaokrožen bokeh
  • premaz Super-Multi Layer zmanjša bleščanje in podvojene slike
  • prstan za ročno ostrenje
  • hiter in natančen AF s koračnim motorjem
  • robusten mount s strukturo, odporno na prah in brizganje
  • teža: 340 g (L-mount)
  • najmanjša razdalja fokusa: 25 cm
  • premer sprednjega filtra: 52 mm

Description

Četrti F1.4 objektiv za brezzrcalne fotoaparate APS-C je tukaj: SIGMA 23mm F1.4 DC DN Contemporary.

Klasični 35mm look: SIGMA 23mm F1.4 DC DN Contemporary

Predhodno predstavljen trojec, 16mm, 30mm in 56mm je pokrival goriščne razdalje, približno enake standardnim 24-mm, 45-mm in 85-mm goriščnim razdaljam na fotoaparatih polnega formata. Videti je, da je manjkalo samo eno: klasični 35mm look, ki bi nadgradil ultimativni kvartet s po enim prime objektivom za vsako priložnost. Nova SIGMA 23mm F1.4 DC DN Contemporary zapolnjuje prav to praznino.

Optična zasnova tega objektiva ne dovoljuje kompromisov. Sestavlja jo 13 elementov v 10 skupinah, od tega 3 SLD (Special Low Dispersion) stekleni elementi in dve asferični leči. Slednji so zadolženi za ostre in kontrastne fotografije ter vrhunsko zmogljivost tudi z največjo odprtino zaslonke. Ta velika odprtina zaslonke omogoča globok in očesu prijazen bokeh učinek z diafragmo z 9 rezili za optimalno zaokroženost.

Rezultati v vseh priložnostih

Mnogi so že pohvalili rezultate SIGMINIH tehnologij proti bleščanju in ghostingu, ki zagotavljajo izjemno obstojne rezultate v vseh priložnostih, tudi pogojih močnih kontrastov ali nočnih prizorov. Ko smo že pri nočnih pejsažih: njihovi ljubitelji bodo navdušeni nad močno izraženim zvezdnim učinkom pri bolj zaprti zaslonki.

Telo objektiva je izjemno kompaktno, dolgo samo 79,2 mm in s premerom 65,8 mm. Teža znaša le 340 gramov.

Te dimenzije zagotavljajo odlično ergonomijo, tudi na lahkih in majhnih APS-C E-mount, L-mount in X Mount mirrorless fotoaparatih.

Additional information

Goriščna razdalja

Mount

, ,

Odprtino objektiva