16-28mm F2.8 DG DN Contemporary

Najsodobnejši kompakten ultra širok zoom objektiv za brezzrcalne fotoaparate polnega formata s skromnimi dimenzijami omogoča izjemno zmogljivost.

 

 • Kompakten ultra širok zoom objektiv za brezzrcalne fotoaparate polnega formata
 • Popoln za popotnike, krajinske fotografe, avanturiste in filmografe
 • 16 optičnih elementov v 11 skupinah
 • Diafragma z 9 ploščicami za zaokrožen in mehak bokeh
 • Notranji sistem zumiranja za izjemno stabilnost na gimbalu ali snemanje iz roke
 • AF/MF gumb
 • Hitro in tiho samodejno ostrenje s koračnim motorjem
 • Zasnovan za zmanjšanje odsevov in ghostinga
 • Nano porozni premaz (NPC) in Super Multi-Layer premaz
 • Mount s strukturo, odporno proti prahu in škropljenju
 • Najmanjša fokusna razdalja: 25 cm
 • Dolžina samo 100,6 mm, premer 77,2 mm
 • Teža: 450 g (za L-mount)
 • Vgrajen navoj za sprednji filter, premer filtra: 72 mm
 • Dostopen za E-mount in L-mount

Description

Nova SIGMA 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary: zmogljiv, kompakten zoom za brezzrcalne fotoaparate polnega formata z vrhunsko kakovostjo slike in notranjim sistemom zumiranja. Je popolno združljiva z obstoječim standardnim objektivom SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary in namenjena E-mount in L-mount telesom.

Prvovrsten F2.8 širokokotni zoom

SIGMA 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary je ustvarjena za najsodobnejše brezzrcalne fotoaparate polnega formata z visoko ločljivostjo. Kljub zelo kompaktnim dimenzijam ta širokokotni F2.8 zoom zagotavlja vrhunske rezultate v najrazličnejših fotografskih situacijah. Njeni dve veliki asferični leči in pet popolno razporejenih FLD steklenih elementov zagotavlja majhno težo in dimenzije, hkrati pa njena optična zasnova poskrbi za učinkovito odpravljanje lateralnih in vertikalnih kromatskih aberacij, ki so običajen izziv pri ultra širokih zoom objektivih.

Ta objektiv uporablja napredne digitalne korekcije v telesu fotoaparata, s katerimi kljub tako skromnim dimenzijam omogoča vrhunske optične rezultate. Stalna največja odprtina zaslonke F2.8 ustvarja plitko polje globine za močno zameglitev ozadja. Bokeh učinek je prijetno zaokrožen in mehak zahvaljujoč diafragmi z devetimi ploščicami. Odsevi in ghosting so učinkovito preprečeni s pomočjo Super Multi-Layer premaza, s katerim slika ostane kontrastna tudi v okoljih z močno osvetlitvijo ozadja.

SIGMA 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary: kompaktnost in praktičnost

Z dolžino, ki komaj presega 10 cm, in težo 450 gramov (za L-mount) se SIGMA 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary ponaša z izjemno kompaktnimi dimenzijami za tako zmogljiv objektiv. Njen notranji sistem fokusiranja omogoča, da objektiv ohrani enako dolžino skozi celoten razpon zooma in skoraj brez premika točke težišča. Takšna stabilnost je popolna za uporabo na gimbalu ali stativu ali snemanje iz roke. Mehanizem za samodejno ostrenje uporablja koračni motor, ki omogoča hitro n tiho ostrenje, zaradi česar je objektiv primeren za fotografiranje v tihem okolju ali snemanje videov. Dodatna praktičnost, ki jo bodo še posebej cenili krajinski fotografi in snemalci videov, je dosežena z navojem za filtre na sprednji strani, s katerim se lahko ND ali polarizacijski filtri lažje in hitreje namestijo.

Kompaktnost in praktičnost, ki ju zagotavlja ta objektiv, se odlično ujemata z objektivom SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary, s katerim tvorita dvojec z izjemnim F2.8 zoom razponom in skupno težo, ki znaša manj kot kilogram. S toplotno stabilnim kompozitom (TSC) z značilnostmi, ki so podobne značilnostim aluminija, ter drugimi izjemno lahkimi materiali, uporabljenimi pri izdelavi, ta objektiv omogoča vrhunsko zmogljivost, in to tudi v najzahtevnejšem okolju. Natančnost izdelave in vrhunsko kakovost zagotavljajo strog nadzor kakovosti in tehnologije, uporabljene v Sigmini edini tovarni v japonski regiji Aizu.

Additional information

Goriščna razdalja

Mount

,

Odprtino objektiva